Μπορεί να μην άρεσε, αλλά δικαιούται να χαμογελά η Ομόνοια

Την πέμπτη της νίκη και δεύτερη διαδοχική στο πρωτάθλημα πέτυχε η Ομόνοια απέναντι στην ΑΕΛ με 1-0 στο ΓΣΠ για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA και πλέον φιγουράρει στην κορυφή, ισοβαθμώντας με την Ανόρθωση στους 18 βαθμούς. 

Σε ένα ντέρμπι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, οι πράσινοι κατάφεραν χάρη στο τέρμα που πέτυχε από τα... αποδυτήρια ο Ματ Ντάρμπισαϊρ μόλις στο 3,' να κρατήσει ζωντανή την ομάδα, παρά τη μέτρια εμφάνισή της, και να πάρει στο τέλος το ζητούμενο και τους τρεις βαθμούς. 

Εκεί που όλα έδειχναν ότι μετά το τέρμα που πέτυχε ο Άγγλος στράικερ ότι η ομάδα που θα είχε το πάνω χέρι θα ήταν η Ομόνοια, τελικά η ΑΕΛ ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ειδικά στο δεύτερο μέρος του αγώνα, όπου οι πράσινοι έδειχναν να τα έχουν... χαμένα. 

Πέραν του δοκαριού που είχε το τριφύλλι στο 30' μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μποτεάκ, η Ομόνοια δεν κατάφερε να απειλήσει αισθητά την αντίπαλη εστία, ενώ το μοναδικό χειροκρότημα που εισέπραξε η ομάδα πέραν του τέρματος, ήταν η τρομερή κούρσα του Ανδρόνικου Κακουλλή στο 84' που έφυγε σαν... Γιουσέιν Μπολτ στην αντεπίθεση, αλλά το πλασέ του βρήκε έτοιμο τον Βοζίνια που το απέκρουσε. 

«Για μας το κάθε παιχνίδι είναι σαν τελικός κυπέλλου. Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Είχαμε ευκαιρίες και για άλλα γκολ, όμως επίσης, αμυνθήκαμε καλά. Έπρεπε να σκοράρουμε και δεύτερο γκολ για να τελειώσουμε. Μπορούμε σίγουρα και καλύτερα. Όμως ξέρουμε από που ερχόμαστε και που μπορούμε να πάμε. Είμαι χαρούμενος για τους ποδοσφαιριστές μου, για την συμπεριφορά τους απέναντι σε μια πολύ καλή οργανωμένη ομάδα όπως είναι η ΑΕΛ», ανέφερε με το πέρας του ντέρμπι ο Χένινγκ Μπεργκ, που έδειξε ότι η ομάδα του είναι προσγειωμένη αφού ο δρόμος ακόμη είναι πολύ μακρύς. 

Αναμφισβήτητα, τα θετικά αποτελέσματα είναι αυτά που πρέπει να κρατάει η Ομόνοια με την πάροδο του χρόνου, αλλά και η βελτίωση αποτελεί αναντίρρητα βασικό στοιχείο για μια ομάδα που θέλει τη σταθερότητα και την επιβίωση στα ψηλά δώματα της βαθμολογίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής