ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ρωσικός τουρισμός: Υψηλές προκρατήσεις για την Κρήτη

0

Πιο νωρίς από πέρυσι ξεκίνησαν οι προκρατήσεις για Ελλάδα από τους ρώσους τουρ οπερέιτορ, προσφέροντας εκπτώσεις έως 30%.Σύμφωνα με τους τουρ οπερέιτορ, οι τιμές διακοπών στην Ελλάδα το 2018 δεν θα έχουν αυξήσει μεγαλύτερες από 4-5% σε σχέση με πέρυσι.

Οι προκρατήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, και οι τουρ οπερέιτορ παρατηρούν αύξηση της ζήτησης σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Στην Mouzenidis Travel η αύξηση αυτή φθάνει το 25%.Ωστόσο, οι τουρ οπερέιτορ αναμένουν εκτόξευση της ζήτησης μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στους 3 κορυφαίους προορισμούς των Ρώσων για το καλοκαίρι του 2018, σύμφωνα με τη ζήτηση που καταγράφεται αυτή την περίοδο.Σύμφωνα με την πλατφόρμα online κρατήσεων, Travelata, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση των πιο περιζήτητων προορισμών για πακέτα διακοπών το 2018 με μερίδιο 8% στις κρατήσεις (μετά την Τουρκία με μερίδιο 56% και τη Ρωσία με 16%).Στην Sletat.ru η Ελλάδα βρίσκεται δεύτερη, με μερίδιο 12,4%, μετά την Τουρκία με μερίδιο 39%.

Η μέση τιμή για διακοπές στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2018 για 7 διανυκτερεύσεις 2 ατόμων με αναχώρηση από τη Μόσχα, διαμορφώνεται προς το παρόν σε 75.600 ρούβλια, τον Ιούλιο σε 81.500 ρούβλια και τον Αύγουστο σε 80.600 ρούβλια.Η εξοικονόμηση κόστους για τους Ρώσους, εάν εκμεταλλευθούν τις προκρατήσεις, μπορεί να φθάσει το 30%.Για παράδειγμα, στην Coral Travel, η περίοδος προκρατήσεων διαρκεί μέχρι και τις 30 Απριλίου με μέγιστη έκπτωση 30%. Στην NTK Intourist, ο μέσος όρος έκπτωσης φθάνει το 20%.H TUI Ρωσίας σκοπεύει να τριπλασιάσει τον αριθμό των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα σε σχέση με το 2017, με έμφαση στην Κρήτη. Διευρύνει, ακόμα, την προσφορά της στην Ελλάδα, με νέες προσθήκες στην Πελοπόννησο, τη Χαλκιδική και την Αθήνα.Ο ANEX Tour διπλασίασε την προσφορά στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2018, από 250 σε 500 ξενοδοχεία, με έμφαση στην Κρήτη και τη Ρόδο.Η Mouzenidis Travel θα καθορίσει την αύξηση της προσφοράς της στην Ελλάδα μετά τα πρώτα αποτελέσματα από τις προκρατήσεις.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή, κ. Αλέξανδρο Τσαντεκίδη, έχει προγραμματιστεί αύξηση 30-40% σε σχέση με πέρυσι. Μεγαλύτερη έμφαση από πέρυσι θα δοθεί στη Χαλκιδική, την Κρήτη, την Κέρκυρα και την Αθήνα. Θα διεξάγει πτήσεις από το Nizhny Novgorod, Krasnodar, Voronezh και Rostov-on-Don προς την Κέρκυρα, ενώ ο αριθμός των θέσεων θα αυξηθεί από 140 σε 180 για όλες σχεδόν τις περιοχές.Η TUI Ρωσίας θα τριπλασιάσει τον αριθμό των Ρώσων στην Ελλάδα σε σχέση με τα μεγέθη του 2017.Ο NTK Intourist προσφέρει από τώρα δυνατότητα κρατήσεων για ξενοδοχεία στην Κρήτη, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Καβάλα, την Πελοπόννησο, τη Χαλκιδική, τη Θάσο και την Αθήνα.

Η ICS Travel Group δεν έχει μεγάλες αλλαγές για την Ελλάδα το 2018 και θα προσφέρει συχνές πτήσεις τσάρτερ και συχνές συνδέσεις με Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα. Θα διευρύνει τη συνεργασία με το δίκτυο της Grecotel.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ