Προβληματα απο την κακοκαιρια σε ολη τη Ροδοπη

Καταστροφές αγροτικών εκτάσεων, πεσμένα δέντρα και διακοπές ρεύματος το αποτέλεσμα της χαλαζόπτωσης- Κλειστή η δυτική είσοδος - έξοδος της Κομοτηνής

Αρκετές είναι οι καταστροφές που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία που έπληξε και την Ροδόπη το απόγευμα της Τετάρτης.  Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σε επιβεβαίωση και των σχετικών προβλέψεων ξεκίνησε τόσο στο κέντρο της Κομοτηνής όσο και σε οικισμούς της Ροδόπης έντονη κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τη δυνατή βροχή και τους ανέμους, ενώ σε πολλές των περιπτώσεων έπεσε και χαλάζι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αρκετά είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε αγροτικές εκτάσεις, αλλά και οικιακούς μπαχτσέδες με χαρακτηριστικές μαρτυρίες των κατοίκων της Κρωβύλης, της Μεσσούνης αλλά και περιοχών του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, ενώ στην περίπτωση της πρώτης σημειώθηκαν καταστροφές και σε οικείες κυρίως από το χαλάζι.

Στις περιοχές του Ροδίτη αλλά και στον δρόμο προς Ξυλαγανή έπεσαν σπασμένα κλαδιά δέντρων και κατά περιπτώσεις και ολόκληρα δέντρα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο η κίνηση των οχημάτων. Στα εν λόγω σημεία κλήθηκε η πυροσβεστική για την απομάκρυνσή τους, ενώ υπήρχαν και μικρής διάρκειας διακοπές ρεύματος.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές και στην περιοχή της Αιγείρου, όπου πλημμύρισε κατάστημα, έπεσαν σοβάδες ενώ η περιφερειακή οδός που διέρχεται του οικισμού είναι γεμάτη με δέντρα. Σύμφωνα με τους κατοίκους αντίστοιχη είναι και η εικόνα στην πλατεία αλλά και στους δρόμους του οικισμού, όπου υπάρχει δυσκολία ακόμα και στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για μεγάλες καταστροφές στις βαμβακοκαλλιέργειες.

Στον Ίασμο μεγάλος όγκος λασπης “εισέβαλλε” στον οικισμό πλημμυρίζοντας κεντρικούς δρόμους και παρασύροντας ακόμα και οχήματα.


 

Στην Κομοτηνή κλειστή παραμένει η δυτική είσοδος – έξοδος της πόλης, καθώς έχει συγκεντρωθεί αρκετός όγκος νερού. Συνίσταται μεγάλη προσοχή στους οδηγούς, καθώς και η αποφυγή διέλευσης από τις ιρλανδικές διαβάσεις.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ στην περιοχή της Ροδόπης τα φαινόμενα θα ενταθούν μετά τις 9.00 το βράδυ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.