Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

"Σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει"

Τομεακό Συμβούλιο Εύβοιας της ΚΝΕ - Χαιρετίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις στο Γυμνάσιο Αλιβερίου και στο ΕΠΑΛ Μαντουδίου, που κάνουν οι μαθητές για την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν, για τις ελλείψεις σε πετρέλαιο, για τα προβλήματα με τις μετακινήσεις τους και το κόστος μεταφοράς τους, για τα κατεστραμμένα εργαστήρια όπως στο ΕΠΑΛ Μαντουδίου, για τους σοβάδες που πέφτουν από τα ταβάνια στις τουαλέτες.

Οι μαθητές με τον αγώνα τους διεκδικούν εν έτει 2020 τα αυτονόητα, πράγματα τα οποία θα έπρεπε να είναι
εξασφαλισμένα! 

Η καθημερινότητα που βιώνουν οι μαθητές καταρρίπτει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για την “κανονικότητα” στα σχολεία και την ζωή μας! 

Η κανονικότητα για αυτούς είναι αυτό που βιώνουμε καθημερινά: να πλημμυρίζουμε με την πρώτη βροχή, να υποχωρούν ταβάνια και να πέφτουν σοβάδες σε σχολικές αίθουσες και αμφιθέατρα, να πληρώνουν οι μαθητές για τις μετακινήσεις τους, να βάζουν οι γονείς το χέρι τους βαθιά στην τσέπη, για να πληρώνουν φροντιστήρια! Να μην υπάρχει ελεύθερος χρόνος, για αθλητισμό, ψυχαγωγία, πολιτισμό. 

Το σχολείο που διαμορφώνει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτό που δεν καλύπτει τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, αυτό που θέτει εμπόδια. 

Είναι ψέματα ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τα σχολεία, για να μπει τέλος στις άθλιες συνθήκες! Την ίδια στιγμή που λένε αυτό βρίσκουν δις ευρώ για πολεμικές επεμβάσεις και το ΝΑΤΟ! 

Τα συλλαλητήρια που πραγματοποιούν αυτές τις μέρες εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές, ο συλλογικός αγώνας, η πάλη για καλυτέρευση της ζωής μας μέσα από γενικές συνελεύσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις μπορεί να δώσει διέξοδο. Κανένας μόνος του! 

Εδώ και τώρα να βρεθεί λύση στα προβλήματα των συγκεκριμένων σχολείων! 

Ο αγώνας για ότι πρόβλημα έχουμε, για ένα σχολείο που θα μορφώνει και όχι να εξοντώνει είναι ο μόνος δρόμος! 

ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...