Pafos Net

Ήττα-σοκ της Πάφου από την Δόξα σε κλίμα αναταραχής στο στάδιο

title image

Η ομάδα της Κατωκοπιάς επικράτησε 1-0 της Πάφου στο «Στέλιος Κυριακίδης», στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής και κατέγραψε τη πρώτη της νίκη στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο! Σκόρερ ο Ντερβίτ στο 88′.

Η παφιακή ομάδα είχε τις πιο κλασσικές ευκαιρίες, είχε την κατοχή της μπάλας όμως ο Γκρέμσλ και η αστοχία δεν της επέστρεψαν να βάλει τη μπάλα στα δίκτυα. Η Δόξα έπιασε την ΕΝΠ στους 6 βαθμούς, ενώ η Πάφος παρέμεινε στην 10η με 9.

Επικίνδυνη η Πάφος στο πρώτο μέρος από την μια, περιορίστηκε στα αμυντικά της καθήκοντα η Δόξα. Οι γηπεδούχοι στο 27’ κατέγραψε την πρώτη της καλή φάση, μετά από σουτ του Βα, το οποίο απέκρουσε στην γραμμή ο Ντερβίτ. Μάλιστα, οι δύο ποδοσφαιριστές κατέγραψαν την ίδια φάση στο 39’, με τον ποδοσφαιριστή των πρασίνων της Κατωκοπιάς να σώζει την ομάδα του από βέβαιο γκολ. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους (45’+1), ο Νέμετς βρέθηκε απέναντι από τον Γκρεμσλ, ο οποίος απέκρουσε το πλασέ του Σλοβάκου επιθετικού των γηπεδούχων.

Πιο χαμηλός ήταν ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος, με τη Δόξα να ανεβάζει την απόδοση της και να ισοζυγίζει το ματς. Στο 73’ οι φιλοξενούμενοι κατέγραψαν σπουδαία διπλή ευκαιρία με τον Παπαφώτη να πλασάρει από κοντινή θέση και τον Ρούτκο να αποκρούει ασταθώς. Στη συνέχεια ο Κάρλος πήρε το «ριμπάουντ» και με σουτ απείλησε εκ νέου, όμως η άμυνα της Πάφου απέκρουσε στην γραμμή. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 84’ μετά από κεφαλιά-ψαράκι του Βα, η οποία κατέληξε μόλιε έξω, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γουίλιαμς δεν πρόλαβε να σκοράρει αφού ο Γκρέμσλ του πήρε τη… μπουκιά από το στόμα.

Η Δόξα όμως στο 88’ ήταν αυτή που βρήκε τη λύση, όταν ο Παπαφώτης έδωσε εξαιρετικά στον Ντερβίτ, και ο Ρουμάνος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα διαμορφώνοντας το τελικό 0-1.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Πάφος FC (Τζέρεμι Στιλ): Ρούντκο, Σιρόκ, Αραγιούρι, Αντωνίου, Βαλεριάνος (90′ Κωνσταντίνου), Φυλακτού (67′ Γουίλιαμς), Πάντσεον, Πανός, Βα, Νέμετς, Μπεσάρα (62′ Φιλιώτης).

Δόξα (Έντουαρντ Ερανοσιάν): Γκρεμσλ, Ντερβίτ, Χριστοφή, Μουκτάρης, Μέσκα, Μπόλιεβιτς, Βαλέντε (76′ Καρλάο), Ασαμόα, Παπαφώτης, Χαραλάμπους (59′ Ίταλο), Λουίς Κάρλος (83′ Τραϊτσέφσκι).

 

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο υπηρεσιακός προπονητής της Πάφου, Τζέρεμι Στιλ, μετά την ήττα από τη Δόξα (0-1). Ο Βρετανός αναφέρθηκε στο παιχνίδι, ενώ αποκάλυψε πως η παφιακή ομάδα είναι κοντά στο να καταλήξει με τον διάδοχο του Κόπιτς.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε:

Για τον αγώνα: «Πολύ δύσκολο αποτέλεσμα να το δεχθείς. Η προσπάθεια και η δουλειά που βγάλαμε ήταν χωρίς συζήτηση σήμερα. Σε κάποιους αγώνες μπορούσες να το πεις αλλά όχι σήμερα. Από τότε που προπονώ, παίξαμε τέσσερις αγώνες διαφορετικούς. Στο πρώτο παιχνίδι δεν το ελέγξαμε. Με ΑΠΟΕΛ δεν βάλαμε τις ευκαιρίες και με τέτοια ποιότητα που έχει θα σε κερδίσει. Σήμερα κάναμε τόσες πολλές ευκαιρίες που έπρεπε να κερδίσουμε με όλο το σεβασμό στον αντίπαλο. Αυτό είναι που το κάνει δύσκολο να το δεχθείς. Προπονούμαστε καλύτερα, το πάθος για την Πάφο είναι εκεί αλλά ήταν ένα μεγάλο χτύπημα για μας. Βέβαια πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στη Δόξα για τη νίκη της. Για μας, είτε παίζουμε καλά είτε όχι είναι μηδέν οι βαθμοί. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για το επόμενο δύσκολο παιχνίδι».

Για τις χαμένες ευκαιρίες: «Είμαστε μια ομάδα που φτιάχνουμε λίγες ευκαιρίες αν δεις τα στατιστικά. Δεν προσπαθώ να είμαι αρνητικός για τον Κόπιτς, καλός προπονητής αλλά ήταν πιο αμυντικής προσέγγισης. Προσπαθούμε να αλλάξουμε την νοοτροπία και με την Ένωση ήταν λίγο καλύτερα, με ΑΠΟΕΛ ακόμα καλύτερα και σήμερα πάρα πολλές. Δεν μπορώ να πω αν είναι η ποιότητα ή το άγχος».

Για τον προπονητή: «Είμαστε πολύ κοντά με προπονητή. Δεν το έλεγα πριν αυτό. Πλησιάσαμε με προπονητή και πιστεύω πως οι συζητήσεις είναι στο τέλος τους. Μιλήσαμε και με άλλους αλλά δεν καταλήξαμε σε συμφωνία. Πρέπει να μιλήσεις και με συνεργάτες, είναι μια δύσκολη διαδικασία».

Για τους τραυματίες: «Είναι δύσκολο πράγμα να διαχειριστείς το γεγονός πως ήρθαν πολλοί παίκτες στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Νομίζω πως πλησιάζουμε εκεί που θέλαμε. Έχουμε σχεδόν πλήρη ομάδα. Κάποιοι παίκτες είναι σοβαρά, όπως ο Τόρες και ο Μπεριγκό. Ράσιτς και Σακό φαίνεται να είναι πολύ πιο έτοιμοι».

Για τις αποδοκιμασίες: «Οι προσδοκίες αν ήταν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να πιάσουμε την Ανόρθωση, τότε δε θα γίνει. Αν ήταν να παίζουμε ψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο, τότε θεωρώ πως φέραμε αρκετά καλούς παίκτες. Είναι ένα δύσκολο πράγμα για να τζογάρεις μαζί του οι προσδοκίες».