Παίξαμε τρίλιζα και χάσαμε κύριε Παντελή

Ενός κακού δοθέντος, μύρια έπονται, αναφέρει ένα λαϊκό ρητό, το οποίο χαρακτηρίζει περίτρανα και την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες βδομάδες στις τάξεις της Ανόρθωσης. Όσο γρήγορα περνούν οι μέρες, με τόσο ακόμη γοργό ρυθμό πέφτουν και οι σταγόνες στο ποτήρι της οργής το οποίο έχει ήδη ξεχειλίσει.

Οι αλυσιδωτές εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση του δελτίου υγείας του Φράνσις Ουζόχο, η «καμπάνα» του Αθλητικού Δικαστή, οι «βόμβες» του Πράνιτς για τα χρωστούμενα, το χάος στα αποδυτήρια και το επεισόδιο με Ντουγκλάο-Μικελτάντζε αλλά και το αποκορύφωμα η άγνοια του Νιγηριανού τερματοφύλακα, ο οποίος σε δηλώσεις του φάνηκε να έχει… αμνησία και να μην θυμάται πότε έφθασε στην Κύπρο, φέρουν την ομάδα της Αμμοχώστου σε πολύ δυσμενή θέση.

Το διάστημα που περνάει η «Κυρία», σαφώς και είναι ένα από τα πιο δύσκολα των τελευταίων ετών ή ακόμη και της πολύχρονης ιστορίας της. Τα όσα έλαβαν χώρα δεν γράφτηκαν με μολύβι για να μπορούν να διαγραφούν τόσο εύκολα, στη μνήμη του κάθε αγνού Ανορθωσιάτη αλλά και του κάθε οπαδού στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου.

Με μια αγωνιστική να απομένει για την ολοκλήρωση της Α’ φάσης του Πρωταθλήματος CYTA η ομάδα της Αμμοχώστου καλείται να παλέψει πλέον για να διεκδικήσει μια θέση στην εξάδα, παρόλο που δεν έγκειται στα δικά της μόνο χέρια μετά τη διαφοροποίηση της βαθμολογίας και την αφαίρεση των εννέα βαθμών. Την ίδια ώρα επίσης, αναμένεται και η εκδίκαση της έφεσης που προχώρησε η Ανόρθωση μετά την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, η οποία θα υλοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου (23/2), πριν τη σέντρα της 22ης αγωνιστικής.

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται και ο διοικητικός ηγέτης της «Κυρίας», Ανδρέας Παντελή, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα του, με τον κόσμο της ομάδας να τον… πυροβολεί θεωρώντας τον ως τον κύριο υπαίτιο αυτής της κατάστασης που βρίσκεται σήμερα η Ανόρθωση, που μοιάζει σαν ξέφραγο αμπέλι.

Ο ίδιος έχει την ευθύνη στα χέρια του για να αντιστρέψει αυτό το βαρύ κλίμα, να βγάλει την ομάδα του από τον αναπνευστήρα αλλά και κυρίως να μαζέψει τους ποδοσφαιριστές του και να τους επιβάλει την πειθαρχία, κάτι που φαίνεται μάλλον ότι δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει…