Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Συνάντηση του Σίμου Κεδίκογλου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΕΤΑΔ»

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου («ΕΤΑΔ») κ Στέφανο Βλαστό είχε ο Σίμος Κεδίκογλου για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Υδροθεραπευτηρίου Λ. Αιδηψού και το παλιό Υδροθεραπευτήριο «Αγίων Αναργύρων», που έχει ανακηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Στη συνάντηση συμμετείχε αντιπροσωπεία των Ξενοδόχων, των Εμπόρων και των Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων της περιοχής.

Ο βουλευτής έθεσε το ζήτημα παράτασης της λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου, αίτημα το οποίο είδε θετικά ο

Διευθύνων Σύμβουλος της «ΕΤΑΔ», καθώς δεσμεύτηκε να εξετάσει την υλοποίησή του σε συνεργασία με το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. 

Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου ζήτησε να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για την αναστήλωση και αποκατάσταση του παλιού κτιρίου ιαματικών λουτρών των «Αγίων Αναργύρων» Αιδηψού με στόχο να αποτραπεί η κατάρρευσή ενός κτιρίου, που έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό έργο τέχνης.

Σημείωσε, επίσης, πως έχει συνταχθεί σχετική μελέτη που μπορεί να προωθηθεί στη Διεύθυνση Πολιτιστικών Κτηρίων και Αναστήλωσης Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού για να υλοποιηθεί το έργο και να αξιοποιηθεί, επιτέλους, ο σημαντικότερος πόλος έλξης της λουτρόπολης της Αιδηψού και να τονωθεί η τουριστική κίνηση όλο το χρόνο. Από την πλευρά του ο κ. Βλαστός ανταποκρίθηκε θετικά και σε αυτό το αίτημα. 

Ο Σίμος Κεδίκογλου ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού κ Κοντζιά Ιωάννη, που αδυνατούσε να παραστεί στη συνάντηση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του στην Περιφέρεια και σύντομα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλου της «ΕΤΑΔ» μαζί με τον Δήμαρχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...