ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Ξέφραγο αμπέλι η νότια Κρήτη»: Ανακοίνωση μετά τα δημοσιεύματα

0

Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν οι ΔΗΜΤΟ Φαιστού- Βιάννου- Γόρτυνας για την κατάσταση που επικρατεί στα νότια της Κρήτης

Αυτό που εχει τονιστεί μεσα από το CretePlus.gr είναι ότι η Κρήτη και ειδικά τα νότια παράλια αποτελουν μέρη τα οποία λειτουργούν ως πύλες εισόδου για τα διεθνή κυκλώματα διακίνησης μεταναστών που μεταφέρονται από χώρες της βορείου Αφρικής στο νησί με σκοπό την περαιτέρω προώθησή τους είτε στο εσωτερικό της Ελλάδος είτε στην Ιταλία.

Παρά την προσπαθεια του Λιμενικού, ο συγκεκριμενος θαλάσσιος μεταναστευτικός διάδρομος που έχει ανοίξει στην Μεσόγειο δύσκολα μπορεί πλέον να σφραγιστεί.

Η δραστηριότητα που αναπτύσσουν τα κυκλώματα διακινητών είναι μεγάλη και τα χρηματικά ποσά τεράστια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η «ταρίφα» για κάθε ενήλικο ήταν γύρω στις 2.500 με 3.000 ευρώ ενώ για τους ανήλικους ήταν πιο «τσιμπημένη», φθάνοντας τις 3.500 ευρώ.

«Ξέφραγο αμπέλι η νότια Κρήτη»

«Γη της Επαγγελίας για πάσης φύσεως παράνομη δραστηριότητα αποτελούν τα παράλια της νότιας Κρήτης.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν Λιμενικό και Αστυνομία ο όγκος των παράνομων δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στα νότια παράλια του νομού μας είναι αδύνατο να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά.

Δραστηριότητές από διακίνηση μεταναστών έως διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και λαθρεμπόριο τσιγάρων φανερώνουν την ευκολία με την οποία μπορούν να περάσουν επί ελληνικού και κατ’ επέκταση ευρωπαϊκού εδάφους οι πάντες και τα πάντα!

Η κατάσταση αυτή αποτελεί δυσφήμιση του νησιού μας, αλλά και της Χώρας καθώς τόσο οι παράτυποι μετανάστες, όσο και τα παράνομα προϊόντα έχουν ως προορισμό την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη.

Η Κυβέρνηση έχει χρέος απέναντι στους πολίτες να διασφαλίζει την ασφάλειά τους και την τήρηση των νόμων», αναφερει η κοινη ανακοινωση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ