Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

«Συμπολιτεία Πολιτών δήμου Κύμης Αλιβερίου» - Πόλεμος λάσπης εναντίον του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου


Τις τελευταίες ημέρες σε χωριά του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου διανέμονται έντυπα με ψευδές και άκρως συκοφαντικό περιεχόμενο για την τιμή, την υπόληψη και τη πολύχρονη πολιτική σταδιοδρομία του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Επίσης στην ιστοσελίδα evialead.gr αναρτήθηκε ψευδές και συκοφαντικό για την προσωπικότητα του δημάρχου κείμενο όπως και σε σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης υποψηφίων του πρώην
δημάρχου. 

Τα ίδια φυλλάδια και εφημερίδες των νέων οριζόντων συκοφαντικού περιεχομένου μοιράζουν οι υποψήφιοί του σε λαϊκές αγορές κατά χιλιάδες ενώ είναι και αναρτημένα στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του στο Αυλωνάρι.. 

Για το λόγο αυτό εκτός από τη μήνυση για ψευδή καταμήνυση που έχει καταθέσει εναντίον Δημητρίου Θωμά και Ευάγγελου Μάγειρα, ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς κατέθεσε στις 16 Μαΐου και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και διανομή συκοφαντικού υλικού και ζητούσε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. 

Ενημερώθηκε το Α.Τ. Αλιβερίου ότι υπάρχει και φυλλάδιο συκοφαντικού περιεχομένου αναρτημένο στα τζάμια στο εκλογικό κέντρο Αυλωναρίου και παρά την τηλεφωνική διαβεβαίωση που έλαβαν συνεργάτες του δημάρχου ότι τα φυλλάδια αυτά έχουν αφαιρεθεί, διαπιστώθηκε ότι εξακολουθούν να είναι αναρτημένα επί δυο συνεχείς ημέρες παρά την κατάθεση της μήνυσης … 

Παράλληλα στις 17 Μαΐου (μία μέρα μετά την κατάθεση της μήνυσης) μια ακόμα ιστοσελίδα eviazoom ανήρτησε το εν λόγω συκοφαντικό κείμενο. 

Διαπιστώνουμε ότι επί δυο ημέρες τώρα η διανομή των συγκεκριμένων εντύπων συνεχίζεται κανονικά και με την ίδια ένταση χωρίς να έχουν εφαρμοστεί οι διαδικασίες που προβλέπονται και ενώ βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα των εκλογών στις οποίες ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου είναι υποψήφιος 

Παραθέτουμε το κείμενο της μήνυσης που έχει κατατεθεί και δηλώνουμε πως θα απευθυνθούμε σε κάθε αρμόδιο φορέα για την προστασία της τιμής και της υπόληψης του δημάρχου, ο οποίος στην ενασχόληση του με τα κοινά πάνω από τέσσερις δεκαετίες δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα σε κανένα να τον σπιλώνει και να τον διασύρει με τέτοιο τρόπο. 

Παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο της μήνυσης του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου: 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΔΙΑ ΤΟΥ Α.Τ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ) 

Μ Η Ν Υ Σ Η 
Αθανασίου Μπουραντά του Γεωργίου και της Βασιλικής, Δήμαρχου Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας, κατοίκου Αλιβερίου (οικισμός ΝΗΡΕΑ), οδός Αχιλλέως, αρ. 13, γεννηθέντος στην τοπική κοινότητα Ζαράκων της Δημοτικής Ενότητας Δυστίων Δήμου Κύμης-Αλιβερίου στις 20-9-1945, κατόχου του υπ' αρ. ΑΕ 481479/7-12-2006 Α.Δ.Τ., που εκδόθηκε από το Τ.Α. Χαλκίδας και με Α.Φ.Μ. 007274044. 

Κ Α Τ Α 
1. Δημητρίου Θωμά του Γεωργίου, κατοίκου Κύμης Ευβοίας, με Α.Φ.Μ.: 022013890. 
2. Κατά παντός άλλου τρίτου διακινητή με φυσικό και ηλεκτρονικό τρόπο των επισυναπτόμενων συκοφαντικών εγγράφων. 

Κύριε Εισαγγελέα, 

Τις τελευταίες ημέρες σε χωριά του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου διανέμονται έντυπα με το επισυναπτόμενο ψευδές και άκρως συκοφαντικό περιεχόμενο για την τιμή, την υπόληψη και τη πολύχρονη πολιτική σταδιοδρομία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

Επίσης στην ιστοσελίδα evialead.gr αναρτήθηκε το επισυναπτόμενο επίσης ψευδές και συκοφαντικό για την προσωπικότητα μου κείμενο: 

Επειδή για το επίμαχο υπ’ αρ. 27710/6-11-2014 έγγραφο το οποίο κατηγορούμαι ότι πλαστογράφησα έχουν διενεργηθεί δύο γραφολογικές πραγματογνωμοσύνες από την γραφολόγο Παναγιώτα Δασκαλοπούλου η οποία αποφαίνεται ότι η υπογραφή στο ανωτέρω έγγραφο έχει τεθεί από τον πραγματικό συντάκτη του εγγράφου Ευάγγελο Μάγειρα και καμμία παρέμβαση δεν έχει γίνει από εμένα σε αυτό. 

Τον Ευάγγελο Μάγειρα δεν τον γνωρίζω και δεν έχω έρθει ποτέ σε καμμία επικοινωνία μαζί του. 

Για τη μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον μου ο Ευάγγελος Μάγειρας με βάση την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος μου και είμαι κατηγορούμενος, έχω καταθέσει εναντίον του μήνυση για ψευδή καταμήνυση. 

Η μήνυση του Ευάγγελου Μάγειρα εναντίον μου έχει γίνει κατόπιν προτροπής του Δημητρίου Θωμά ο οποίος, όπως έχει υποπέσει στην αντίληψή μου σε όλο το χρονικό διάστημα που βρισκόταν σε εξέλιξη η κύρια ανάκριση για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις που τέλεσε σε βάρος του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου, ασκούσε πιέσεις σε πολίτες να ανακαλέσουν μαρτυρικές καταθέσεις για πραγματικά γεγονότα που επιβάρυναν την θέση του. 

Επειδή συντονιστής της πρωτοφανούς και αήθους επίθεσης σε βάρος μου είναι ο Δημήτριος Θωμάς ο οποίος εμφορείται από ταπεινά πολιτικά αίτια στην προσπάθεια του να με εκδικηθεί. 

Επειδή ως Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου αποκάλυψα όπως είχα υποχρέωση την κατασπατάληση χρημάτων του Δήμου κατά τη χρονική περίοδο που ήταν Δήμαρχος, με αποτέλεσμα να παραπέμπεται με βούλευμα για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ευβοίας στις 24-9-2019. 

Ο μηνυόμενος Δημήτριος Θωμάς στην απέλπιδα προσπάθεια του να περισωθεί από συντριβή στις επικείμενες εκλογές προβαίνει στις παραπάνω παράνομες πράξεις προκειμένου να με πλήξει πολιτικά σε μια χρονική στιγμή κορύφωσης της προεκλογικής περιόδου. 

Επειδή η διακίνηση των ανωτέρω εντύπων με συκοφαντικό περιεχόμενο σε βάρος μου και ανάρτησης στο διαδίκτυο ανάλογων προσβλητικών και συκοφαντικών κειμένων συνιστούν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. 

Επειδή περαιτέρω όσοι διακινούν τα προαναφερόμενα έγγραφα μέσω διανομής τους ή ηλεκτρονικά παραβιάζουν το Νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, αφού αυτά διακινούνται χωρίς την έγκριση και τη συγκατάθεσή μου, επιτρέποντας σε μη δικαιούμενα πρόσωπα να λάβουν γνώση των εν λόγω προσωπικών δεδομένων. 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ 

Μηνύω όλους όσους προβαίνουν στη διανομή των ανωτέρω εγγράφων και των ανάλογων αναρτήσεων στο διαδίκτυο. 

Μηνύω τον Δημήτριο Θωμά ως συντονιστή και ηθικό αυτουργό, ο οποίος κρυπτόμενος πίσω από άλλους προσπαθεί με συκοφαντίες, ψεύδη και ανήθικες συμπεριφορές να βλάψει τη τιμή και την υπόληψη μου και να με πλήξει πολιτικά και ηθικά. 

ΖΗΤΩ να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία και να συλληφθούν στα πλαίσια του αυτοφώρου και να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την ενορχηστρωμένη επιχείρηση κατά συκοφάντησής μου. 

Δηλώνω ότι παρίσταμαι πολιτική αγωγή για τη χρηματική ικανοποίηση της ηθικής μου βλάβης για το ποσό των 44€, επιφυλασσόμενος να ζητήσω μεγαλύτερο ποσό για την ηθική μου βλάβη στα αστικά δικαστήρια. 

Μάρτυρες προτείνω: 

1. ΚΟΤΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου 
2. ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευάγγελου 
3. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Ιωάννη 

Β. Προσάγω και επικαλούμαι: 
1. Τα συκοφαντικά σε βάρος μου κείμενα. 
2. Το υπ’ αρ. 249/20-8-2014 τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών και το 248/18-8-2014 επίσης τιμολόγιο. 
3. Την υπ’ αρ. πρωτ. 27710/6-11-2014 επιστολή. 
4. Την υπ’ αρ. πρωτ. 2917/26-9-2018 έκθεση γραφολογικής γνωμοδότησης της Δικαστικής γραφολόγου Παναγιώτας Δασκαλοπούλου. 

Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...