Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Δήλωση Δημήτρη Παρασκευά για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και καλή επιτυχία στον αγώνα που δίνουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους για την κατάκτηση της γνώσης, με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Και φέτος τα σχολεία της περιοχής μας ανοίγουν με πολλά και σημαντικά προβλήματα. Ελλείψεις σε δασκάλους και ιδιαίτερα καθηγητές, προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών, μη λειτουργία ολοήμερων τμημάτων είναι τα πρώτα που καλούνται να αντιμετωπίσουν μαθητές, γονείς και

εκπαιδευτικοί. 


Τα προβλήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στα πολλές φορές ακαταλαβίστικα, με ελλείψεις και λάθη σχολικά βιβλία. 

Στα μεγάλα έξοδα των γονιών για αναλώσιμα, φροντιστήρια ξένων γλωσσών ή προετοιμασίας για τις εξετάσεις, δραστηριότητες (αθλητισμός, μουσική κλπ), ακόμη και για τη στήριξη μαθητών με ιδιαίτερες ανάγκες εκπαιδευτικής στήριξης. 

Στα προβλήματα των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που είναι με μια βαλίτσα στο χέρι και περιμένουν πότε, που και αν θα διοριστούν. 

Δε μπορεί να θεωρείται δεδομένη αυτή η κατάσταση! 

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να παρέχεται ολοκληρωμένη μόρφωση, αθλητική και καλλιτεχνική αγωγή στους νέους της περιοχής και της χώρας μας από δημόσια και δωρεάν σχολεία, από μόνιμους, πλήρως καταρτισμένους εκπαιδευτικούς και άλλους ειδικούς. Υπάρχει και η επιστημονική γνώση και τα τεχνικά μέσα. Αρκεί όλα αυτά να μη θεωρούνται κόστος! 

Σ’ αυτές τις συνθήκες για να είναι καλή η σχολική χρονιά θα πρέπει να είναι και αγωνιστική! Να σημάνει ζωντάνεμα και μαζικοποίηση των συλλόγων των γονέων και των εκπαιδευτικών, των μαθητικών κοινοτήτων για τους μεγαλύτερους μαθητές, για διεκδίκηση του δικαιώματος στη γνώση. 

Ο δρόμος για το "σήμερα" και το "αύριο" των παιδιών μας είναι ο δρόμος του συλλογικού αγώνα για τη μόρφωση και τη ζωή που δικαιούμαστε και αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...