Pafos Net

Κύπελλο: Καθάρισε άνετα η Πάφος με 0-3 στην Αγία Νάπα

title image

Η Πάφος FC, ως φαβορί που ήταν απέναντι στην Αγία Νάπα στο πλαίσιο της α’ φάσης του κυπέλλου, έκανε το καθήκον της. Δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάληψη οι γαλάζιοι πήραν τα πάνω τους και καθάρισαν τη νίκη με 3-0 στο «Τάσος Μάρκου». Δύο γκολ με πέναλτι πέτυχε ο Νέμετς (53′ και 66′) και ένα ο Άλεξ Κωνσταντίνου στο 77′.

Στο πρώτο ημίχρονο το σκορ ήταν 0-0 με την Αγία Νάπα μάλιστα να χάνει κι αυτή καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στην επανάληψη όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα για την παφιακή ομάδα που άνοιξε το σκορ στο 53’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νέμετς , ενώ μερικά λεπτά αργότερα στο 66’ με τον ίδιο τρόπο και τον ίδιο σκόρερ η Πάφος έκανε το 0-2.

Στην επόμενη φάση έχουν ήδη προκριθεί μέσω αγώνων ο Εθνικός Άχνας (απέκλεισε τον Ονήσιλο Σωτήρας) και ο Ολυμπιακός (απέκλεισε την Ξυλοτύμπου).

Χωρίς αγώνα, ως τυχεροί της κλήρωσης του α’ γύρου, προκρίθηκαν στον β’ γύρο ο Διγενής Μόρφου, ο Ερμής Αραδίππου, η Καρμιώτισσα, η Αλκή, η ΑΕΚ Λάρνακας, η Ομόνοια Λευκωσίας και η Ανόρθωση. Επίσης, από τον β’ γύρο θα αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους η ΑΕΛ και το ΑΠΟΕΛ που αγωνίστηκαν στον τελικό της περασμένης χρονιάς και η Νέα Σαλαμίνα ως ομάδα Fair Play της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Οι 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη β’ φάση του κυπέλλου θα συμπληρωθούν στις 4 Δεκεμβρίου με τη διεξαγωγή των τελευταίων τριών αγώνων της α’ φάσης.

Αγία Νάπα (Νίκος Νικολάου): Βιντόφτσεκ, Τζιωρτζής, Σαλίκ, Μελάς, Περατικός (67′ Παπαδόπουλος), Ανδρέου (75′ Αντωνίου), Κατσαντώνης, Αρτεμίου, Ελευθερίου, Μέρτακκας (81′ Μότης), Καραμανώλης.

Πάφος (Τζέρεμι Στιλ): Πέτρου, Κυριάκου, Αραγιούρι, Λελιούχιν (46′ Φυλακτού), Σιρόκ, Βαλεριάνος, Μπεσάρα, Πανός, Φιλιώτης (81′ Καμπράλ), Βα, Νέμετς (70′ Κωνσταντίνου).