Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Ερώτηση για την πλήρωση κενών θέσεων Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης 2019

Ερώτηση σχετικά με την πλήρωση των κενών θέσεων Πυροσβεστών εποχικής απασχόλης του 2019 συνυπογράφει ο Σίμος Κεδίκογλου, την οποία θα καταθέσει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής Θεσπρωτίας, κ. Βασίλειος Γιόγιακας. 

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι από το σύνολο των 962 θέσεων που προκηρύχτηκαν προέκυψαν 167 κενά, για την κάλυψη των οποίων προσκλήθηκαν ισάριθμοι επιλαχόντες από τους
τελικούς αναμορφωμένους κυρωμένους πίνακες. 

Τα ονόματα των 167 επιτυχόντων κοινοποιήθηκαν δίχως ωστόσο να ελεγχθεί εάν επιθυμούν να ενταχθούν στο Σώμα ως επιλαχόντες, με συνέπεια πολλές από τις θέσεις να εξακολουθούν να παραμένουν κενές έως σήμερα καθώς δεν έχει υπάρξει νέα, συμπληρωματική προκήρυξη για την πλήρωσή τους. 

Εκτός από τον αριθμό των υφιστάμενων κενών θέσεων στην προκήρυξη Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης του 2019, ανά Πυροσβεστική Υπηρεσία ή Πυροσβεστικό Κλιμάκιο πανελλαδικά, ζητούν να απαντηθεί και εάν πρόκειται να δημοσιευθεί άμεσα συμπληρωματική πρόσκληση για την κάλυψη των κενών της προκήρυξης του 2019 από τους πίνακες επιλαχόντων εποχικών πυροσβεστών της ίδιας προκήρυξης σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 

Πιο αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: 

“Με απόφαση του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος (Αριθ. Πρωτ. 41640 οικ. Φ. 211.5 2-7-2019) κοινοποιήθηκαν οι πίνακες προσλαμβανόμενων ως Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Πυροσβεστικό Σώμα ανά κατηγορία και Υπηρεσία του Π.Σ., σε συνέχεια σχετικής προκήρυξης διαγωνισμού πρόσληψης. 

Από το σύνολο των 962 θέσεων που προκηρύχτηκαν προέκυψαν 167 κενά, για την κάλυψη των οποίων προσκλήθηκαν ισάριθμοι επιλαχόντες από τους τελικούς αναμορφωμένους κυρωμένους πίνακες. 

Τα ονόματα των 167 επιτυχόντων κοινοποιήθηκαν δίχως ωστόσο να ελεγχθεί εάν επιθυμούν να ενταχθούν στο Σώμα ως επιλαχόντες, με συνέπεια πολλές από τις θέσεις να εξακολουθούν να παραμένουν κενές έως σήμερα καθώς δεν έχει υπάρξει νέα, συμπληρωματική προκήρυξη για την πλήρωσή τους. 

Εν τω μεταξύ τα κενά της συγκεκριμένης προκήρυξης του 2019 αυξήθηκαν λόγω παραιτήσεων επιτυχόντων, μεταξύ άλλων προκειμένου να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. ως Ειδικοί Φρουροί ή για να συμμετάσχουν στην προκήρυξη του 2020 για την πρόσληψη 1.300 Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την παρ. 2 του Άρθρο 3 του Π.Δ. 36/2019 (Α΄ 62), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, «Κάθε έτος και μετά την υπογραφή των συμβάσεων, εάν εξακολουθούν να υφίστανται κενά, με απόφαση Αρχηγού Π.Σ. δύναται να εκδίδεται συμπληρωματική πρόσκληση για την κάλυψη των συγκεκριμένων κενών για τις υπολειπόμενες αντιπυρικές περιόδους μέχρι τη συμπλήρωση πενταετίας από τη διενέργεια του διαγωνισμού». 

Με την εν λόγω πρόβλεψη δίνεται το δικαίωμα πρόσκλησης για την πλήρωση των κενών θέσεων με επιλαχόντες της προκήρυξης του 2019. Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι οι θέσεις της συγκεκριμένης προκήρυξης διαφέρουν από αυτές της προκήρυξης του 2020 κατά τόπο και αναλογία, ανά περιφέρεια και νομό, η μη κάλυψη των κενών είναι εις βάρος των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ανά την επικράτεια που δεν έλαβαν θέσεις εποχικών πυροσβεστών με την προκήρυξη του 2020. Το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος καθιστά επιτακτική την ταχύτερη δυνατή κάλυψη των κενών θέσεων Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης της προκήρυξης του 2019 που ούτως ή άλλως δε θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

- Ποιος είναι ο αριθμός των υφιστάμενων κενών θέσεων στην προκήρυξη Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης του 2019, ανά Πυροσβεστική Υπηρεσία ή Πυροσβεστικό Κλιμάκιο πανελλαδικά, 

- Εάν πρόκειται να δημοσιευθεί άμεσα συμπληρωματική πρόσκληση για την κάλυψη των κενών της προκήρυξης του 2019 από τους πίνακες επιλαχόντων εποχικών πυροσβεστών της αυτής προκήρυξης όπως δύναται να εφαρμοστεί σύμφωνα με τις προαναφερθείσες διατάξεις”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...