28 Μαΐ 2018

«Η Σάμος που αγάπησα» - Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του στρατηγού Π. Αρταβάνη

Φωτό: samos24.gr
«Η Σάμος που αγάπησα», ένα βιβλίο γεμάτο από την ιστορία του νησιού αλλά και προσωπικές μνήμες και αναφορές, από τα χρόνια που υπηρέτησε στη Σάμο, ο υποστράτηγος ε.α. Πέτρος Αρταβάνης, παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Βαθύ και στο Καρλόβασι. Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο του συγγραφέα ενώ ήδη ετοιμάζεται η έκδοση ενός τέταρτου, όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος.





Στρατηγός Πέτρος Ν. Αρταβάνης

Βαγγέλης Δημητριάδης & Χρίστος Λάνδρος

Φωτογραφίες: samos24.gr
Το όνομα Πέτρος Αρταβάνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον τόπο μας που ο στρατηγός θεωρεί δεύτερη πατρίδα του. Υπηρέτησε σε διαφορετικές φάσεις της εντυπωσιακής στρατιωτικής του καριέρας, αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων ο ίδιος, έφτασε στο νησί, νεαρός ανθυπολοχαγός, τον Μάρτιο του 1975 με νωπή ακόμη τότε την εισβολή των Τούρκων, μόλις 8 μήνες πριν στην Κύπρο. Ο αναγνώστης θα βρει άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία από εκείνη την περίοδο όπου μεταφέρεται με γλαφυρό τρόπο η κατάσταση που επικρατούσε. Για το βιβλίο, στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Βαθύ, την Τετάρτη, 23 Μαΐου στις 19:00 στην αίθουσα του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου της Μητροπόλεως Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών (υπό την αιγίδα της διοργανώθηκαν οι 2 παρουσιάσεις), μίλησαν ο Χρίστος Λάνδρος, φιλόλογος, π. προϊστάμενος του Ιστορικού Αρχείου Σάμου, ο Βαγγέλης Δημητριάδης, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, επίτιμος σχολικός σύμβουλος και η Έλενα Χουσνή, εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος και διευθυντής του «Σαμιακού Βήματος» Μάνος Στεφανάκης. Στην παρουσίαση στο Καρλόβασι, που πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα, Πέμπτη, 24 Μαΐου στις 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου, μίλησαν, εκτός των κ.κ. Λάνδρου και Δημητριάδη, ο π. νομάρχης και βουλευτής Σάμου, νομικός, Θαλασσινός Θαλασσινός ενώ συντόνισε η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ και διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Μαραθοκάμπου, Άννη Ανδρεάδου. Και στις 2 παρουσιάσεις, ο στρατηγός Αρταβάνης με τις σύντομες τοποθετήσεις του και τον διάλογο που αναπτύχθηκε με τους παρευρισκόμενους, επιβεβαίωσε την αγάπη του για τη Σάμο που επισκέπτεται συχνά.
Φωτογραφίες: samos24.gr
Μεταξύ των όσων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση στο Βαθύ διακρίναμε τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο της Μητρόπολης, πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Αρχοντούλη, που εκπροσώπησε τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Ευσέβιο, ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα, τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκο Κατρακάζο, την πρόεδρο του ΔΟΠΠΟΝΑΣ Άννη Ανδρεάδου, που εκπροσώπησε τον Δήμο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου Ελισσαίο Μαυρατζώτη, τη σημαιοφόρο του Λιμενικού Σώματος Ευσταθία Ρουχίτσα, που εκπροσώπησε το Λιμεναρχείο Σάμου, τον π. νομάρχη, ιατρό, Μανόλη Κάρλα, τον στρατηγό ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλειο Γατσά και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Σάμου Εμμανουήλ Πέτρου.

Τα βιβλία του Πέτρου Ν. Αρταβάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required