Αβραάμ και Μακρής ξαναζούν τον… εφιάλτη!

Το τέλος της α’ φάσης του πρωταθλήματος βρήκε την ΑΕΛ να έχει μετρήσει συνολικά πέντε ήττες, εκ των οποίων μόλις δύο κολλητές: το 0-3 από τον Απόλλωνα και το 1-4 από τη Νέα Σαλαμίνα στην ένατη και δέκατη αγωνιστική αντιστοίχως. Τα πλέι οφ ωστόσο αποδεικνύονται μια εντελώς διαφορετική ιστορία…

Την ήττα με 2-0 από την Ομόνοια στο ΓΣΠ για την τελευταία στροφή της α’ φάσης, ακολούθησαν τρεις γκέλες σε ισάριθμες αγωνιστικές των πλέι οφ: το 0-1 από την ΑΕΚ, το 0-3 από τον Απόλλωνα και το 1-3 από την Ομόνοια.

Από καταβολής των πλέι οφ με δύο ομίλους (από έξι ομάδες έκαστος) αυτό είναι το δεύτερο χειρότερο ξεκίνημα από ομάδα που έχει καταταγεί τρίτη στην α’ φάση: Απόλλων (2016/17) και ΑΠΟΕΛ (2013/14) είχαν εκκινήσει με 2-1-0, Ανόρθωση (2017/18) και Ομόνοια (2014/15) με 1-1-1.

Τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια είχε μετρήσει στο παρελθόν μόνον η «Κυρία», η οποία την περίοδο 2015/16 είχε χάσει από Ομόνοια (0-3), ΑΕΚ (0-1) και Απόλλωνα (1-4). Ακριβώς τις ίδιες ομάδες, από τις οποίες έχει ηττηθεί αυτή τη σεζόν η ΑΕΛ, αλλά με συντελεστή τερμάτων 1-7 έναντι του 1-8 τότε της Ανόρθωσης!

Προ τριετίας ο σύλλογος της Αμμοχώστου είχε πανηγυρίσει την πρώτη νίκη του στα πλέι οφ στην τέταρτη αγωνιστική, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Νέα Σαλαμίνα. Κατά σύμπτωση, οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενήσουν την ΑΕΛ την τέταρτη αγωνιστική!

Όλα τα προαναφερθέντα ξυπνούν ιδιαίτερες μνήμες σε δύο παίκτες της λεμεσιανής ομάδας. Οι Ανδρέας Αβραάμ και Ανδρέας Μακρής αγωνίζονταν με τη φανέλα της Ανόρθωσης την περίοδο 2015/16 και πλέον ξαναζούν αυτό το κάκιστο ξεκίνημα στα πλέι οφ, το οποίο τότε είχε εξελιχθεί σε εφιάλτη για την ομάδα τους. Με συνολικό απολογισμό 1-4-5 η «Κυρία» βρέθηκε από το +3 (που είχε έναντι της τέταρτης Ομόνοιας με το τέλος της α’ φάσης) στο -8 από τους «πράσινους» και στην πέμπτη θέση (με το τέλος της β’ φάσης) μένοντας εκτός Ευρώπης!

Τότε η Ανόρθωση είχε πληρώσει το τίμημα της αντικατάσταση του Αντρέ Πάους (αρχικά με τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς και λίγο αργότερα με τον Νεόφυτο Λάρκου), όπως και το γεγονός ότι Ομόνοια και Απόλλων βρίσκονταν σε απόσταση βολής και την προσπέρασαν στα πλέι οφ.

Η ΑΕΛ, στον αντίποδα, πορεύεται από την αρχή της σεζόν με τον Ντούσαν Κέρκεζ, παραμένει παρά τις ήττες στην τρίτη θέση (σ.σ. η Ανόρθωση το 2015/16 είχε υποχωρήσει ήδη πέμπτη μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές των πλέι οφ) και έχει μια σημαντική διαφορά (+9) από τον πέμπτο της βαθμολογίας.

Δειτε Επισης

Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου