Σύσκεψη για την αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμικά φαινόμενα πραγματοποιήθηκε στην Βέροια

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας την Πέμπτη 11/4/2019 συνάντηση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που συγκάλεσε το αρμόδιο Γραφείο του Δήμου με θέμα:  « Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμικά φαινόμενα περιόδου 2019 ».

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας, της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, του Δασαρχείου Βέροιας, της Α΄ θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, εκπρόσωποι της Λέσχης Καταδρομέων, ο Δ/ντης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Βέροιας, Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, η Δ/ντρια , ο Προϊστάμενος και υπάλληλοι του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Ριζωμάτων και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας-Ανακύκλωσης-Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνάντηση καταγράφηκαν οι αρμοδιότητες κάθε φορέα και τα πιθανά προβλήματα, κατά την εξέλιξη των σεσμικών φαινομένων και μετά από αυτά. Διαπιστώθηκαν η ετοιμότητα, αλλά και οι αναγκαιότητες για την βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων και των φορέων και έγιναν εποικοδομητικές προτάσεις.