Όλα έτοιμα για το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροια

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας θα διεξαχθεί και φέτος από τις 30 Απριλίου μέχρι και τις 4 Μαΐου στη Βέροια, με την ευθύνη της ΚΕΠΑ.

Πέρα από τον καθαρά διαγωνιστικό του κομμάτι του Φεστιβάλ, όσοι αγαπούν την κλασική κιθάρα, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν με δωρεάν είσοδο, ορισμένες πολύ σημαντικές συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και συγκεκριμένα:

∙ Rene Izquierdo: Ρεσιτάλ κιθάρας, Πέμπτη 2 Μαΐου, 21:00, στην Αντωνιάδειο Στέγη

∙ Marco Ramelli – Feliu Gasull – Duo Melis: σπονδυλωτό Ρεσιτάλ κιθάρας, Παρασκευή 3 Μαΐου, 20:00 στην Αντωνιάδειο Στέγη

∙ Τελική φάση του Διαγωνισμού Κοντσέρτου Κιθάρας, με τη σύμπραξη της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων-ΑΣΟΝ, Σάββατο 4 Μαΐου,20:00,στο Χώρο Τεχνών.

Οι συμμετοχές στις διάφορες κατηγορίες του φεστιβάλ προέρχονται από τις ακόλουθες χώρες: Καναδάς, Ρωσία, Αγγλία, Ιαπωνία, Κροατία, Γαλλία και Ελλάδα. Ένας αριθμός από τους συμμετέχοντες προέρχεται από Μουσικές Ακαδημίες και Πανεπιστήμια της Ισπανίας, Σκωτίας, Αγγλίας, Καναδά και Γερμανίας.

Οι προσκεκλημένοι σολίστ και καθηγητές που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ είναι οι ακόλουθοι:

∙ Dusan Bogdanovic (SRB/USA)Ντούσαν Μπογκντάνοβιτς (Σερβία/ΗΠΑ), συνθέτης και σολίστ κιθάρας, καθηγητής στο Κονσερβατόριο της Γενεύης.
∙ Rene Izquierdo (CUB/USA) Ρενέ Ισκιέρδο (Κούβα/ΗΠΑ), σολίστ κιθάρας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ.
∙ Feliu Gasull (ESP) Φελίου Γκαζούλ (Ισπανία),συνθέτης και σολίστ κιθάρας, καθηγητής στο Κονσερβατόριο Λισέου της Βαρκελώνης.
∙ Marco Ramelli (ITL) Μάρκο Ραμέλι (Ιταλία), σολίστ κιθάρας, Kαλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Μιλάνου.
∙ Duo Melis:Αλέξης Μουζουράκης (GR) (Ελλάδα) - Susana Prieto (ESP) Σουζάνα Πριέτο (Ισπανία) - Διεθνούς φήμης ντουέτο κιθάρας, καθηγητές στο Κονσερβατόριο του Στρασβούργου, μόνιμοι συνεργάτες του ΔΦΚΒ.