Pafos Net

Διαφημίζουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Πέτρα του Ρωμιού

title image

Σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται για το 2021 πλησίον της περιοχής Πέτρα του Ρωμιού, για τις οποίες δεν έχει εξασφαλιστεί άδεια, διαφημίζονται τους τελευταίους μήνες στην ιστοσελίδα του υφυπουργείου Τουρισμού. Στην ιστοσελίδα γίνεται αναφορά ακόμα και για τις τιμές εισόδου που αρχίζουν από €70 τα απλά μέχρι και €500 τα super VIP. Οι προγραμματισμένες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα Μαΐου - Σεπτεμβρίου 2021, και φέρουν τον τίτλο «The Path of Aphrodite».

Όπως φράφει σήμερα ο Φιλελεύθερος, την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει εξέταση από επιτροπή εμπειρογνωμόνων της μελέτης ειδικής οικολογικής αξιολόγησης σχετικά με την υλοποίηση των εκδηλώσεων, από τη στιγμή που η περιοχή μελέτης στην οποία προγραμματίζονται οι εκδηλώσεις απέχει μόλις 40 μέτρα από την περιοχή Natura 2000 «Ακρωτήριο Άσπρο - Πέτρα του Ρωμιού».

 Οι διοργανωτές έχουν ζητήσει από τις αρμόδιες κρατικές Αρχές, Τμήμα Περιβάλλοντος, Τμήμα Δασών και Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, στοιχεία σημαντικών ειδών χλωρίδας και πανίδας τα οποία αφορούν στην περιοχή μελέτης. Η προτεινόμενη δραστηριότητα περιλαμβάνει τόσο την εγκατάσταση σχετικού τεχνικού εξοπλισμού (π.χ. παρασκήνια, σκηνή, καθίσματα, χώροι υγιεινής, ηχεία, φωτισμός, ηλεκτρογεννήτριες, είσοδοι κτλ.), όσο και τη διεξαγωγή σειράς καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
Η όλη περίοδος δραστηριοποίησης του προσωπικού, για την οργάνωση και τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, θα είναι από τον Μάιο 2021 μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2021, ως εξής:
• 10 Μαΐου 2021 - 27 Μαΐου 2021: Εγκατάσταση τεχνικών υποδομών και τεχνικοί έλεγχοι.
• 28 Μαΐου 2021 - 12 Σεπτεμβρίου 2021: Περίοδος διεξαγωγής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, με στόχο τη διεξαγωγή τριών εκδηλώσεων (συναυλιών) την εβδομάδα.
• 13 Σεπτεμβρίου 2021 - 19 Σεπτεμβρίου 2021: Αποσυναρμολόγηση των τεχνικών υποδομών, καθαρισμός και αποκατάσταση του χώρου.

Στη συνεδρία της Επιτροπής θα εξεταστούν οι επιπτώσεις που ενδέχεται να επιφέρει η προτεινόμενη δραστηριότητα στην περιοχή μελέτης και συγκεκριμένα τις επιπτώσεις στη χλωρίδα, στην πανίδα και στους οικοτόπους της περιοχής σε σχέση με τους στόχους της διατήρησης της περιοχής του Δικτύου «Natura 2000» «Ακρωτήριο Άσπρο - Πέτρα του Ρωμιού».
Στόχος των παραστάσεων είναι να αποδώσουν φόρο τιμής στη Θεά Αφροδίτη, μεταδίδοντας ένα μοναδικό μήνυμα αρμονίας και ειρήνης. Η ιστορία της Αφροδίτης θα ειπωθεί μέσα από τη μουσική, το θέατρο και τον χορό, με εντυπωσιακά σκηνικά και ηχοσυστήματα και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία ντόπιων ταλέντων και μιας διεθνούς δημιουργικής ομάδας.
Για την άρτια λειτουργία και διεξαγωγή των εκδηλώσεων, θα εργοδοτούνται 200-250 άτομα. Στο σύνολο των ατόμων αυτών συμπεριλαμβάνονται οι καλλιτέχνες, η ομάδα διαχείρισης των εκδηλώσεων, οι μηχανικοί (ηχολήπτες, ρύθμιση φώτων κτλ.), ασφάλεια, τροφοδοσία, ιατρική και παραϊατρική ομάδα, ομάδα πυρασφάλειας κ.λπ.