Θεσμός η συγκέντρωση κοτσίδων για καλό σκοπό στην Βέροια (φωτογραφίες)

Για ακόμη μία χρονιά, οι μαθητές της ειδικότητας Κομμωτικής Τέχνης του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας και του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας, συγκέντρωσαν κοτσίδες για την δημιουργία περουκών.

Η δράση, που έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη μας, πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» και την υποστήριξη της αντιδημαρχίας Παιδείας και Ισότητας Φύλων του Δήμου Βέροιας.

Την Ημέρα της Γυναίκας, Κυριακή 8 Μαρτίου, ο ισόγειος χώρος του Δημαρχείου Βέροιας, φιλοξένησε γυναίκες όλων των ηλικιών για να προσφέρουν τα μαλλιά τους για καλό σκοπό.

Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους, έκοψαν και φύλαξαν σε ειδικά σακουλάκια κοτσίδες με φυσική τρίχα, άνω των 20 εκατοστών.

Αξιοσημείωτο ήταν όταν μέλος του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας, προσέφερε τις κοτσίδες της τις οποίες είχε κρατημένες για πάνω από 50 χρόνια.

Επιπλέον, και πολλά αγόρια έστειλαν τις δικές τους κοτσίδες ενισχύοντας τον σκοπό της δράσης.

Επίσης, στην είσοδο του Δημαρχείου νεαρές μαθήτριες διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς.

Την δράση υποστήριξαν οι καθηγήτριες Χριστίνα Καγκελίδου, Κατερίνα Αλεξοπούλου, Μαρία Βασιλειάδου, ο Διευθυντής Βαπτιστής Παντής και η Μαρία Μαχαίρα από το Τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας.

Την δράση επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Βασίλης Παπαδόπουλος, η αντιδήμαρχος παιδείας και συνδιοργανωτής της δράσης Συρμούλα Τζήμα Τόπη, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής  Στάθης Κελεσίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Σουμελίδης, η Διευθύντρια του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Αθανασία Γιαμουστάρη, ο αντιπρόεδρος του ΚΑΠΑ Λάζαρος Ασλανίδης, η προϊσταμένη του ΚΑΠΑ Αθηνά Καπρίνη, η πρόεδρος της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Ζαριφή Βάσογλου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, εκπαιδευτικοί και μαθητές της πόλης μας κ.α.

View this gallery on Flickr