Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας για την απομόνωση της Κάρυστου από τον ακτοπλοϊκό χάρτη της χώρας

Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Φώτη Κουβέλη καθώς και με εκπροσώπους του Υπουργείου είχε η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη συνοδευόμενη από Θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής Καρύστου, για να τεθεί επί τάπητος η απομόνωση της Κάρυστου από τον ακτοπλοϊκό χάρτη της χώρας.

Κατά τη συνάντηση κατατέθηκε αίτημα στον υπουργό και τους συνεργάτες του, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καρύστου με τη Ραφήνα και τις Κυκλάδες. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το μεταφορικό ισοδύναμο και πραγματοποιήθηκε το
πρώτο βήμα ελεύθερης δρομολόγησης. 


Επι τάπητος τέθηκε από την Προέδρο του Επιμελητηρίου η καθιέρωση του νησιωτικού χαρακτήρα της Εύβοιας στην πράξη, η αντιμετώπιση της σαν νησί και η ένταξη της με αυτό τον τρόπο σε ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα.

Προς αυτή την κατεύθυνση το Επιμελητήριο θα καταθέσει αίτημα για νομοθετική μεταρρύθμιση που θα επιτρέψει στην Εύβοια να απολαμβάνει τα ευεργετικά προνομία των άλλων νήσων, τα οποία έως σήμερα δεν μπορεί να αξιοποιήσει λόγω της σύνδεσης της με τη Στερεά μέσω σταθερής γέφυρας. 

Στις συζητήσεις συμμετείχαν επίσης, ο Γ. Γ. του Υπουργείου κ. Τεμπονέρας, οι Διευθυντές του γραφείου Υπουργού κ.κ. Μάνης και Γάτης και ο Διευθυντής Θαλασσίων Συγκοινωνιών κ. Γραβάνης, ενώ την κα Αγιοστρατίτη συνόδευαν η κα Νόβα Ιωάννα και ο κ. Νίκος Λαγώνικος από τον Σύνδεσμο Τουρισμού Καρύστου, οι Σπύρου Ευάγγελος, Κώστας Βερούχης, Αντωνιάδης Παναγιώτης από το Δήμο Καρύστου και ο κ. Τόλιας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...