Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκιδέων για το άνοιγμα των σχολείων

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες Με την έναρξη της λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων, των Νηπιαγωγείων και των Ειδικών Σχολείων, θα ήθελα να σας εκφράσω από καρδιάς , τις ευχές μου για καλή δύναμη να ανταποκριθείτε στο δύσκολο έργο που έχετε να διεκπεραιώσετε, μέσα σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Δοκιμαστήκαμε στις συνθήκες της πανδημίας και της εκ των πραγμάτων αποχής από την κοινωνική συναναστροφή και επαφή δια ζώσης. Αυτό ήταν πιο οδυνηρό για τα παιδιά μας και τις οικογένειές τους, που η έλλειψη της συναναστροφής με τους συμμαθητές και συμμαθήτριές, φίλους και φίλες, τους στέρησαν ένα βασικό κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας: την κοινωνικοποίηση. 

Τα σχολεία της Α’ βάθμιας ανοίγουν αύριο 1 Ιουνίου, ελπίζω χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά πολλούς προβληματισμούς και ανησυχίες, σε γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Όσον αφορά το δικό μας κομμάτι ευθύνης, σαν υποσύνολο του Δήμου της Χαλκίδας, οι παρεμβάσεις που κάναμε, ήταν σ’ όλα τα επίπεδα της προετοιμασίας, με όση ταχύτητα και στόχευση ήταν δυνατή και οι συνθήκες το επέτρεπαν. Πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε σε ικανοποιητικό βαθμό. 

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε, που προβλημάτιζε πολλούς από εσάς, ήταν η κάλυψη όλων των σχολικών μονάδων με ευπρεπίστριες, μια και γνωρίζετε ότι είχαμε, σε αρκετές περιπτώσεις, επικαλύψεις, δηλ. μία ευπρεπίστρια εξυπηρετούσε 2 ή και 3 μικρές μονάδες ή ακόμα και περιπτώσεις που είχαν πρωινή εργασία, και έτσι δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα . Έπρεπε λοιπόν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να βρεθούν οι άνθρωποι που θα κάλυπταν τις ανάγκες σε καθαριότητα, σύμφωνα με την ΠΝΠ, τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας: μία ευπρεπίστρια αποκλειστικής απασχόλησης με ωράριο αυτό της λειτουργίας του σχολείου, σε κάθε σχολείο. 

Όλες οι ευπρεπίστριες, παλιές και νέες, θα υπογράψουν νέα σύμβαση έργου για ένα μήνα, μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους, με νέα οικονομικά δεδομένα. 

Γνωρίζω πολύ καλά, μια και είμαι ένας από εσάς, με τις ίδιες εμπειρίες και γνώση, ότι η δουλειά μας- λειτούργημα, είναι πολύπλευρο που εκτείνετε από τα καθήκοντα του «γονέα», του παιδαγωγού, του ψυχολόγου, του νοσοκόμου, του προγραμματιστή, του υπαλλήλου γραφείου… 

Και σε αυτή την συγκυρία, μ’ όσα προβλήματα κι αν προκύψουν, θα είμαστε εκεί, όπου τα παιδιά μας, μας χρειάζονται. 

Εμείς από την δική μας θέση, σαν Σχολική Επιτροπή, θα είμαστε παρόντες σ’ ότι χρειαστείτε, να ανταποκριθούμε στην λύση όποιων προβλημάτων υπάρξουν, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας. 

Παρακαλούμε να μας ενημερώνετε για ότι προκύπτει. 

Μέσα στις επόμενες μέρες θα σας σταλεί και επίσημα η κατάσταση των προσλήψεων και τοποθετήσεων των ευπρεπιστριών στα σχολεία σας. 

Καλή δύναμη σε όλους και όλες. 

Νίκος Σιόλιας 
Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής 
Μονάδων Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης 
Δήμου Χαλκιδέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...