Σταμάτησε το σερί του Απόλλωνα και πάει για τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΛ

Την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου πανηγυρίζει η ΑΕΛ αφού προκρίθηκε σε βάρος του Απόλλωνα μετά το 0-0 στο δεύτερο παιχνίδι (σ.σ. οι γαλαζοκίτρινοι είχαν επικρατήσει με 2-1 στο πρώτο τυπικά εκτός έδρας παιχνίδι).
 
Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας αφού επικράτησαν τα πολλά φάουλ η νευρικότητα από τις δύο πλευρές, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να μοιράζει αρκετές κίτρινες στους παίκτες των δύο ομάδων.
 
Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ σταμάτησε το σερί του Απόλλωνα στον θεσμό του κυπέλλου (σ.σ. τρεις συνεχόμενοι τελικοί) και θα βρει απέναντι της τον ΑΠΟΕΛ τέσσερα χρόνια μετά τον τελικό του 2015 (σ.σ. το παιχνίδι είχε λήξει με 4-2 υπέρ της ομάδας της Λευκωσίας).
 
Το προφίλ του αγώνα:
Η πρώτη καλή φάση στον αγώνα ήρθε μόλις στο 4’ όταν ο Μάρκοβιτς έπιασε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής με τον Βοζίνια να διώχνει σε κόρνερ.
 
Την πιο μεγάλη της ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο έχασε η ΑΕΛ στο 24’. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα η μπάλα κτύπησε στον Α. Τεϊσέιρα και πέρασε λίγο έξω από την εστία του Βάλε. Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν ήταν καλός αφού επικράτησαν τα πολλά φάουλ και η νευρικότητα από τις δύο ομάδες.
 
 
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο, έντονες διαμαρτυρίες και δυνατές μονομαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της έλλειψης φάσεων στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και στο παιχνίδι γενικότερα αποτελεί το γεγονός ότι η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα ήρθε στο 70’ μετά από γύρισμα του Φοπαλά προς το μέρος του επικίνδυνου Ζελάγια, με τον Αβραάμ να διώχνει λίγο πριν δημιουργηθεί ευκαιρία για τους γαλάζιους της Λεμεσού.
 
Την ευκαιρία να κερδίσει τον αγώνα έχασε η ΑΕΛ αφού στο 93' ο Μακρής από πλεονεκτική θέση σημάδεψε το δοκάρι του Μπρούνο Βάλε. Η λήξη του παιχνιδιού βρήκε τους γαλαζοκίτρινους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία πρόκριση στον τελικό κυπέλλου μετά από τέσσερα χρόνια, εκεί όπου θα βρουν τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος απέκλεισε την Ένωση. 
 
Η ταυτότητα του αγώνα:
 
ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Ζούνιορ, Α. Τεϊσέιρα, Γκοντάλ, Ν. Τεϊσέιρα, Γκαθτανιάγα, Ζντραφκόφσκι (91' Φιντέλις), Αβραάμ, Ντα Σίλβα (71′ Αντάμοβιτς), Μακρής, Χουράδο (78′ Σρανζ)
 
Απόλλων (Σοφρώνης Αυγουστή): Βάλε, Ζοάο Πέδρο, Γιούστε, Ουεντραόγκο, Στυλιανού (32′ Βασιλείου), Σαρδινέρο (67’ Ψύχας), Μπρου, Μάρκοβιτς, Καραγιόλ (61’ Σκέμπρι), Φοπαλά, Ζελάγια
 
Κίτρινες: Ντα Σίλβα, Ζντραφκόφσκι, Γκαθτανιάγα, Ν. Τεϊσέιρα, Τζούνιορ / Μάρκοβιτς, Πέδρο, Καραγιόλ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Επιπλέον ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή στον Σπιλέφσκι
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση