Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ: Μια οφειλόμενη απάντηση για την Υγεία

Η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη σε αθηναϊκό ραδιοφωνικό σταθμό ήταν αποκαλυπτική ως προς το πρόγραμμα της ΝΔ στον χώρο της υγείας και ο στόχος είναι σαφής: πλήρης ανατροπή του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και όσων πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4 χρόνια.

Προμηνύεται, λοιπόν, παραχώρηση νοσοκομείων σε ιδιωτικούς φορείς, γεγονός που σημαίνει επερχόμενη αύξηση του κόστους παροχής υπηρεσιών σε διαγνωστικές εξετάσεις και νοσήλια, τα οποία θα κληθεί να πληρώνει

από την τσέπη του ο ασθενής, είτε μετρητοίς, είτε μέσω ακριβών ιδιωτικών ασφαλιστικών προγραμμάτων υγείας. 


Η συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού φορέα στη διοίκηση ενός νοσοκομείου σίγουρα θα επηρεάσει και τις εργασιακές σχέσεις εν γένει. Είναι γνωστό ότι οι Δ/Υ με βάση τον Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα απαγορεύεται να παρέχουν υπηρεσίες και να λαμβάνουν αμοιβή από ιδιωτικές εταιρείες που σχετίζονται με τον τομέα εργασίας τους. Άρα προαναγγέλλεται , με δέλεαρ ένα υποτιθέμενο bonus ,η αλλαγή της εργασιακής σχέσης και πιθανώς κατάργηση της μονιμότητας για χιλιάδες εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία. 

Για την επαρχία το πρόγραμμα αυτό, αν εκλεγεί η ΝΔ , θα σημάνει ευθέως την συγχώνευση και υποβάθμιση ή κατάργηση περιφερειακών νοσοκομείων και Κ/Υ, σχέδιο που η κυβέρνηση ΝΔ –ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να εφαρμόσει και το 2012-2014 με κλείσιμο του ΓΝ –Κ/Υ Κύμης (όπου σημειωτέον λειτουργεί και μονάδα τεχνητού νεφρού) και Καρύστου τα οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο διατήρησε σε λειτουργία αλλά ενίσχυσε σε προσωπικό και αναβάθμισε. 

Για την Εύβοια, συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι θα μείνει μόνο με το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδος και κάποια (?) Κέντρα Υγείας για να καλύψει ένα πληθυσμό περίπου 200.000 που κυκλοφορεί σε ένα πολύ κακό οδικό δίκτυο και υποχρεώνει τα δύο άκρα της νήσου για να φτάσουν στο κέντρο (Χαλκίδα) να πρέπει να ξοδέψουν πάνω από 3 ώρες. Αν ιδιωτικοποιηθεί και το ΕΚΑΒ τότε θα μιλάμε για πλήρη εφαρμογή του δόγματος: Αν έχεις λεφτά θα ζήσεις ,αν όχι, θα πεθάνεις. 

Με μαθηματική ακρίβεια αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των θανάτων και περαιτέρω ερήμωση και εγκατάλειψη της Εύβοιας, γιατί ποιος θα επιλέξει να ζήσει σε ένα μέρος που το κοντινότερο νοσοκομείο θα απέχει 2 και μισή ώρες περίπου; Τι τουριστική ανάπτυξη θα κάνεις χωρίς να μπορείς να παρέχεις στους επισκέπτες στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; 

Και δυστυχώς τις απόψεις αυτές της ΝΔ συμμερίζεται και θέλει να επιβάλλει σε όλη την Ευρώπη το ΕΛΚ και ο υποψήφιος του, για πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μάνφρεντ Βέμπερ – γνωστός ανθέλληνας. 

Για να ανακόψουμε λοιπόν το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν ποτέ αυτές οι ακραιφνείς νεοφιλελεύθερες ιδέες μια λύση υπάρχει: 

ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 26ης ΜΑΪΟΥ . 
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...