8.5.20

Πότε μπορεί να γίνουν παραστάσεις στη Μεσσήνη

Από 18 Μαΐου θα είναι ανοιχτοί και πάλι οι αρχαιολογικοί χώροι συμπεριλαμβανομένων και της Ακρόπολης και της Αρχαίας Ολυμπίας. Αυτό τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Την ίδια ημερομηνία θα ξεκινήσουν και τα γυρίσματα σε σίριαλ,  κινηματογραφικές παραγωγές κλπ.
Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει ετοιμαστεί από 1 Ιουνίου ανοίγουν τα θερινά σινεμά με 40% όριο πληρότητας και 15 ημέρες μετά ξεκινούν και τη λειτουργία τους τα Μουσεία.
Αναφορικά με τα ζωντανά θεάματα και δρώμενα, τόνισε ότι θα ξεκινήσουν από 15 Ιουλίου μόνο σε ανοικτούς χώρους. Στο πλαίσιο αυτό, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, υποστήριξε ότι θα λειτουργήσει μετά από σχετική απόφαση της διευθύντριας του το Φεστιβάλ Αθηνών στο πρόγραμμα του οποίου συμπεριλαμβάνονται και οι παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Μάλιστα, η κ. Μενδώνη τόνισε ότι θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και γι’ αυτό, για παράδειγμα σε ένα Αρχαίο Θέατρο θα πρέπει να είναι κενές η πρώτη και δεύτερη σειρά.
Η υπουργός Πολιτισμού προανήγγειλε ότι το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν 200 «μικρά» πολιτιστικά δρώμενα, όπως τα φεστιβάλ Φιλίππων, Πάτρας κλπ ενώ με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, δημοτικοί πολιτιστικοί χώροι θα παραχωρούνται δωρεάν. Τέλος είπε ότι θα δοθεί κουπόνι για 18 μήνες για όσους είχαν κλείσει θέσεις σε πολιτιστικές παραγωγές που ακυρώθηκαν, ώστε να μπορέσουν να τις παρακολουθήσουν στο μέλλον.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου