Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Στόχος μας η ανάδειξη του «άγνωστου παράδεισου» που λέγεται Εύβοια

Στην κοινή προσπάθεια και στον αγώνα που γίνεται για να πάρει ξανά μπροστά η οικονομία μας αναφέρθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στο ράδιο «Evripos 90 FM» με αφορμή τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα, στην οποία συμμετείχε ο ίδιος, συνάδελφοί του βουλευτές, όπως και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς του κλάδου.

Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι για την Εύβοια ο τουριστικός τομέας είναι εξόχως σημαντικός, κυρίως, ο εσωτερικός, υπογραμμίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε μετά την υγειονομική κρίση, τα οποία

μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι είμαστε από τις πιο «καθαρές» υγειονομικώς περιοχές της Ελλάδας, καθώς και στη γεωγραφική εγγύτητα με την Αθήνα.

Από την πλευρά του αυτό που ζήτησε από τον Υπουργό Τουρισμού είναι να ενισχύσουν την προσπάθεια και τις πρωτοβουλίες για την ψηφιακή προβολή της Εύβοιας, κάτι για το οποίο έχει έρθει σε επαφή και με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, όπου συζήτησαν τις δυνατότητες εφαρμογής πιλοτικών προγραμμάτων για την Εύβοια, όπως είναι για παράδειγμα το ψηφιακό μουσείο κρασιού.

«Είναι σημαντικό -είπε- ν’ ανακαλύψουν οι Αθηναίοι τον «άγνωστο παράδεισο» που είναι δίπλα τους και λέγεται Εύβοια, καθώς για πολλούς οι φυσικές ομορφιές της δεν είναι γνώριμες. Σε αυτή την κατεύθυνση μπορούν να συμβάλλουν με το κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό, όπως και με την ένταξη του Νομού μας σε προνομιακή θέση στις καμπάνιες του Υπουργείου Τουρισμού για να ενισχύσει και τον εξωτερικό, αλλά κυρίως τον εσωτερικό τουρισμό».

Θετική εξέλιξη ήταν, ότι ο Υπουργός ανταποκρίθηκε στα αιτήματά τους, όπως και στο θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών για τη λειτουργία των δύο καταδυτικών πάρκων που έχουν χωροθετήσει στη Βόρεια και Νότια Εύβοια, για να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν συντομότερα και αυτή η μορφή εναλλακτικού τουρισμού, που θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στην τοπική οικονομία.

Ένα ακόμα ζήτημα που έθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου αφορούσε στη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων και των υδροθεραπευτηρίων για το οποίο τόνισε, ότι θα πρέπει να περιμένουν να δοθεί το «πράσινο φως» από την Υγειονομική Επιτροπή. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να προσέχουμε, είναι σημαντικό να κρατήσουμε το όνομά μας «καθαρό», ο πλούτος μας τώρα είναι, ότι δεν είχαμε κρούσματα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προστατέψουμε. 

Η προσπάθεια για να πάρει ξανά μπροστά η οικονομία δεν θα είναι εύκολη και χωρίς προβλήματα, σημασία – όμως- έχει ότι είμαστε εδώ για να λύνουμε τα προβλήματα, κάτι που έγινε και στην περίπτωση με τα καταστήματα στην Αμάρυνθο και τις Αλυκές, που στηρίζουν τη μισή οικονομία της Χαλκίδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...