Ειρήνη Σισμανίδου: "Θέλω η Βέροια να αποκτήσει την εξωστρέφεια που της αξίζει"

Η Ειρήνη Σισμανίδου είναι δασκάλα και έχει θέσει υποψηφιότητα για την τοπική κοινότητα της Βέροιας με το συνδυασμό της Γεωργίας Μπατσαρά, Βέροια ΠΡΩΤεύουσα πόλη. Ας τη γνωρίσουμε.

Πες μας λίγα λόγια για σένα....

Είμαι δασκάλα και εργάζομαι σε σχολεία και φορείς της Α/θμιας Εκπαίδευσης. Έχω τελειώσει το Παιδαγωγικό τμήμα στη Θεσσαλονίκη, είμαι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου «Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία» και σε λίγο καιρό ολοκληρώνω τη φοίτηση στο δεύτερο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σχετικό με την Ειδική αγωγή.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε ώθησαν να θέσεις υποψηφιότητα στην τοπική κοινότητα της Βέροιας;

Το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας αποτελεί τη βάση της αυτοδιοίκησης και δε θα πρέπει να αποτελεί ένα τυπικό θεσμό. Η πόλη μας χρειάζεται νέους ανθρώπους με γνώσεις και σύγχρονες ιδέες, οι οποίοι θα ανανεώσουν και θα βελτιώσουν την υπάρχουσα κατάσταση.

Γιατί επέλεξες το συνδυασμό της Γεωργίας Μπατσαρά;

Επειδή η Γεωργία Μπατσαρά είναι ένας ακέραιος άνθρωπος, έχει όραμα για την πόλη και οι προτάσεις της για την ανάπτυξη της πόλης μας με βρήκαν σύμφωνη. Γι’ αυτό αποφάσισα να συνταχθώ μαζί της.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σου, αν εκλεγείς;

Ο σκοπός μου είναι να βοηθήσω, ώστε η Βέροια να αποκτήσει την εξωστρέφεια που της αξίζει, να αναπτύξει οικολογική συνείδηση, να εξελιχθεί τουριστικά, να οργανώσει κοινωνικές δράσεις με βάση τις παραδόσεις και την πλούσια ιστορία της. Το σημαντικότερο για εμένα είναι η συμμετοχική προσπάθεια, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα όλων μας και να γίνει η Βέροια πραγματικά ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ πόλη.

sismanidou anim