15.10.18

ΦΩΤΟ: ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ... ΝΕΟ ! Στον ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν πρώτο τον υπαρχηγό του Ακη!

Στην εσωκομματική ψηφοφορία του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Πολιτικής Γραμματείας,  αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Στο στόχαστρό του μπήκε ο Αντώνης Κοτσακάς, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εδώ και πολλά χρόνια κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στην ψηφοφορία για νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε πρώτος με 62 ψήφους.

«Πρώτος σε ψήφους για την εκλογή Πολιτ. Γραμματείας τουΣΥΡΙΖΑ ο υπαρχηγός του τζοχατζό!!
Ο κΤσίπρας έχει υιοθετήσει ότι χειρότερο από το παρελθόν σε πρακτικές & πρόσωπα. Πολλοί νοιώθουμε δικαιωμένοι που τους αντιπαλεύαμε για χρόνια & βέβαια που τους αποβάλλαμε έστω με καθυστέρηση» έγραψε ο Βασίλης Κεγκέρογλου στο twitter.

 
Ο Αντώνης Κοτσακάς σε συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2018 -(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) 
Αντώνης Κοτσακάς και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ -(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η πορεία του Αντώνη Κοτσακά

Ο Αντώνης Κοτσακάς, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής από το 1989 ως το 2000, ενώ δύο φορές έλαβε υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Την πρώτη την περίοδο 1993—1994 ως υφυπουργός Εργασίας και την δεύτερη το 1994- 1996 ως υπουργός Αιγαίου.

Υπήρξε γραμματέας Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ την «καυτή» περίοδο 1989-1993 ενώ ήταν στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου στις εσωκομματικές εκλογές του 1996, κόντρα στον Κώστα Σημίτη.

Αποχώρησε το 2011 από το ΠΑΣΟΚ ενώ το 2012 μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξελέγη στη νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Οκτώβριο του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας τον πρότεινε για την Πολιτική Γραμματεία, ενώ το 2016 ανέλαβε και γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού.

 
Ο Αντώνης Κοτσακάς στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ το 2001 -Φωτογραφία: Eurokinissi/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο ίδιος ο Αντώνης Κοτσακάς σε παλαιότερες συνεντεύξεις του είχε δηλώσει:

«Ναι, συνεργάστηκα με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ειδικά την περίοδο ’89- ’93, εκείνος ως γραμματέας του κόμματος κι εγώ ως γραμματέας Οργανωτικού. Ναι, συνεργάστηκα με τον κ. Τσοχατζόπουλο στις εσωκομματικές εκλογές του ’96 αλλά δεν είχα οποιαδήποτε σχέση με τα κυβερνητικά καθήκοντα του κ. Τσοχατζόπουλου και τις όποιες άλλες δραστηριότητες του. Συγκρούστηκα με τον κ. Τσοχατζόπουλο στο Συνέδριο του 2001 όταν εγώ άσκησα δριμεία κριτική κι εκείνος από την επιθυμία τη δική του και του περιβάλλοντος του να κατέχει υπουργική θέση στρογγύλεψε εντελώς την πολιτική του» είχε πει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης της Χίου» το 2012.

 
Ο Αντώνης Κοτσακάς (δεξιά) δίπλα στον Ακη Τσοχατζόπουλο (μέση) στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2001 -Φωτογραφία: Eurokinissi/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου