Ματς που τα είχε όλα εκτός από νικητή στην Τρίπολη

Γεμάτη αναμέτρηση η πρώτη για τους 16 του Κυπέλλου ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 χάρη στο πανέμορφο γκολ του Κρέσπι στο 20' και το εύστοχο πέναλτι του Ολιβέιρα στο 32ο λεπτό.

Το τελικό σκορ δίνει προβάδισμα στην Ένωση λόγω του εκτός έδρας γκολ, αλλά οι γηπεδούχοι έδειξαν εξαιρετικό πρόσωπο και θα μπορούσαν να πάρουν κεφάλι εάν ο Μπαράλες δεν σούταρε άουτ στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 71'. Πλέον, οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό. Ένα ματς που δεν έχει οριστεί ακόμα.

Εξαιρετικό ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του Αστέρα με την ΑΕΚ στην Τρίπολη για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση μπήκε δυνατά και πίεσε τους γηπεδούχους με πλαγιοκοπήσεις και σωστό παιχνίδι από τον άξονα, εκεί που ο Κρστίτσιτς προσπαθούσε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία των γηπεδούχων.

Οι κιτρινόμαυροι, μάλιστα, βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά το τέρμα του Νέλσον Ολιβέιρα δεν μέτρησε κι αυτό διότι ο βοηθός του διαιτητή Γκορτσίλα θεώρησε πως ο Πορτογάλος ήταν εκτεθειμένος. Το ακυρωθέν γκολ του έμπειρου επιθετικού μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω video:

Από την άλλη, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς περίμενε την ΑΕΚ και την τιμώρησε από την λάθος εκτίμηση των παικτών του Καρέρα που δεν αντέδρασαν γρήγορα στη μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα. Σε εκείνο το σημείο, λοιπόν, οι Αρκάδες... χτύπησαν και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό!

Οι γηπεδούχοι άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Μουνάφο πέρασε ωραία πλάγια της περιοχής του Τσιντώτα, βγάζοντας τη σέντρα στην καρδιά της κιτρινόμαυρης άμυνας. Την πάσα του Αργεντινού εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο στο 20ο λεπτό ο Κρέσπι που με ψαλίδι παραβίασε την εστία των φιλοξενούμενων για το 1-0:

Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ πίεσε και ξανά με πρωταγωνιστή τον Νέλσον Ολιβέιρα απείλησε την εστία του Παπαδόπουλου. Ο Παουλίνιο έκανε ωραία σέντρα, όμως ο διεθνής φορ αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Εν τέλει βέβαια ο Ολιβέιρα κατάφερε να σκοράρει. Στο 32ο λεπτό από τη βούλα του πέναλτι ο Ολιβέιρα εκτέλεσε τον κίπερ του Αστέρα που παρά το γεγονός ότι έπεσε σωστά, δεν μπόρεσε να σταματήσει το σουτ του 28χρονου σέντερ φορ που στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι την εσχάτη των ποινών για λογαριασμό των κιτρινόμαυρων κέρδισε ο Λόπες που σύμφωνα με τον διαιτητή ανατράπηκε από τον Μουνάφο, γεγονός που τον οδήγησε να δείξει το σημείο της εσχάτης των ποινών.

Δυνατό και με ένταση ήταν και το δεύτερο ημίχρονο με τον Αστέρα, όμως, να είναι ένα βήμα καλύτερος από την ΑΕΚ. Οι Αρκάδες πίεσαν την Ένωση και κόντεψαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, αλλά ο Μπαράλες ήταν απελπιστικά άστοχος από την άσπρη βούλα στο 70ο λεπτό.

Από εκεί και πέρα, η Ένωση με τον Βέρντε σε εξαιρετική κατάσταση προσπάθησε να διασπάσει την καλή άμυνα του Αστέρα και να καταφέρει να φύγει με το διπλό από την Αρκαδία. Στην εκπνοή μάλιστα του αγώνα, ο Ιταλός συνεργάστηκε ωραία με τον Κλωναρίδη, όμως την τελευταία στιγμή το τελείωμα του δεν ήταν καλό μπροστά από τον Παπαδόπουλο.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γκολ: 20' Κρέσπι / 32' (πεν.) Ολιβέιρα

Κίτρινες: 23' Σίτο, 32' Μουνάφο, 41΄Ριέρα, 64' Ιγκλέσιας, 66' Σουάρεθ / 12' Αλμπάνης, 49' Μάνταλος, 69' Τσιγκρίνσκι

Κόκκινες:

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαδόπουλος, Βλάχος, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρες, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ριέρα (62' Λουίς Φερνάντεθ), Σίτο (55' Χουαρέγκι), Κρέσπι (83' Μπόρχα Φερνάντεθ), Μπαράλες.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο (82' Μπακάκης), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Κρστίτσιτς, Μάνταλος, Αλμπάνης (71' Σβάρνας), Βέρντε, Ολιβέιρα (80' Κλωναρίδης).

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Δύσκολα επιβιώνει στην Εθνική Ελλάδος ο Πογέτ-Φαβορί για να τον αντικαταστήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς