Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Σίμος Κεδίκογλου: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας για να μπορέσει να βγει οριστικά από την κρίση»

«Ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει για εμπαιγμό των συνταξιούχων και ακόμα περισσότερο των αυτοαπασχολούμενων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος βλέπει τη διαφορά και το γεγονός, ότι προσπαθούμε να διαμορφώσουμε το
δικαιότερο δυνατόν ασφαλιστικό σύστημα που να μην παραλείπει κανέναν». 

Αυτό δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 FM, στην εκπομπή «Προπαντός Ψυχραιμία» και στον δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια. Σχολιάζοντας τις αλλαγές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο επεσήμανε, ότι σίγουρα είναι θετικές οι εξελίξεις για τους συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν αδικηθεί κατάφωρα από τις τελευταίες αλλαγές, που είχε επιφέρει ο νόμος Κατρούγκαλου και πρόσθεσε, ότι αυτό που προσπαθούν είναι να βελτιώσουν όσο γίνεται τη θέση των συνταξιούχων δεδομένων και των συνθηκών της οικονομίας. 


Στη συνέχεια αναφερόμενος στο μεταναστευτικό πρόβλημα υπογράμμισε ότι αποτελεί ένα δύσκολο πρόβλημα για το οποίο η Ευρώπη δεν έχει κάνει αυτά που πρέπει, καθώς όχι μόνο δεν δέχονται να πάρουν ούτε λίγα ασυνόδευτα παιδιά, αλλά τους μέμφονται κιόλας για το πώς διαχειρίζονται το ζήτημα, το οποίο – σε κάθε περίπτωση- προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κατανέμοντας τα βάρη αναλογικά και με την απαραίτητη προϋπόθεση της ενίσχυσης των δομών υγείας, παιδείας και ασφαλείας στις περιοχές, όπου υποδέχονται τους μετανάστες. 

Για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ απάντησε, ότι υπό τις δεδομένες συνθήκες έφερε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα καθώς την ίδια στιγμή γινόντουσαν ιρανικές επιθέσεις σε βάσεις αμερικανικές του Ιράκ. Όπως είπε: «δεν ήταν μία εύκολη συγκυρία, το μήνυμα που εστάλη ήταν το καλύτερο δυνατό. Κανένας Έλληνας, κανένα πολιτικό κόμμα δεν έχει αντίρρηση στο μήνυμα, ότι με κάθε τρόπο η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Αυτό το καταστήσαμε σαφές». 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το σενάριο διπλών εκλογών εντός του 2020 και τα όσα ακούγονται για τις προθέσεις του πρωθυπουργού να πάει το Φθινόπωρο σε διπλές εκλογές ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023 τονίζοντας: «και τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελέγχει πλήρως το κόμμα του, είμαστε αφοσιωμένοι, όλοι αγωνιζόμαστε να πετύχει η κυβέρνησή του. 

Έχουμε πει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας για να μπορέσει να βγει οριστικά από την κρίση και προτεραιότητά του είναι ακριβώς αυτό, το πώς θα μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα που κληροδότησε η κρίση, πως θα μπορέσει να διαχειριστεί ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, άλλα και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Ζήτημα ελέγχου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν υπάρχει». 

Τέλος, για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δήλωσε πως έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και υπάρχει σειρά προσώπων που μπορούν άψογα να ανταπεξέλθουν σε αυτά τα καθήκοντα. «Θα μάθουμε-είπε- ποια είναι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτή θα ψηφίσουμε». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...