Αντιδράσεις για τη διαιτησία της 3ης αγωνιστικής-Οι φάσεις που έφεραν ξεσηκωμό

Θύελλα αντιδράσεων έφερε η διαιτησία των αγώνων της 3η αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με τις φωνές να είναι εντονότερες μετά τα παιχνίδια στο «ΑΕΚ Αρένα» και στο «Τάσος Μάρκου».
 
Στην Ομόνοια πνέουν μένεα για την διαιτησία του Γιώργου Νικολάου, ο οποίος θα έλεγε κανείς πως τα έκανε… μαντάρα, στο παιχνίδι της ομάδας τους απέναντι στην ΑΕΚ.
 
Τα τρία πέναλτι που υπέδειξε υπέρ της ΑΕΚ, ήταν μεν σωστά, ωστόσο από την άλλη είχε και η Ομόνοια φάσεις που δικαιολογούσαν κάποια σφυρίγματα, τα οποία δεν της δόθηκαν.
 
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Μίχαελ Λούφτνερ, σκόραρε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, ωστόσο ο Νικολάου καταλόγισε φάουλ στον Ιβάν Τρισκόφσκι, ενώ στη φάση που ο Μίκου ζήτησε πέναλτι, μετά από προβολή του Χέφελ, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, όπως φαίνεται από την επανάληψη, βρίσκει στα πόδια τον αντίπαλο του.
 
Για τη φάση που ζήτησαν πέναλτι οι πράσινοι, στο πρώτο ημίχρονο, η μπάλα φαίνεται να χτυπά στο χέρι του Μίκελ Γκονζάλες, όμως αυτό είναι κολλημένο στο σώμα του. Ήταν μια δύσκολη φάση για τον διαιτητή, αν και ήταν στην διακριτική του ευχέρεια να υποδείξει την παράβαση.
 
Στο Παραλίμνι, ο Λεόντιος Τράττος, ήταν σωστός στα δύο πέναλτι που υπέδειξε υπέρ της Ανόρθωσης, στις παραβάσεις που υπέπεσαν οι Μαϊσουράντζε και Κλέιμαν.
 
Εκείνο που δεν γνώριζαν πολλοί, ήταν η απόφασή του Τράττου στο 61’, όπου η Ανόρθωση σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρούμπεν Ράγιος, όμως ακύρωσε το γκολ, εφαρμόζοντας σωστά τον νέο κανονισμό.
 
Συγκεκριμένα, ο κανονισμός προνοεί ότι, ο παίκτης της ομάδας που επιτίθεται, απαγορεύεται να στέκεται δίπλα στους παίκτες που αμύνονται στο ανθρώπινο τείχος, κάτι δεν γνώριζαν αλλά όφειλαν να γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές.
 
Ωστόσο, η φάση που ξεσήκωσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς των βυσσινή, ήταν το  δεύτερο τέρμα που πέτυχε η Ανόρθωση, με τον Καλτσά.  
 
Οι της Ένωσης, διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Μανθάτη το οποίο προηγήθηκε του γκολ της ομάδας της Αμμοχώστου. Στην επαναληπτική προβολή της φάσης φαίνεται η μπάλα να χτυπά στο χέρι του Ελλαδίτη εξτρέμ.
 
Στη Λεμεσό, το Σαββατόβραδο, ο Απόλλωνας δίκαια φωνάζει για ένα ακυρωθέν τέρμα του Παπουλή, στην αρχή του αγώνα κόντρα στην Πάφος FC, αφού ο σκόρερ δεν βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ θα έπρεπε να μετρήσει υπέρ της λεμεσιανής ομάδας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύψεις Τάνκοβιτς για τη φοβερή γκολάρα που έστειλε την Πάφο στον τελικό
Σόκαρε τον Απόλλωνα σε νεκρό χρόνο η Πάφος και πέταξε για τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε μέσω VAR ο Απόλλωνας και το γκολ που έφερε την έκρηξη στις κερκίδες
Το respect του Σπιλέφσκι στους Ομονοιάτες-«Όποτε φώναζε ο κόσμος της Ομόνοιας σηκωνόταν η τρίχα μου»
BINTEO: Με σβηστές μηχανές πήρε την πρόκριση στο τελικό η Ομόνοια και πάει να γράψει ιστορία
BINTEO: Το εντυπωσιακό κορεό που έφτιαξαν οι οπαδοί του Απόλλωνα στο ασφυκτικά γεμάτο Άλφαμεγα
BINTEO: Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Κακουλλή που τους πέρασε όλους στο ΓΣΠ
Οι ενδεκάδες Απόλλωνα και Πάφου στο κατάμεστο Άλφαμεγα
Αλυσιδωτές εξελίξεις στην Ανόρθωση-Παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο
Οι ενδεκάδες Ομόνοιας και Άρη στον επαναληπτικό Κυπέλλου στο ΓΣΠ