Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα ίδια έλεγαν οι άσχετοι και με τον Ριβάλντο - Όχι Τουρέ με ΠΑΟΚ - Ήρθε η ώρα του...
| 2018-09-30 12:05:00

Τα ίδια έλεγαν οι άσχετοι και με τον Ριβάλντο - Όχι Τουρέ με ΠΑΟΚ - Ήρθε η ώρα του...

Sportdog Team
Τα ίδια έλεγαν οι άσχετοι και με τον Ριβάλντο - Όχι Τουρέ με ΠΑΟΚ - Ήρθε η ώρα του...

Θα κάνει τεράστια διαφορά στον Ολυμπιακό. Ποιος Μπουχαλάκης...
 
 

Παταγωδώς διαψεύστηκαν όσοι υποστήριζαν ότι αυτός ο παιχταράς θα ερχόταν ποτέ πίσω έχοντας μια εικόνα ενός ποδοσφαιρικού μπατίρη. Αθλητές αυτής της πάστας, της κλάσης, του εύρους, της… αυτού διασημότητας Γιαγιά Τουρέ, εκείνο για το οποίο φροντίζουν στα «γεράματα» είναι η επόμενη μέρα της απόσυρσης τους. Η υστεροφημία τους. Οι τελευταίες εντυπώσεις στο κοινό, η ακροτελεύτια εικόνα τους.

Και αυτή, πιστέψτε με, δεν την αλλάζουν με τα εκατομμύρια της γης, υπό την μορφή του «εφάπαξ» στο οικονομικό φινάλε της μακράς διαδρομής τους.

‘Εκείνοι που περίμεναν ότι ο Ολυμπιακός γύρισε πίσω στην Ελλάδα έναν συνταξιούχο, πρώην παίκτη, με κοιλιές, στομάχια και… αρθριτικά, έτσι για να «καλοπιάσει» ο Μαρινάκης τον κόσμο της ομάδας, είτε πλανήθηκαν πλάνη οικτρά, είτε μια αποτυχία της μεταγραφής Τουρέ εις μάτην την ανέμεναν, είτε… το μυαλό τους και μια λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος. Οι άσχετοι!’

Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι ο Γιαγιά ήρθε, χωρίς να σκοπεύει μονάχα να… δει και να απέλθει, ως σύγχρονος Καίσαρας. Ένας «αυτοκράτορας» σαν την αφεντιά του, έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του, σέβεται το image του και δεν αρέσκεται να παίζει κρυφτούλι στον καθρέφτη του.

Πάρτε παράδειγμα τον Ριβάλντο το ’04. Τα ίδια έλεγχαν οι εχθροί του Κόκκαλη και του Ολυμπιακού. Ο Σωκράτης είχε κουβαλήσει τον «παππού» στη χώρα μας «για να ταΐσει σανό τα πρόβατα». Ναι, μόνο που αυτοί που τα έλεγαν και τα υποστήριζαν, στο τέλος χόρτασαν από τα γκολάκια που τους σέρβιρε ο «Ρίμπο». Ο οποίος στο τέλος έκανε και άλλη μεταγραφή στην Ελλάδα (ΑΕΚ)!

‘Έγραφα και υποστήριζα από την αρχή ότι ο Τουρέ θα είναι ένας δεύτερος Ριβάλντο για τον Ολυμπιακό. Ότι έχει δύο χρόνια μπροστά του να (ξανά)μαγέψει τα πλήθη στα μέρη μας και να κάνει την τεράστια διαφορά σε ένα πρωτάθλημα που είναι υπέρ-πολυτέλειά του, να στολίζεται και να διαφημίζεται από την παρουσία αυτού του υπέρ-παίκτη.

Ναι, ακόμα και στα 35 του, ο Ιβοριανός είναι… huge για τη SuperLeague και την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.’

Η επανεμφάνιση του με τα ερυθρόλευκα στον αγώνα Κυπέλλου της Πέμπτης, δεν άφησε συγκεχυμένες απόψεις ούτε για το τι θα δούμε από τα ποδάρια του πολύ σύντομα, ούτε για το αν είναι έτοιμος να μπει να ενισχύσει τον Ολυμπιακό.

Αύριο το πρωί… Δεν θα πω για ένα ημίχρονο, αλλά για να μπουκάρει στο τερέν κατά το 60ο λεπτό και το τελευταίο ημίωρο να το πάρει όλο πάνω του, είναι πανέτοιμος.

Συνεπώς και με τον ΠΑΟΚ παίζει, ξεκινάει και 11άδα αν το θελήσει ο Μαρτίνς και μέχρι την ανάπαυλα τουλάχιστον, επωμίζεται με κλειστά μάτια το ειδικό βάρος του 1ου ντέρμπι της χρονιάς για τους Πειραιώτες, δίχως συζήτηση.

Και για το Μιλάνο να μετατεθεί η χρησιμοποίηση του, την ερχόμενη Πέμπτη, θεμιτό και αυτό και εντός πλαισίου ετοιμότητας του δίχως άλλο.

Εγώ πάντως - που δεν είμαι προπονητής φυσικά και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει τις γνώσεις και την ευθύνη της ομάδας, αλλά θα εκφράσω την άποψη μου γιατί αυτή είναι η δική μου δουλειά – δεν θα τον έβαζα εναντίον του ΠΑΟΚ.

Δεν θα τον ξεκινούσα σίγουρα. Ενδεχομένως να τον έριχνα στο ντέρμπι, αν ήταν τόσο απαραίτητο, στη ροή του ματς. Δεν έχει κανένα λόγο όμως η ερυθρόλευκη τεχνική ηγεσία να ρισκάρει τόσο νωρίς με τον super star του ρόστερ της.

‘Όπως και να έχει το πράγμα ο Γιάγια, σε αυτή την ηλικία, επιβαρυμένος από εκατοντάδες αγώνες στην καριέρα του - ειδικά στην Αγγλία, όπου… δεν βαριούνται να παίζουν, έχοντας ως η μόνη χώρα στον πλανήτη καθιερώσει, κατά παράδοση, τις περίφημες boxing days τους, ανάμεσα στη γαλοπούλα των Χριστουγέννων και το πρωτοχρονιάτικο κρασί Port, πηγαίνοντας στα γήπεδα χρονιάρες μέρες, σαν να έχουν εισιτήρια για την Opera του Λονδίνου! – και έχοντας να παίξει μπάλα (ούτε καν οικογενειακό διπλό) πολλούς μήνες (από τα τέλη Απριλίου όταν αποχαιρετούσε τη Σίτι και την Premier), με αυτό το βαρύ σκαρί του, θέλει ειδική αγωνιστική μεταχείριση. Πολύ προσεκτική.’

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μάτσο επιλογές για την 11άδα και τον πάγκο του. Για να παίξει ένα ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν είναι ανάγκη να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον του «στρατηγού» του. Ας εμπιστευθεί την άνεση επιλογών που διαθέτει η ομάδα σε… υποστρατήγους και συνταγματάρχες. Εκτός και αν σκοπεύει να ξεσηκώσει το λαό. Να παίξει πιο πολύ με την προσωπικότητα του Τουρέ στο ντέρμπι και λιγότερο με την αναγκαιότητα της αγωνιστικής συνεισφοράς του σώνει και καλά!..

Καλώς τους και ας άργησαν

Άλλωστε το Κύπελλο με τον Λεβαδειακό μας έδειξε ότι άργησαν – τους… άργησε ο προπονητής, δεν έχει καμία σημασία – αλλά υπάρχουν ένα σωρό εναλλακτικές λύσεις για rotation πρωταθλητισμού στην σταθερή και αμετάβλητη 11άδα που παίζει σχεδόν απαράλλακτη συνεχώς από το καλοκαίρι.

Προσωπικά είδα (και ξεκινώ από πίσω προς τα μπροστά):

Ότι στη σκιά του Γιαννιώτη υπάρχει ένας αξιόλογος συνάδελφος του, ονόματι Σα. Σταθερός, ψύχραιμος και αποτελεσματικός όταν χρειάστηκε να κρατήσει το «0» στην εστία του.

Ότι αν δεν τον έλεγαν Ομάρ Ελαμπντελαουί και δεν είχε κάνει ο Νορβηγός ξεκίνημα εντυπωσιακό, εφάμιλλο της πρώτης σεζόν του στον Πειραιά, το παιδάκι ο Μασούρας θα έπρεπε να είχε πάρει την ευκαιρία του.

Ότι μιας που οι Μεριά και Μιράντα (ειδικά ο Πορτογάλος) δεν έχουν κάνει κόσμο να… λαλήσει με την επάρκεια τους, μήπως ήρθε η ώρα του Σισέ να τον δούμε και αυτόν ταίρι με τον Βούκοβιτς; Από την Κυριακή κιόλας στο ντέρμπι.

Ότι μήπως επίσης να βλέπαμε Γκιγιέρμε στον άξονα, πάλι για τον ΠΑΟΚ μιλάω, με Καμαρά φυσικά και Φορτούνη στην τριάδα; Κανείς, πιστέψτε με, δεν θα αναζητήσει τον Μπουχαλάκη στις βασικές επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού!

Ότι ίσως ο Ναουέλ να είναι έτοιμος μπαλαντέρ για τις πτέρυγες, για ξεκούραση πότε του Λάζαρου και πότε του Ποντένσε, ο οποίος εδώ που τα λέμε δεν είναι στα τελευταία παιχνίδια αυτός που ήταν στην εκκίνηση του πρωταθλήματος…

Ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει τρία σέντερ φορ και όχι δύο; Ο Μάνος έχει το παλικάρι την αίσθηση του γκολ και τα σωματικά προσόντα του στην περιοχή είναι αξιολογήσιμα ειδικά όταν η ομάδα φιλοξενεί υποδεέστερους αντιπάλους;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags