Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Εκδήλωση του ΚΚΕ στα Ψαχνα

Τον καθοριστικό ρόλο και τις μεγάλες ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο έγκλημα που συντελείται στη ΛΑΡΚΟ ανέδειξε ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας και υποψήφιος ευρωβουλευτής, μιλώντας σε σύσκεψη της ΚΟΒ Ψαχνών και μεταφέροντας το κάλεσμα μάχης για δυνατό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε Γεωργία Πύθουλα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. Επίσης συμμετείχαν εργαζόμενοι και μέλη ΔΣ Σωματείων από τα Μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια, από τις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις της περιοχής, από τον χώρο του Μετάλλου κ.α.

Τονίζοντας την ανάγκη να βγουν συμπεράσματα για την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από την ίδια την πείρα και την καθημερινότητα των εργαζομένων και του λαού, ο Παναγιώτης Πολίτης ανέδειξε τις μεγάλες ευθύνες της ΕΕ στη διαχρονική απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, αλλά και για τους τωρινούς εγκληματικούς σχεδιασμούς που οδηγούν στο κλείσιμό της, στις απολύσεις των εργαζομένων και τον μαρασμό ολόκληρων περιοχών, όπως της Λοκρίδας και των Ψαχνών.

Προσδιόρισε μεταξύ άλλων ότι κάτω από τις πολιτικές κατευθύνσεις και Οδηγίες της τότε ΕΟΚ η ΛΑΡΚΟ δεν ανέπτυξε και καθετοποίησε την παραγωγή με βάση τις δυνατότητες που είχε, αλλά παρέμεινε στην παραγωγή σιδηρονικελίου. Τόνισε την επιβολή των προστίμων από την ΕΕ για δήθεν παρατυπίες στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και της στέρησης της δυνατότητας σύνταξης ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης, τα σχέδια εκποίησης ΛΑΡΚΟ μέσω διχοτόμησης ή τριχοτόμησής της. Όλα αυτά δηλαδή που οδήγησαν στους σημερινούς εγκληματικούς σχεδιασμούς που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας πάνω στις πολιτικές που εφάρμοσαν στη ΛΑΡΚΟ όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας, ο Παναγιώτης Πολίτης υπογράμμισε ότι ο αντιλαϊκός χαρακτήρας των Κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη ΛΑΡΚΟ, αγγίζει κάθε πτυχή της πολιτικής της. Ανέφερε ως παραδείγματα τα αποτελέσματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, τις πολιτικές στην Υγεία και την Παιδεία, στις εργασιακές σχέσεις, τονίζοντας ότι οι μεγάλοι αγώνες των αγροτών, των εργαζομένων, των υγειονομικών και άλλων σε μία σειρά από κράτη-μέλη της ΕΕ, με ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες, αναδεικνύουν τις όλο και μεγαλύτερες επιπτώσεις των πολιτικών αυτών στη ζωή των εργαζομένων και των λαών.

Αναφέρθηκε στη σχεδόν απόλυτη ταύτιση της στάσης των ελληνικών κομμάτων που συμμετέχουν στο Ευρωκοινοβούλιο στις ψηφοφορίες για τους Κανονισμούς, τις Οδηγίες και τα ψηφίσματα της ΕΕ, τονίζοντας ότι μόνο το ΚΚΕ και οι ευρωβουλευτές του στέκονται απέναντι και αποκαλύπτουν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές. Σημείωσε μάλιστα ότι μέσα από τη συμμετοχή του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο και τη δράση των ευρωβουλευτών του Κόμματος αποκαλύπτονται αποφάσεις και πολιτικές κατευθύνσεις που δεν θα διαφορετικά δεν θα γίνονταν γνωστές.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε την ανάγκη να μη χαθεί ούτε μία ψήφος καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να δυναμώσει το ΚΚΕ και στην κάλπη των ευρωεκλογών. 

Επισήμανε ότι στη χώρα μας το ΚΚΕ αποτελεί τη μόνη αγωνιστική αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, κάνοντας πράξη τα όσα δεσμεύτηκε και σημείωσε ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές θα στείλει ένα αγωνιστικό μήνυμα αισιοδοξίας και στην Ευρώπη, συμβάλλοντας παράλληλα στο να δυναμώσει η αμφισβήτηση απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους να ρωτούν για τον μεγάλο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, για την πείρα και τα συμπεράσματα που βγαίνουν, αλλά και παράλληλα μεταφέρουν τη δική τους εμπειρία από την περιοχή τους, τους χώρους δουλειάς κλπ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...