Pafos Net

Πρεμιέρα με θρίαμβο η Πάφος: 1-2 στο Αμμόχωστος με γκολ στο 90'

title image

Ματσάρα με το… καλημέρα! Η Πάφος επικράτησε 2-1 της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος-Επιστροφή» στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ! Η παφιακή ομάδα πέτυχε το πρώτο της γκολ με τον Μπεριγκοντ στο 44’, ενώ οι ερυθρολεύκοι στο 85’ κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα, με τον Νέμετς να λέει όμως τη τελευταία του λέξη. Ο επιθετικός των «γαλάζιων»… τρύπωσε ανάμεσα στους δύο αμυντικούς των γηπεδούχων και με κεφαλιά πέτυχε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του χαρίζοντας της το πρώτο τρίποντο της σεζόν 2019-20!

Ισοζυγισμένο ήταν το πρώτο μέρος ωστόσο οι δύο ομάδες κατάφεραν να δημιουργήσουν καλό ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του 45λεπτου. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 9ο λεπτό όταν ο Κίνγκσλεϊ μπήκε ανάμεσα στους δύο αμυντικούς, έπιασε τη κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε μόλις έξω. Τρία λεπτά αργότερα η Πάφος απάντησε με τον Μπεριγκόντ ο οποίος με όμορφη ενέργεια μπήκε στη περιοχή, το σουτ του όμως σταμάτησε στο δοκάρι. Στη συνέχεια και στο 14’ ο Μαριάνοβιτς εκτέλεσε απευθείας μακρινό φάουλ και ο Ρούντκο απογειώθηκε αποκρούοντας εντυπωσιακά. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να δημιουργούν προϋποθέσεις και όχι ευκαιρίες, ενώ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 44’ με τον… συνήθη ύποπτο. Ο Ιμπραΐμ έκανε την σέντρα και ο Μπεριγκόντ με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα καθώς η άμυνα των γηπεδούχων ήταν αδρανής.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες έριξαν… ταχύτητα και δεν καταγράφηκε κάποια σπουδαία ευκαιρία, παρά μόνο άστοχα σουτ και καλές προϋποθέσεις. Ότι δεν είδαμε σε 35 λεπτά, το είδαμε στα τελευταία δέκα! Η Νέα Σαλαμίνα ανέβασε την απόδοση της στο τελευταίο 10λεπτο και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης το οποίο επιτεύχθηκε από τον Κίνγκσλεϊ. Ο επιθετικός των ερυθρολεύκων ελευθερώθηκε και με γυριστό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα (85’). Ωστόσο, ο Νέμετς στο 90’ πέτυχε το νικητήριο γκολ (2-1) για την ομάδα του με κεφαλιά, καθώς ο Βεσελόφσκι δεν κατάφερε να απομακρύνει.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Βεσελόφσκι, Ντελγκάδο (70′ Ντίνστελ), Μαριάνοβιτς, Σίμπσον (54′ Νουρ), Κωστή (83′ Μαουρίσιο), Λαμπό, Τσαμπούρης, Χριστοφόρου, Κορέια, Ελουντού, Κίνγκσλεϊ.

Πάφος (Ζέλικο Κόπιτς): Ρούντκο, Σιρόκ, Πάβελ, Πάνος, Φιλιώτης, Μπεσάρα (88′ Αντωνίου), Σάνι, Πάντσεον, Μπεριγκόντ, Ιμπραΐμ (76′ Λουλίνια), Νέμετς.

Σε δηλώσεις του μετά το παιγνίδι ο Ζέικο Κόπιτς απέδωσε τα εύσημα στους παίκτες του και τόνισε ότι όποιος καταλαμβαίνει από ποδόσφαιρο αντιλαμβάνεται τη δυσκολία που είχε στην πρεμιέρα η ομάδα του, δεδομένου ότι έφυγαν πολλοί παίκτες, είχε πολύ μικρό ρόστερ κατά την προετοιμασία και κάποιοι παίκτες έφτασαν στην Πάφο μόλις 48 ώρες πριν την πρεμιέρα.

Είχαμε παράλληλα να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλά δομημένη ομάδα, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε. είπε.