Pafos Net

Πάφος: Μερίδιο 42% στις αγοραπωλησίες της Κύπρου κατά το 2019

title image

Η Πάφος, η οποία θεωρείται μια από τις πιο ελκυστικές και κοσμοπολίτικες περιοχές της Μεσογείου, συνεχίζει να είναι πόλος έλξης για τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες κυρίως από την Ευρώπη αλλά και από υπηκόους τρίτων χωρών. Η ασφάλεια και το τέλειο κλίμα μαζί με τη νέα κοσμοπολίτικη κουλτούρα στην περιοχή αύξησαν την παρουσία ξένων αγοραστών, επενδυτών και επιχειρηματιών τα τελευταία χρόνια

Η Πάφος παρέμεινε πρώτη στα έγγραφα αγοραπωλησιών στο Κτηματολόγιο και το 2019 με ποσοστό 42,1 % σε σύγκριση με τη Λεμεσό, η οποία ακολουθεί με 26,7 %. Η Λάρνακα είναι τρίτη με 16,5 %, ακολουθεί η Αμμόχωστος με 8,2% και τελευταία η Λευκωσία με μόλις 6,5 %.

Κατά το 2019, κατατέθηκαν συνολικά 4482 συμβάσεις πώλησης ακινήτων από ξένους αγοραστές από τις οποίες 1529  κατατέθηκαν από πολίτες της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης και 2953  από υπηκόους τρίτων χωρών. Παράλληλα, κατά την ίδια περίοδο, ο συνολικός αριθμός πωλήσεων σε αλλοδαπούς αυξήθηκε κατά 7,5 % σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι συνολικές πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο το 2019 είναι οι υψηλότερες τα τελευταία έντεκα χρόνια και ανήλθαν σε 10.366· ο μεγαλύτερος αριθμός που καταγράφηκε από το 2008 (όταν πωλήθηκαν 14.667 ακίνητα) με τις πωλήσεις να αυξάνονται σε όλες τις επαρχίες.

Το τέλειο κλίμα μαζί με τη νέα κοσμοπολίτικη κουλτούρα στην περιοχή αύξησαν την παρουσία ξένων αγοραστών και επενδυτών. Η Πάφος έχει αναγνωριστεί τα τελευταία χρόνια ως μία από τις καλύτερες περιοχές παγκοσμίως όπου κάποιος μπορεί να αγοράσει ένα εξοχικό σπίτι στο εξωτερικό.