Agenda

Όσα έρχονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη (19-21/10)

Τριήμερο στη Θεσσαλονίκη. Ζήστο δυνατά.

Parallaxi
όσα-έρχονται-αυτό-το-σαββατοκύριακο-σ-369802
Parallaxi

Όσο ο καιρός αναβάλλει να δείξει το «κακό» του πρόσωπο, η πόλη αναπτερώνει το ηθικό της και ετοιμάζει πληθώρα εκδηλώσεων, θεαμάτων και δράσεων για το ερχόμενο τριήμερο. Από θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ μέχρι συμπόσια, εργαστήρια, ξεναγήσεις και άλλα, όλα δείχνουν πως έχεις τώρα την ευκαιρία να οργανώσεις ένα γεμάτο πρόγραμμα όπως εσύ το θες. Ετοιμάσου, λοιπόν, να περιηγηθείς στον έξω κόσμο πάντα με σύμβουλο την πιο ενημερωμένη ατζέντα:

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Την Παρασκευή Συμφωνικοί χοροί από τη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Ἡ τοῦ/τῆς Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης - Thessaloniki State Symphony Orchestra εἰκὼν

Διεύθυνση ορχήστρας: Leo McFall Βιολί: Αρσένιος Σελαλμαζίδης

Πρόγραμμα: Ντμίτρι Σοστακόβιτς (1906-1975): Κοντσέρτο για βιολί αρ.1 σε λα ελάσσονα, έργο 77 Σεργκέι Ραχμάνινοφ (1873-1943): Συμφωνικοί χοροί, έργο 45

*Την Παρασκευή 19/10 στις 20:30 στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., Τιμές εισιτηρίων πλατεία 15€, εξώστης 10€, μειωμένο 5€. Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου: Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Η είσοδος για τους φοιτητές του Α.Π.Θ. και τους φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι δωρεάν. Για το Διοικητικό και Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Α.Π.Θ ισχύει μειωμένο εισιτήριο

Το Σάββατο WIENER KAMMERORCHESTER  (VIENNA CHAMBER ORCHESTRA): ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΓΚΟ ΣΤΟ ΒΑΛΣ στο Μέγαρο Μουσικής

Η περίφημη Wiener KammerOrchester συναντά τον Θεόδωρο Κερκέζο στο σαξόφωνο, τον διευθυντή ορχήστρας Μύρωνα Μιχαηλίδη και την Έλενα Χριστοδούλου στο πιάνο. H Wiener KammerOrchester ερμηνεύουν ένα πρόγραμμα που θα σαγηνεύσει τους μουσικόφιλους. Το πρώτο μέρος ξεκινά με το Greek Concertino του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ θα κλείσει με την Tango Suite του Astor Piazzolla για άλτο σαξόφωνο, πιάνο και ορχήστρα σε διασκευή του Θεόδωρου Κερκέζου. Στο δεύτερο μέρος, η ορχήστρα της Βιέννης μας ξεναγεί στη μαγεία της κλασικής Αυστρίας, μέσα από δημοφιλή έργα και βαλς των W.A.Mozart και Johann Strauss.

*Το Σάββατο 20/10 στις 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής, 25ης Μαρτίου και Παραλία, ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1, ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 20€, 15€, 10€, 5€ (μειωμένο)

Την Κυριακή το πρωί, μουσική! – πρόγραμμα για βρέφη και μικρά παιδιά από την Κρατική Ορχήστρα

Εκπαιδευτικά προγράμματα μουσικής δωματίου για όλη την οικογένεια! Πρόγραμμα για βρέφη και μικρά παιδιά (διάρκεια: 40′). Μουσική δωματίου για παιδιά 0-3 ετών μαζί με το γονέα.

H Κ.Ο.Θ. εγκαινιάζει το πιο ευαίσθητο και τρυφερό εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, εμπνευσμένο από διαδικασίες της καθημερινότητας των πολύ μικρών παιδιών με επίκεντρο τη μουσική ακρόαση.

Συντελεστές: Χαράλαμπος Χειμαριός (κοντραμπάσο), Κατερίνα Κίτσου (άρπα), Δήμητρα Ασλάνογλου, Εμψύχωση

*Την Κυριακή 21/10 στις 12.00 στην Αίθουσα Κ.Ο.Θ. ‘Σόλων Μιχαηλίδης’

ΘΕΑΤΡΟ

Την Παρασκευή και το Σάββατο «Γλασκώβη» στο Θέατρο Σοφούλη

Τι προλαβαίνεις να κάνεις σε ένα βράδυ; Μέσα σε ένα δωμάτιο. Θα τη ζητήσεις για χορό; Θα φας στη τραπεζαρία; Θα χωρέσεις μέσα στη βαλίτσα σου; Θα προλάβεις να αφανίσεις όλα τα κουνούπια του κόσμου; Θα μιλήσεις επιτέλους; Όταν δεν υπάρχει άλλος χρόνος κάθε ανάσα είναι πολύτιμη. Αλήθεια, τι χρώμα έχει η ανάσα; Η ομάδα «aloof» μετά τον περσινό «Σωσίβιο», παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Θέατρο Σοφούλη το νέο έργο του Στέλιου Ναλμπάντη, «γλασκώβη», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Τσαγκαράκη. Από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και για κάθε Παρασκευή και Σάββατο του Οκτώβρη.

*Παραστάσεις: Παρασκευές και Σάββατα του Οκτώβρη στις 21.15, Θέατρο Σοφούλη, Τηλ. 2310 423925, Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό 8€ μειωμένο

Την Παρασκευή και το Σάββατο My dear Andy 

Μετά τις sold out παραστάσεις των έργων ‘Alexandros Iolas’ (Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Βίλα Αλέξανδρου Ιόλα, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης) και ‘Imperator Caligula’ (Μπέη Χαμάμ ,Θέατρο Αλκμήνη), ο Χριστόφορος Αντωνιάδης καταπιάνεται με μια ακόμα βιογραφία. Στο πλαίσιο της έκθεσης «Αλέξανδρος Ιόλας: Η κληρονομιά» που θα παρουσιαστεί στο Μ.Μ.Σ.Τ, θα πραγματοποιηθεί μια solo performance εμπνευσμένη από τη σχέση του Αλέξανδρου Ιόλα και του Andy Warhol, με υλικό που προήλθε κυρίως από το αρχείο του Νίκου Σταθούλη, βιογράφου του Αλέξανδρου Ιόλα.

Κείμενο-Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια: Χριστόφορος Αντωνιάδης

*19 & 20 Οκτωβρίου 2018 στις 21.00 στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, Εγνατίας 154 εντός ΔΕΘ-Helexpo, γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Την Παρασκευή, το Σάββατο ή την Κυριακή δες την παράσταση “Γυάλινος Κόσμος” στο Θέατρο Τ

Με φόντο τα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης , σε μια επαρχία του αμερικάνικου Νότου, εκτυλίσσεται η ιστορία μιας οικογένειας που την έχει εγκαταλείψει ο πατέρας. Το κείμενο είναι μια εξομολογητική δήλωση ενοχής του αφηγητή – γιου Τομ, που κι εκείνος με τη σειρά του εγκατέλειψε – μετά από ορισμένες ατυχείς συμπτώσεις και πολλά σπαταλημένα όνειρα – τη μητέρα του Αμάντα και την αγαπημένη του αδελφή Λώρα. Στόχος η αναζήτηση της ελευθερίας, η πάντα μακρινή, σχεδόν άπιαστη ευτυχία. Πρόκειται για ένα σπαραχτικό έργο που μιλά για τον δύσκολο αποχωρισμό από την οικογενειακή φωλιά, την ενοχή, την ανέφικτη φυγή, τη μνήμη.

* Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή 21:30 | Σάββατο 21:30 | Κυριακή 19:00 | Δευτέρα 21:30 | Τρίτη 21:30, Θέατρο Τ, Τιμές εισιτηρίων: 14€ κανονικό | 12€ φοιτητών & άνω των 65 | 10€ ανέργων, ΑΜΕΑ & ατέλειες | 10€ γενική είσοδος κάθε Τρίτη Ατέλειες: Κάθε Δευτέρα (κατά προτεραιότητα), Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή η παράσταση “Εξορκισμός’’ στο Μπενσουσάν Χαν

«Είθε ο Άγιος Σταυρός να είναι το Φως μου. Ας μη με καθοδηγεί ο δράκοντας Ύπαγε οπίσω Σατανά Μην με ωθείς στον πειρασμό ποτέ με μάταια πράγματα Αυτό που μου προσφέρεις είναι το κακό Πιες εσύ το δηλητήριο».

Διαταραχή προσωπικότητας; Θεϊκή παρέμβαση; Διανοητική ασθένεια; Ψυχική διαταραχή; Δαιμονική κατοχή; Ψυχοπαθολογία; Σχιζοφρένεια; Κανείς ποτέ δεν θα μάθει… Αν πιστεύεις, θα τρομάξεις Αν δεν πιστεύεις θα αναρωτηθείς.

*Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 18, 19, 20, 21/10 στις 21:00 στο Μπενσουσάν Χαν Εδέσσης 6 (‘Ανω Λαδάδικα), Γενική είσοδος 12 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ, Τηλέφωνο κρατήσεων: 6936536383

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή «Francis Bacon – Παραμορφώσεις» στο Vis Motrix Performance Studio

Με μία ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη καλλιτεχνική πρόταση, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Παυλίδη, ανοίγει η αυλαία στο Vis MotrixPerformance Studio. «Francis Bacon – Παραμορφώσεις» ο τίτλος της performance που βασίζεται στο βιβλίο του κριτικού τέχνης David Sylvester «Η ωμότητα των πραγμάτων – Συζητήσεις με τον Francis Bacon» (Εκδόσεις Άγρα, 2009) και που αποτελεί τη σύμπραξη καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους, με σκοπό τη δημιουργία ενός κοινού αποτελέσματος. Η performance, που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ UKYA CITY TAKEOVER που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2019 στο Nottingham, είναι μια προσπάθεια της δημιουργικής ομάδας να δοθεί παραστάσιμη μορφή στο καλλιτεχνικό και φιλοσοφικό έργο του ζωγράφου FrancisBacon, συνθέτοντας μια ατμόσφαιρα στην οποία ο θεατής, ως μέρος μιας συνθήκης εργαστηρίου, γίνεται μάρτυρας της δόμησης και της αποδόμησής της.

*12-29 Οκτωβρίου 2018, Vis Motrix Performance Studio, Έδισσον 4 (απέναντι από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης), Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή & Δευτέρα στις 21:30, Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό | 8€ μειωμένο, Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/VisMotrixTheaterwww.facebook.com/francisbaconproject

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή «Ήρωες» του Gerald Sibleyras στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Ο Γιάννης Φέρτης, ο Δημήτρης Πιατάς και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης συναντώνται ξανά για να επαναλάβουν για 2η χρονιά το έργο ΗΡΩΕΣ. Τρεις σημαντικές ερμηνείες, τρεις σημαντικοί πρωταγωνιστές. Τρεις γκρινιάρηδες βετεράνοι στρατιωτικοί ζουν έγκλειστοι σε ένα νοσοκομείο αναπολώντας τις παλιές τους δόξες. Ζουν με το όνειρο πως μια μέρα θα καταφέρουν να δραπετεύσουν και να ξαναβρεθούν στον έξω κόσμο. Καταστρώνουν φιλόδοξα και ανέφικτα σχέδια για την αποχώρησή τους, διασκεδάζοντας έτσι με την φαντασία τους την ανημποριά τους να κουνήσουν έστω και ένα μέτρο. Αυτή η συγκινητική και ανθρώπινη κωμωδία μετουσιώνει αυτούς τους απλούς ανθρώπους σε ήρωες καθώς με τη σκέψη τους ταξιδεύουν εκεί που οι ίδιοι δεν μπορούν να φτάσουν.

*17 – 28 Οκτωβρίου 2018, Θέατρο Αριστοτέλειον, Ώρες: Τετάρτη 20:00 Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο 21:00 Κυριακή 20.00, Τιμές Εισιτηρίων: 18€, 14€ φοιτητικό, 12€ ανεργίας- ΑΜΕΑ – γκρουπ( 15 άτομα και πάνω), Τηλέφωνο ταμείου: 2310 262051 (ώρες λειτουργίας 10:30-14:00 & 17:30-21:00)

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή η παράσταση «Καληνύχτα Μαργαρίτα» στη Μονή Λαζαριστών

Το έργο του Γεράσιμου Σταύρου «Καληνύχτα Μαργαρίτα» είναι μια θεατρική μεταφορά του διηγήματος του Δημήτρη Χατζή, «Μαργαρίτα Περδικάρη», και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1967 από το Ελληνικό Λαϊκό θέατρο του Μάνου Κατράκη. Στο ΚΘΒΕ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά. Η ιστορία του έργου είναι τοποθετημένη στα χρόνια της κατοχής, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Η οικογένεια Περδικάρη είναι μια τυπική εικόνα της μεγαλοαστικής επαρχίας. Αυτό το σπίτι θα καταρρεύσει χτυπημένο από μέσα. Η νεαρή δασκάλα, το στερνοπαίδι της οικογένειας, η Μαργαρίτα, θα πυροδοτήσει τα εκρηκτικά, όταν μυηθεί στην αντίσταση κατά των Γερμανών.

*Την Παρασκευή και το Σάββατο 19, 21/10 στις 21.00 και την Κυριακή στις 19.00 στη Μονή Λαζαριστών – Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, Τ. 2315 200 200

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή «Κυρία Ντάλογουεϊ» στο Θέατρο Αυλαία

Η «Κυρία Ντάλογουεϊ», το εμβληματικό έργο της Βιρτζίνια Γουλφ, έρχεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου με τη Φαίη Ξυλά, τη Στέλλα Αντύπα και την Κατερίνα Φωτιάδη. Μαζί τους επί σκηνής ο Λόλεκ, ο οποίος ερμηνεύει ζωντανά την -σε δική του σύνθεση- μουσική της παράστασης. Πρόκειται για την θεατρική μεταφορά στην Ελλάδα του γνωστού μυθιστορήματος που εκδόθηκε το 1925 και εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια μίας μέρας του Ιουνίου 1923 στο Λονδίνο. Το έργο διηγείται την ιστορία της Κλαρίσσα Ντάλογουεϊ, μίας γυναίκας ανώτερης κοινωνικής τάξης η οποία αναμετράται με τον εσωτερικό της κόσμο προσπαθώντας να συμφιλιωθεί με τη ζωή, αναλογιζόμενη συχνά το παρελθόν και τις επιλογές που τη σημάδεψαν.

*19-21 Οκτωβρίου 2018, Θέατρο Αυλαία

Το Σάββατο Νικαράγουα- Περιστατικό 315 στο Λιμάνι

Ἡ τοῦ/τῆς Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εἰκὼν

Με αφορμή το έργο της Susan Meiselas “Reframing History”. Μια συγκλονιστική ιστορία ενός νεαρού στρατιώτη που γυρίζει από το μέτωπο σωματικά και ψυχικά πληγωμένος. Ο μονόλογος «Νικαράγουα- Περιστατικό 315» του Χουλιά Εχέα Μαρτίνεθ είναι στην ουσία η μαρτυρία που απέσπασε ο Ισπανός συγγραφέας από έναν Σαντινίστας «ψυχασθενή λόγω πολέμου». Ο Μαρτίνεθ εργαζόταν ως παιδαγωγός – κοινωνικός λειτουργός σε ένα κέντρο αποκατάστασης τραυματιών του εμφυλίου πολέμου στη Νικαράγουα.

Σκηνοθετική επιμέλεια Γρηγόρης Παπαδόπουλος. Παίζει ο ηθοποιός Κωστής Ραμπαβίλας

*Το Σάββατο 20/10 στις 20.00 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, Αποθήκη Β1, Λιμάνι, είσοδος ελεύθερη

Το Σάββατο CAMILLE SAINT-SAËNS: ΣΑΜΨΩΝ ΚΑΙ ΔΑΛΙΔΑ στο Μέγαρο Μουσικής

Στο βιβλικό έπος του Saint-Saëns Σαμψών και Δαλιδά, εμφανίζονται η Elīna Garanča και ο Roberto Alagna στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η τελευταία φορά που το οπερατικό ντουέτο είχε εμφανιστεί μαζί, ήταν στην περίφημη Κάρμεν του Βizet, το 2010. Ο Laurent Naouri συμπρωταγωνιστεί στον ρόλο του Αρχιερέα, ο Elchin Azizov στον ρόλο του Φιλισταίου Βασιλιά Αμπιμελέχ και ο Dmitry Belosselskiy στον ρόλο του Γερο-Εβραίου. Ο Darko Tresnjak, τιμημένος με Tony Award για τη σκηνοθεσία στο A Gentleman’s Guide to Love & Murder, κάνει ντεμπούτο στη Met σκηνοθετώντας τη συγκεκριμένη όπερα για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια. Διευθύνει ο Sir Mark Elder.

*Το Σάββατο 20/10 στις 19:55 στο Μέγαρο Μουσικής, 25ης Μαρτίου και Παραλία, ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2, ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 15€, 10€ (μειωμένο)

Το Σάββατο «Υπέρ Ελλάδος»: Η υπόθεση Πολκ στο προσκήνιο

Ένα νέο άπαιχτο θεατρικό έργο, που διερευνά την ανεξιχνίαστη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ στη Θεσσαλονίκη, έρχεται από το ΚΘΒΕ σε πρώτη παρουσίαση. Εβδομήντα χρόνια μετά, ένα θεατρικό έργο δίνει φωνή στα πρόσωπα του δράματος. Μέσα στον βαθύ εμφύλιο, κυνηγοί και κυνηγημένοι, θύτες και θύματα, Πόντιες μάνες, κωλοπετσωμένες Αμερικανίδες, ανελέητοι δικηγόροι, ασφαλίτες και κατάσκοποι, σε ένα γαϊτανάκι αφηγήσεων που ξετυλίγει το νήμα της υπόθεσης. Κι απέναντί τους μια ολόκληρη πόλη, που παρακολουθεί και σχολιάζει τα γενόμενα. Πρόσωπα της Ιστορίας αλλά και πρόσωπα της διπλανής πόρτας συνομιλούν και συγκρούονται. Γιατί η Ιστορία φτιάχνεται από τις ιστορίες των ανθρώπων.

*Πρεμιέρα: 20 Οκτωβρίου 2018, Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, Τ. 2315 200 200

Το Σάββατο και την Κυριακή η θεατρική παράσταση «Σοφία» του Ιgnacio Garcia May

το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στο Βυζαντινό Λουτρό τη θεατρική παράσταση «Σοφία» του Ιgnacio Garcia May σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, σκηνοθεσία του Λεωνίδα Παπαδόπουλου και ερμηνεία του Φαίδωνα Καστρή. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

*Το Σάββατο και την Κυριακή 20,21/10 στο Βυζαντινό Λουτρό, είσοδος Ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

Την Κυριακή «Ο Άνθρωπος Σκύλος» στο Θέατρο Σοφούλη

Ο Κερ, ένας εκκεντρικός καλλιτέχνης, κινδυνεύει να χάσει την επιχορήγηση του, από ένα πολύ καλά σχεδιασμένο πολιτικό τέχνασμα του συντηρητικού Γερουσιαστή Θερμ Πούλεϊ. Ο Κερ για να εκδικηθεί τον Γερουσιαστή, αποφασίζει να απαγάγει τον σκύλο του, Λάκι. Όμως το σύμπαν έχει άλλα σχέδια για τον Κερ, ο οποίος παίρνει τη μορφή του απολαυστικού Λάκι. Μια αναπάντεχα κωμική σχέση γεννιέται ανάμεσα στον Κερ-σκύλο και τον Γερουσιαστή, που θα αλλάξει για πάντα το σκεπτικό και των δύο. Μια έντονη και περίεργα γλυκιά σάτιρα για την τέχνη, την πολιτική, τη σχέση του ανθρώπου με το Θεό, τον συνάνθρωπο και… τους σκύλους μας.

*Κυριακή 7/10, 14/10, 21/10, 28/10, Θέατρο Σοφούλη, Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό 8€ μειωμένο, Τηλέφωνο 2310423925

Την Κυριακή η θεατρική παράσταση «Black Clouds» από το Βέλγιο

Δύο Σενεγαλέζοι και δύο Βέλγοι ηθοποιοί, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, κάνουν μια παράσταση για το πς επιτήδειοι του διαδικτύου από την Ακτή Ελεφαντοστού ξεγελούν αφελείς δυτικούς, είτε για να τους αποσπάσουν χρήματα, είτε για να τους πουλήσουν σεξ. Η παράσταση βουτά βαθιά και με τόλμη στην πολύ σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου, εκεί όπου το εμπόριο λευκής σαρκός και η απάτη είναι στην ημερήσια διάταξη. Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Βέλγου Fabrice Murgia, με τους Cie Artara.

*21 Οκτωβρίου 2018, Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Το Σάββατο η παράσταση “λα-λι  λαλώ” στο Θέατρο Αυλαία

Η «Γίνονται Έργα» παρουσιάζει  μια παράσταση παιχνίδι αφιερωμένη στις πρώτες ανάσες, στους πρώτους ήχους , στις πρώτες λέξεις! Τι προκαλεί τον πιο μικρό , μικρό μας άνθρωπο να ψελλίσει; Δύο ηθοποιοί  – εμψυχώτριες επί σκηνής  ανασύρουν βιώματα και εμπειρίες , θυμούνται και αρθρώνουν ξανά , σαν για πρώτη φορά το πρώτο «α» .Μια παράσταση  παιχνίδι ,  ανάμεσα σε εικόνες , αγγίγματα, αισθήσεις και συναισθήματα , εκπλήξεις και ξαφνιάσματα.

Σύλληψη ιδέας-  Σκηνοθεσία-  Μουσικό σενάριο:   Δόμνα Ζαφειροπούλου  – Δημήτρης Αδάμης

*Το Σάββατο 13/10 στις 12.00 και κάθε Σάββατο στο Θέατρο Αυλαία, οι τιμές των εισιτηρίων: 10 ευρώ 1 ενήλικας + 1 παιδί, 18 ευρώ 2 ενήλικες + 1 παιδί, 26 ευρώ 3 ενήλικες + 1 παιδί

Το Σάββατο και την Κυριακή «Δον Κιχώτης» στο Θέατρο Κολοσσαίον

Ο Δον Κιχώτης και ο πιστός του ιπποκόμος Σάντσο Πάντσα μάχονται για τη δόξα και την ιδανική αγάπη, αντιμέτωποι με γιγάντιους ανεμόμυλους και αλλόκοτα τέρατα, με φόντο επιβλητικά παλάτια, μυστικές σπηλιές και παραμυθένια τοπία. Το έργο εξιστορεί το μαγικό ταξίδι μπολιάζοντάς το με στοιχεία από την commedia del’arte και το θέατρο του δρόμου. Οι συνθέσεις συνομιλούν με τη λαϊκή μουσική του 17ου αιώνα και χαρίζουν στην αφήγηση ένα παιγνιώδες, ανατολίτικο και ισπανικό χρώμα που φτάνει ως το σύγχρονο φλαμένκο. Λόγος, εικόνα, μουσική, υποκριτική και χορός δημιουργούν μια αφηγηματική τοιχογραφία που θα αναπαραστήσει το περιπετειώδες ταξίδι του ονειροπόλου ιππότη.

*Από 13 Οκτωβρίου 2018, Θέατρο Κολοσσαίον, Τηλ. 2310 834 996, Παραστάσεις: Κάθε Σαββατο 18:00 και Κυριακή 11:30, Καθημερινές 10:00 για τα σχολεία όλων των βαθμίδων

Την Κυριακή «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη

Το έργο της Άλκης Ζέη ζωντανεύει στη σκηνή του ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Ο Πέτρος, παππούς σήμερα, ανακαλεί μνήμες, από την παιδική του και εφηβική του ηλικία σε μια δύσκολη ιστορική περίοδο, όπου η πατρίδα του βρισκόταν υπό κατοχή από ξένο κατακτητή με στερήσεις, πείνα και θανάτους. Με τον μικροσκοπικό του φακό φωτίζει ανθρώπους, σχέσεις, ιδέες, αλλάζει απόψεις, γκρεμίζει δεδομένα και στερεότυπα και μέσα από την περιπλάνησή του μας οδηγεί να δούμε με άλλη ματιά τα παιδιά του πολέμου στον πλανήτη μας, τις κακουχίες, την πείνα και τους θανάτους, τα hot spots με τα παιδιά της γειτονικής μας Συρίας και με κουράγιο μας ενθαρρύνει να μη χάνουμε την πίστη για τον αγώνα που οφείλουμε να κάνουμε «…για μια καινούργια ζωή.

*Πρεμιέρα: 21/10/2018, Βασιλικό Θέατρο, Τηλ. 2315 200200

Την Κυριακή «Ροσσινιάδα» στο Θέατρο Φαργκάνη Art

Ένα παραμύθι που εισάγει τα παιδιά στο μαγικό κόσμο του Τζοακίνο Ροσσίνι, ενός από τους μεγαλύτερους συνθέτες της όπερας. Οι πιο ωραίες άριες και μουσικές από τα έργα καθώς και αγαπημένα τραγούδια των παιδιών ερμηνεύονται ζωντανά από ταλαντούχους λυρικούς τραγουδιστές με συνοδεία πιάνου επί σκηνής. Με κοστούμια εποχής, βίντεο, εικαστικές παρεμβάσεις, ευφάνταστες χορογραφίες και πολλούς αστεϊσμούς που αποδίδονται με θεατρικό λόγο και όχι οπερετικό, το έργο έχει ως στόχο να νιώσουν οι μαθητές ότι η όπερα είναι ευχάριστη και διασκεδαστική. Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.

*Από 5 Οκτωβρίου 2018, Θέατρο Φαργκάνη Art, Παραστάσεις: Κυριακή 12:00 καθημερινές για σχολεία, Τηλ. 2310 208007

Την Κυριακή «Η Ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» στο Θέατρο Αθήναιον

Μια γλαροπούλα, η Κενγκά, πέφτει θύμα της ρύπανσης της θάλασσας, από το πετρέλαιο. Πριν της καταφάει τα φτερά της, η Κενγκά καταφέρνει μια τελευταία πτήση σ’ ένα μπαλκόνι που ζει ένας γάτος, ο Ζορμπάς. Η Κενγκά τον εμπιστεύεται με ότι πολυτιμότερο έχει, το αυγό της. Του ζητάει να υποσχεθεί τρία πράγματα: ότι δεν θα φάει το αβγό, ότι θα το κλωσάει μέχρι να γεννηθεί το γλαρόνι και… να του μάθει να πετάει! Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι. Με αγάπη και χιούμορ, το έργο μιλάει για την τιμή, τη δικαιοσύνη, τη συντροφικότητα, την υπεράσπιση του αδυνάτου και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα.

*Από 14 Οκτωβρίου 2018, Θέατρο Αθήναιον, Τηλ. 2310 832 060, Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30, Καθημερινές για σχολεία, κατόπιν συνεννόησης

Την Κυριακή «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» στο Θέατρο Σοφούλη

Το αλληγορικό παραμύθι, μιλά για την ανάγκη να απεκδυθεί ο άνθρωπος τα υλικά αγαθά προκειμένου να αναγνωρίσει την αλήθεια πέρα από την εμφάνιση. Σύγχρονο και ταυτόχρονα άχρονο και διαχρονικό, το παραμύθι της Πεντάμορφης που ανακαλύπτει την ομορφιά στο πρόσωπο ενός τέρατος διδάσκει την ευγένεια, την ανεκτικότητα και τη γενναιοδωρία. Σε έναν κόσμο που αρέσκεται στη βία και τις δυνατές φωνές, ο ψίθυρος ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, ο ειλικρινής διάλογος είναι η μόνη λύση.

*Πρεμιέρα: Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 15.00 και κάθε Κυριακή στις 11.30, Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία από Δευτέρα έως Παρασκευή, Θέατρο Σοφούλη, Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό 8€ μειωμένο, Πληροφορίες –κρατήσεις: 2310423925

Την Κυριακή «O super-ήρωας μου είναι …η γιαγιά μου!» στον Χώρο NOVAN

Η μικρή Φωτεινή έχει έναν super-ήρωα, που ζει στο σπίτι της και θέλει να τον μοιραστεί με όλα τα παιδιά, την γιαγιά Φωφώ! Ποια είναι η δύναμη αυτού του καθημερινού super-ήρωα; Τα παραμύθια της, που μαγικά σε ταξιδεύουν σε άλλους χρόνους και τόπους, χωρίς εσύ να το κουνήσεις ρούπι. Καθώς το αγαπημένο παραμύθι της μικρής ξετυλίγεται, σκιαγραφείται με χιούμορ κι ευαισθησία και η γλυκιά σχέση γιαγιάς και εγγονής. Μια τρυφερή, κωμική και παραμυθένια παράσταση για όλους τους καθημερινούς super-ήρωες, που μας φροντίζουν με ανιδιοτέλεια κι αγάπη, που μας εμπνέουν τόλμη και γενναιότητα.

*Από 7 Οκτωβρίου 2018, Χώρος NOVAN, Πτολεμαίων 29Β, Ώρα: Κάθε Κυριακή του Οκτώβρη στις 12.00, Γενική είσοδος: 5 ευρώ, Κρατήσεις απαραίτητες λόγω περιορισμένων θέσεων: Τ. 6936519383, Παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννόησης στο Τ. 6974125004

ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Σάββατο περπάτα για την ελευθερία

Στις 20 Οκτωβρίου 2018, εκατοντάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν στο Walk For Freedom, μια πορεία που στόχο έχει την αφύπνιση και ενημέρωση του κοινού για την εμπορία ανθρώπων. H Α21 διοργανώνει το 5o Διεθνές Walk For Freedom στη Θεσσαλονίκη. Το ραντεβού έχει δοθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στην Πλατεία Αριστοτέλους στις 17:00. Από εκεί, μισή ώρα αργότερα, οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν σε μία γραμμή, ο ένας πίσω από τον άλλο, προς τη Λεωφόρο Νίκης, και στη συνέχεια, κατά μήκος της παραλίας, μέχρι τον Λευκό Πύργο. Τον Οκτώβριο, περπάτα κι εσύ για την ελευθερία!

*20 Οκτωβρίου 2018, Αφετηρία: Πλατεία Αριστοτέλους, Ώρα: 17:00, Συμμετοχή ελεύθερη

Το Σάββατο και την Κυριακή οι ομπρέλες θα φωτιστούν και πάλι για καλό σκοπό!

Σε τόνους ροζ θα φωτιστούν για άλλη μία χρόνια οι ομπρέλες στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης λόγω κάποιων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο για την ενημέρωση των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού.

Το Σάββατο 20.10.18, στις 18.00, στο café restaurant του «HONDOS CENTER Apollonia Politia», μια ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού. Την Κυριακή 21.10, από τις 19.30 έως τα μεσάνυχτα, το εικαστικό έργο «ΟΜΠΡΕΛΕΣ» του Γ. Ζογγολόπουλου φωταγωγείται ξανά! Η ενέργεια θα συνοδεύεται από την υπέροχη μουσική του συγκροτήματος “PASSA TEMPO.

*Το Σάββατο 20/10 στις 18.00, στο café restaurant του «HONDOS CENTER Apollonia Politia» και την Κυριακή 21/10 από τις 19.30 ραντεβού στις “Ομπρέλες”!

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την Παρασκευή η υπαίθρια προβολή της ταινίας «Groundhog Day» στο 424 ΓΣΝΕ 

Το Ψυχιατρικό Τμήμα Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης του 424 ΓΣΝΕ στο πλαίσιο του 27ου Ιατρικού Συνεδρίου Ενόπλων Δυνάμεων οργανώνει πολιτιστική εκδήλωση στο χώρο του παλαιού 424 ΓΣΝΕ με κύριο γεγονός την υπαίθρια προβολή της ταινίας «Groundhog Day» (Η Μέρα της Μαρμότας). Η Μέρα της Μαρμότας είναι αμερικανική κωμωδία φαντασίας, παραγωγής 1993. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο  Harold Ramis  και το σενάριο έγραψε ο ίδιος μαζί με τον  Danny Rubin. Η προβολή οργανώνεται σε συνεργασία με Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την Υποστήριξη του Γ΄ Σώματος Στρατού, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας κλάδος Στρατιωτικής Ψυχιατρικής.

*Την Παρασκευή 19/10 στις 18:30 στο Στρατόπεδο «Μακεδονομάχου  Κώττα»  (παλαιό στρατιωτικό νοσοκομείο, Είσοδος,  κεντρική πύλη,  Γρ. Λαμπράκη 3, τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ

Το Σάββατο μια (σινεφίλ) πρόταση για όλη την οικογένεια 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους που ακούει στο όνομα KinderDocs επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι τον Μάιο του 2019. Κάνει την πρεμιέρα του, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με: Δύο ξεχωριστές προβολές:

Προβολή 12:00-14:00- More Human than Human, Tommy Pallotta & Femke Wolting, USA, 79′, 2018, ηλικίες 12+:

https://youtu.be/Fe9MGPiKCD0

Προβολή 14:30-16.30- A Field Guide to Being a 12-year-old Girl, Tilda Cobham-Hervey, Αυστραλία, 2017, 20′, ηλικίες 11+:

https://youtu.be/zuy1U0mUC70

*Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 12:00-14.00 και 14:30-16.30 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Εγνατίας 154 (ΔΕΘ-HELEXPO), Τ 2310 240002, Λεωφορεία: 02,03,05,06,07,08,10,11,12,14,17,27,31,33,39,54,58,78 & Πολιτιστική γραμμή Νο 50 στη διαδρομή «Θεσσαλονίκη με μια βόλτα»

ΧΟΡΟΣ

Το Σάββατο The Guest Project / October’s Draft στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Ἡ τοῦ/τῆς The Guest Project εἰκὼν

To Guest Project φιλοξενεί την ομάδα Temporal, Terrestrial #3, την κολλεκτίβα των Eventless plot και με μαζί με 6 μουσικούς και 3 χορευτές στο σύνολο παρουσιάζουν το October’s Draft.

Χορός: Θεοδοσία Στάθη, Maya Μ. Carroll, Μίνα Ανανιάδου

Μουσική: Roy Carroll – electroacoustic media, Βασίλης Λιόλιος – electronics, Άρης Γκιάτας – electronics, Σάββας Μεταξάς – electronics, Εύα Ματσίγκου – φλάουτο, Νεφέλη Σάνη – πιάνο

Γραφιστική επιμέλεια : Michelangelo Bevilacqua

*Το Σάββατο 20/10 στις 21:00 Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μ. Ανδρονίκου 6, είσοδος ελεύθερη

ΣΥΜΠΟΣΙΑ

Το Σάββατο 7o Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης

Το 7ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου 2018 στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον. Το Συμπόσιο αποτελεί μια διεθνή συνάντηση κύρους και μια πλατφόρμα διαλόγου για τις κρίσιμες παγκόσμιες εξελίξεις και προκλήσεις της εποχής μας. Η φετινή διοργάνωση έχει θέμα: “The world in 2019: The threat and challenge of rising inequalities” και φιλοδοξεί να προσεγγίσει το πολυδιάστατο ζήτημα των ανισοτήτων στο σύγχρονο κόσμο.

*21 Οκτωβρίου 2018, Ολύμπιον

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Την Παρασκευή Νύχτα Τέχνης

Διαδρομές τέχνης και επίσκεψη των πολιτών σε γκαλερί, μουσεία και ατελιέ καλλιτεχνών προγραμματίζονται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των Δημητρίων.

*19 Οκτωβρίου 2018, Μουσεία και γκαλερί της Θεσσαλονίκης, περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Την Παρασκευή Κυριάκος Καμπαδάκης: Αναδρομική έκθεση

O Κυριάκος Καμπαδάκης υπήρξε καταξιωμένος δημιουργός, με διεθνή αναγνώριση και ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες της νεότερης γενιάς στη μεταπολεμική Ελλάδα. Το πλούσιο και πολυσχιδές έργο του τον κατατάσσει σ’ έναν από τους παραγωγικότερους καλλιτέχνες, ενώ συνθέσεις του κοσμούν δημόσιους χώρους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

*19 Οκτωβρίου 2018, Ρωμαϊκή Αγορά

Το Σάββατο και την Κυριακή Λάμψη και ελληνικό κόσμημα σε πρώτο πλάνο στην 33η KOSMIMA

Πολλή… λάμψη και όλες τις τελευταίες διεθνείς τάσεις του κλάδου του κοσμήματος φέρνει η φετινή KOSMIMA, στην οποία οι ελληνικές δημιουργίες έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση. Από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου η 33η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού θα αποτελέσει σημείο συνάντησης του κλάδου ενόψει της χειμερινής σεζόν, με σημαντικές ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές. Στην 33η KOSMIMA δίνουν το «παρών» κατασκευαστές, εργαστήρια, σχεδιαστές, εισαγωγείς, αντιπρόσωποι και χονδρέμποροι κοσμημάτων, ωρολογίων και πολύτιμων λίθων, καθώς και εταιρείες με ασημένια είδη, είδη συσκευασίας και μηχανήματα.

*Από τις 20-22/10 στο περίπτερο 13 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης

ΣΥΝΕΔΡΙΑ- ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Το Σάββατο το συνέδριο «Η Ευρώπη από τις Ηράκλειες Στήλες έως τον Φάση ποταμό» – Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

Μια ημερίδα σε σχέση με ό,τι περιγράφεται ως κληροδότημα από το παρελθόν. Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν την ημερίδα είναι η αύξηση της ευαισθητοποίησης σε σχέση με την ευρωπαϊκή ιστορία και τις ευρωπαϊκές αξίες, η ενδυνάμωση του αισθήματος της ευρωπαϊκής ταυτότητας, η προώθηση της πολιτισμικής πολυμορφίας, του διαπολιτισμικού διαλόγου και της κοινωνικής συνοχής και η διακίνηση πολιτιστικών αγαθών. Σε συντονισμό των Θάλειας Στεφανίδου, Νίκου Μυκωνιάτη.

*20 Οκτωβρίου 2018, Λιμάνι

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή τα Εργαστήρια Ρομποτικής στη Μονή Λαζαριστών

Ἡ τοῦ/τῆς eduACT εἰκὼν

Μια νέα δημιουργική χρονιά ξεκινάει και στα εργαστήρια ρομποτικής της eduACT και εμείς είμαστε έτοιμοι να ανακαλύψουμε, να μάθουμε, να κατασκευάσουμε και να προγραμματίσουμε τα δικά μας ρομπότ! Σε συνεργασία με τη Μονή Λαζαριστών το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο υλοποιεί και τη φετινή χρονιά τα γνωστά workshops ρομποτικής για όλα τα παιδιά.

*Από την Παρασκευή 19/10 έως την Κυριακή 21/10 από τη 13.00 μέχρι τις 16.00 στη Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, δηλώσεις συμμετοχής : https://eduact.org/ergastiria/

Το Σάββατο το πιο χρήσιμο workshop του μήνα στη Θεσσαλονίκη

“How to strengthen your audience development”, το πιο χρήσιμο workshop του μήνα στη Θεσσαλονίκη, για νέους επαγγελματίες και δημιουργικούς ανθρώπους, έρχεται το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, από την ομάδα του Youthnest.  Ένα εργαστήριο σχεδιασμένο για νέους επαγγελματίες, με ενδιαφέρον στο marketing, το customer experience και την δημιουργία loyal communities γύρω από ένα brand ή έναν οργανισμό. Απευθύνεται σε επαγγελματίες κάθε κλάδου, και πιστεύουμε ότι αφορά πολύ όσους δουλεύουν στον πολιτισμό, σε festival ή σε event planning, σε κοινωνικές επιχειρήσεις ή άλλους οργανισμούς, που συχνά δεν έχουν στόχο το κέρδος αλλά την ενδυνάμωση μιας κοινότητας.

*Το Σάββατο 20/10. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα συμμετοχής, ώστε να μάθουμε περισσότερα για σας και να διευκρινίσουμε διαδικαστικές λεπτομέρειες. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας: hello@youthnest.com, Τιμή Εισόδου 20 € : γενική είσοδος 15€ : μειωμένη (φοιτητές, άνεργοι). Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο και την Κυριακή Retro Weekend στο ΝΟΗΣΙΣ

Το ΝΟΗΣΙΣ, ετοίμασε ένα διήμερο αφιέρωμα στη δεκαετία του΄80, με video games σε αυθεντικούς αναπαλαιωμένους υπολογιστές, γνωστές παιχνιδομηχανές και αξέχαστες μουσικές της εποχής που θα κάνουν τους μικρούς να μυηθούν στα 80s και τους μεγαλύτερους να νοσταλγήσουν.

*Σάββατο 20/10, ώρες 17.00-21.00, Κυριακή 21/10, ώρες 11.00-15.00, στο ΝΟΗΣΙΣ,  Είσοδος ελεύθερη

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ξεναγήσεις στα μνημεία της πόλης

Γνωριμία με τον ναό της Αγίας Σοφίας. Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, 12:00-13:00.
Γνωριμία με τον ναό της Αχειροποιήτου. Σάββατο 20 Οκτωβρίου, 11:00-12:00.

Γνωριμία με το Μπέη Χαμάμ (Λουτρά Παράδεισος) και την έκθεση «1917. Μνημεία στις φλόγες». Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, 11:00-13:00.

Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Αγοράς. Σάββατο 20 Οκτωβρίου, 11:00-13:00.

Επίσκεψη στο Επταπύργιο και στην έκθεση «Δημοκρατία» την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, 11:00-13:00.

Γνωριμία με τη Ροτόντα. Κυριακή 21 Οκτωβρίου, 11:00-13:00.

* Η είσοδος στα μνημεία για τους συμμετέχοντες στη δράση είναι ελεύθερη. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και απαιτείται προηγούμενη δήλωση κράτησης. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ:

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Σάββατο και την Κυριακή το 21ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Τυφλών

Υπό την αιγίδα  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη το 21ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Τυφλών. Στους αγώνες, που θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή, 20 και 21 Οκτωβρίου, θα συμμετάσχουν τέσσερις ευρωπαϊκές ομάδες, μεταξύ αυτών και ο Πυρσός, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στον κόσμο που θα επιλέξει να στηρίξει την προσπάθειά τους. Στο φετινό τουρνουά θα λάβουν μέρος η Εθνική ομάδα της Ρωσίας, η Σαρλερουά του Βελγίου και το Μπρνο της Τσεχίας.Το Σάββατο, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί αγώνας επίδειξης με τη συμμετοχή των Ακαδημιών ποδοσφαίρου της ΧΑΝΘ  για ηλικίες κάτω των 10 ετών.

*Το Σάββατο και την Κυριακή 20, 21/10 στις 9.30 το πρωί στο γήπεδο 5Χ5 του ΕΑΚ Μίκρας

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή το Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Θεσσαλονίκης

Θα υπάρξουν ομιλίες και πάνελ με θέμα το animation και τις εφαρμογές του αλλά και των ευκαιριών που υπάρχουν στον χώρο του animation στην Ελλάδα. Τους μαραθώνιους και το διαγωνιστικό θα συμπληρώσουν special συλλογές επίσης τα αφιερώματα HUMAN RIGTHS όπου μέσα από την τέχνη του animation θα προβληθούν επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους που θίγουν ή αναδεικνύουν θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το αφιέρωμα “ΑΝΙΜΕΑRTH” που θίγει θέματα του πλανήτη και του περιβάλλοντος μέσα από animation. Θα διεξαχθούν προβολές και Workshops  για παιδιά. Στο TAF θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μήκους και θα υπάρξουν βραβεύσεις για τους συμμετέχοντες.

*Το «4th Thessaloniki Animation Festival-4ο Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Θεσσαλονίκης»  θα διεξαχθεί 18,19,20 και 21 Οκτωβρίου 2018.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή Salonica Comedy Festival

Το stand up comedy, το κωμικό φαινόμενο που έχει απλωθεί από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα και ο κωμικός αυτοσχεδιασμός ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη με το μεγαλύτερο φεστιβάλ κωμωδίας. Το Salonica Comedy Festival είναι μια τριήμερη κωμική γιορτή, ένα φεστιβάλ γέλιου, με 15 συνολικά παραστάσεις σε 2 σκηνές. Από τις 19 έως και τις 21 Οκτωβρίου η αφρόκρεμα της ελληνικής κωμικής σκηνής θα βρίσκονται στο Θέατρο Αθήναιον, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μην κρατιέστε λοιπόν… Γελάστε άφοβα. Το μεγάλο φεστιβάλ κωμωδίας έρχεται.

*19 – 21 Οκτωβρίου 2018, Θέατρο Αθήναιον

 Η parallaxi γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη καλύτερα. Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη απλά κάνε like εδώ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα