Facebook Pixel Σάββας Ταταρίδης: Έβαλαν πλάτη ποδοσφαιριστές για επέμβαση στους χιαστούς
| 2019-03-04 22:42:00

Μόνο στην Ελλάδα - Παίκτες έκαναν ρεφενέ για επέμβαση συναδέλφου τους

Sportdog Team
Μόνο στην Ελλάδα - Παίκτες έκαναν ρεφενέ για επέμβαση συναδέλφου τους

Απίστευτη ιστορία – Έπρεπε να χειρουργηθεί στους χιαστούς αλλά η ομάδα του δεν είχε λεφτά για επέμβαση.

Στις 20 Ιανουαρίου ο Σάββας Ταταρίδης αποχώρησε τραυματίας στο παιχνίδι της ομάδας του, της Α.Π.Ε. Λαγκαδά, στα Κουφάλια κόντρα στον Π.Α.Ο Κουφαλίων για τον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ηταν το 20ο λεπτό της αναμέτρησης. Τρεις μέρες μετά επιβεβαιώθηκε ότι υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Ωστόσο, η άσχημη οικονομική κατάσταση στην ομάδα του Λαγκαδά τού δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα για την εγχείρηση.

«Μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου πληρωνόμασταν κανονικά. Από τότε ως και τις 20 Ιανουαρίου, όταν και προέκυψε ο τραυματισμός δεν πληρώθηκε κανείς στην ομάδα», λέει στο metrosport.gr ο Σάββας Ταταρίδης.

Στην εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ζήτησε να αποχωρήσει. Δεν του έδωσαν εντέλει το δελτίο, ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και οι τότε συμπαίκτες του πήραν υποσχέσεις για πληρωμές και ότι όλα θα πάνε καλά.

Δεν έγινε τίποτα από τα παραπάνω. Συν τοις άλλοις, η σύζυγος του Σάββα έφερε στον κόσμο δίδυμα. «Καλό το ποδόσφαιρο, αλλά είχα έξοδα. Ωστόσο, οι άνθρωποι του Λαγκαδά δεν με βοήθησαν οικονομικά. Δεν με κάλυψαν με τον τραυματισμό, αλλά δεν μου έδωσαν και τα δεδουλευμένα.

Συν τοις άλλοις, δεν μπόρεσα να πάω πουθενά αλλού. Οι χορηγοί της ομάδας, οι οποίοι πλήρωναν μέχρι τον Νοέμβριο μού γύρισαν την πλάτη. Δεν μου έδωσαν ούτε ευρώ. Παρά τα τηλεφωνήματά μου, δεν υπήρξε ανταπόκριση».

Η εγχείρηση του Ταταρίδη έγινε στις 31 Ιανουαρίου.

«Τα παιδιά από τον Αρη, ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος και ο Μανόλης Τζανακάκης πληροφορήθηκαν το συμβάν από τον κουμπάρο μου, τον Παναγιώτη Βοσνιάδη. Ετσι έκαναν την κίνηση.

Είπαν τόσο τον προπονητή (τον Σάββα Παντελίδη), όσο και τον τεχνικό διευθυντή (Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο), μαζεύτηκε το ποσό και έτσι έγινε η επέμβαση άμεσα. Τους ευχαριστώ πολύ όλους, από τα βάθη της καρδιάς μου, γι’ αυτό που έκαναν. Ετσι, πληρώθηκε ο γιατρός και η κλινική, αλλά και οι θεραπείες για τρεις εβδομάδες.

Επίσης, με βοήθησαν οικονομικά και οι Solidarity Athletes, όπως επίσης και ποδοσφαιριστές από τον Ηρακλή, την Κέρκυρα, αλλά και από τη Δόξα Δράμας. Τους ευχαριστώ πολύ όλους», λέει ο 31χρονος γκολκίπερ και συμπληρώνει.

«Ετυχε να γίνει σε μένα και να ακουστεί, αλλά υπάρχουν πολλά παρόμοια περιστατικά. Παίζω χρόνια ποδόσφαιρο, έχει συμβεί ξανά να είμαστε απλήρωτοι ξανά και να κάνουμε υπομονή. Παίζουμε, γιατί αγαπάμε το ποδόσφαιρο, αλλά το να τραυματίζεται ποδοσφαιριστής και να του γυρίζεις την πλάτη είναι κάτι απάνθρωπο», κατέληξε με νόημα στις δηλώσεις του.

Ο Σάββας Ταταρίδης γνώρισε σε λίγες εβδομάδες μέσα, τις δύο όψεις του ποδοσφαίρου. Αρχικά την απελπισία και συνάμα την αδιαφορία των παραγόντων στο πρόβλημά του, σε συνάρτηση βέβαια με το βιοποριστικό πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουν ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές σε αυτές τις κατηγορίες, ωστόσο βρήκε εντέλει ελπίδα από την αλληλεγγύη και τη στήριξη των ποδοσφαιριστών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags