Το Σαββατο η καθιερωμενη γιορτη του Συλλογου Πατεραδων

Η παράδοση 11χρόνων συνεχίζεται με χορό, παράδοση και τιμητικές βραβεύσεις - Βαγγέλης Μουζαλιώτης, πρόεδρος Συλλόγου Πατεράδων - «Ο Σύλλογος ένα μικρό δεντράκι που σπείραμε, έγινε πλάτανος που απλώνει και θα συνεχίσει να απλώνει τα κλαδιά του, για να γίνει ένα αιωνόβιο δέντρο»

Για 11η συνεχόμενη χρονιά, όσα δηλαδή και τα χρόνια ζωής του Συλλόγου Πατεράδων, θα διεξαχθεί η Γιορτή του Πατέρα. Η ετήσια εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου αφιερωμένου, όπως μαρτυρά και το όνομά του, στους πατεράδες, που διοργανώνεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου προς τιμήν των πατεράδων όλου του κόσμου.

Κι αυτό καθ’ ότι ο Σύλλογος Πατεράδων που ξεκίνησε το 2008 με από 25 συνολικά άτομα, πλέον έχει φτάσει να αριθμεί 350 άτομα σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πολλά μέρη του εξωτερικού.
 
Η φετινή γιορτή θα πραγματοποιηθεί ωστόσο το προσεχές Σάββατο, 16 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Chris & Eve της Κομοτηνής, στις 9 μ.μ., με τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ η οποία περιλαμβάνει πλήρες μενού και απεριόριστο ποτό με ζωντανή ορχήστρα του Νίκου Ζαπάρτα, τα παιδικά χορευτικά σύνολα του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής και Προσκυνητών καθώς και την χορωδία του Συλλόγου Πατεράδων.
 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως έκανε γνωστό μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βαγγέλης Μουζαλιώτης θα τιμηθεί ο κ.Αχιλλέας Καλτσίδης από την Ξυλαγανή ως ο νεότερος πατέρας του χωριού, καθώς και οι καλύτεροι μαθητές  της Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείου, ήτοι οι κ.κ. Δημήτριος Κοκκινίδης και Κάρεν Χαναγιάν. Επίσης θα βραβευτούν η κ. Σοφία Κοτσαρίδου, μαθήτρια της έκτης τάξης του Δημοτικού για την καλύτερη έκθεση με θέμα την έκθεση παλαιάς φωτογραφίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος και επισκέφθηκε το σχολείο καθώς και ο  τέως αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικόλαος Χατζάκης, στον οποία θα δοθεί τιμητική πλακέτα. 

Γεγονός ο πρώτος δίσκος της χορωδίας του Συλλόγου 

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Μουζαλιώτης η χορωδία του Συλλόγου, η οποία αποτελείται από 40  περίπου μέλη, θα τραγουδήσει και τον ύμνο του πατέρα, ο οποίος αποτελεί αυτούσιο δημιούργημα των κ.κ. Χριστίνας Αποστολίδου και Στέφανο Δαλακλίδη, γραμματέα του Συλλόγου.  Μάλιστα ο κ. Μουζαλιώτης γνωστοποίησε πως η χορωδία του Συλλόγου έχει ηχογραφήσει ένα cd με έξι συνολικά τραγούδια μεταξύ των οποίων και ο Ύμνος του Πατέρα, που φέρει και τον ομώνυμο τίτλο και αναμένεται να κυκλοφορήσει έως και τα μέσα του Ιουλίου.
 
Ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος για την έως τώρα πορεία του Συλλόγου που ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια με δική του πρωτοβουλία παρομοιάζοντάς τον με «ένα μικρό δεντράκι που σπείραμε και τώρα έγινε πλάτανος που απλώνει  και θα συνεχίσει να απλώνει τα κλαδιά του, για να γίνει ένα αιωνόβιο δέντρο».

Πράσινο φως για την κατασκευή της επιτύμβιας πλάκας σε μνήμη των σφαγιασθέντων Ξυλαγανιωτών από Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Δήμο Μαρωνείας – Σαπών 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πατεράδων ανακοίνωσε επίσης πως με έξοδα του Συλλόγου αναμένεται να τοποθετηθούν δύο εστίες ποδοσφαίρου στο δημοτικό Σχολείο Ξυλαγανής, ενώ ανακοίνωσε και τη θετική εξέλιξη του αιτήματος του Συλλόγου προς το Υπουργείο Γεωργίας για την τοποθέτηση, μίας επιτύμβιας πλάκας στον χώρο του πρώτου ομαδικού τάφου των 29 σφαγιασθέντων Ξυλαγανιωτών τον Απρίλιο του 1944 από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής. Όπως τόνισε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε αποδεκτό το αίτημα, το οποίο έλαβε και την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας – Σαπών και αναμένεται το επόμενο διάστημα να έρθει η τελική απόφαση του Υπουργείου για την παραχώρηση του χώρου ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατασκευής της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.