Άγιος Δημήτριος Αγρινίου: Αγρυπνία προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου θα τελέσει την Πέμπτη  βράδυ και ώρα 8:30 μ.μ., 11 Ιουλίου 2019, προς Παρασκευή πρωί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν…

agios-dimitrios

Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου θα τελέσει την Πέμπτη  βράδυ και ώρα 8:30 μ.μ., 11 Ιουλίου 2019, προς Παρασκευή πρωί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου. Η Αγρυπνία, η οποία θα διαρκέσει από τις 8:30 μ.μ. έως τη 1:15 π.μ., θα τελεσθεί υπαιθρίως, στον προαύλιο χώρο του ναού του Αγίου Δημητρίου, μπροστά από το παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη και δίπλα στον πλάτανο, όπου ο Άγιος Ιωάννης μαρτύρησε. Στον ίδιο πλάτανο, ο Όσιος Γέροντας Παΐσιος καθόταν συχνά και προσευχόταν, κατά την περίοδο που διετέλεσε στρατιώτης στο Αγρίνιο.

Σας καλούμε σε συμπροσευχή στην Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα είναι μια δέηση στο Θεό, με μεσίτες τον Όσιο Παΐσιο και τον μάρτυρα του Αγρινίου, Άγιο Ιωάννη Βραχωρίτη για το καλό των ψυχών μας και της πατρίδας μας. Στο μέσο του καλοκαιριού, η αγρυπνία   προς τον Άγιο και το παράδειγμά του  θα προσφέρουν πνευματική ανάταση στους πιστούς, ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε, τη γεμάτη προκλήσεις τόσο για την Ελλάδα μας όσο και για τη μαρτυρική Κύπρο.

Ποιος ήταν ο Άγιος Παγκράτιος που εορτάζει σήμερα