Facebook Pixel Συνέντευξη Θοδωρή Βασίλη για τα τεκταινόμενα στον Πανιώνιο
| 2019-04-11 21:03:00

"Οβίδες" για Πανιώνιο: "Δώρο θεού το -6 - Δεν τον παίρνει με Ντουρμισάι" - Ατάκα-φωτιά για Τσακίρη!

του Γιώργου Κτενά
"Οβίδες" για Πανιώνιο: "Δώρο θεού το -6 - Δεν τον παίρνει με Ντουρμισάι" - Ατάκα-φωτιά για Τσακίρη!

Πώς την πάτησαν στη Ν. Σμύρνη; Αποκαλύψεις στο sportdog.

Στην πολύ κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Πανιώνιος, λόγω του ότι η ομάδα δεν θα λάβει άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Θοδωρής Βασίλης που αποκάλυψε πρώτος το συγκεκριμένο θέμα.

Ο καλός συνάδελφος, δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ του Πανιωνίου και γνωρίζει άριστα όλα τα θέματα γύρω από τον σύλλογο, αναφέρθηκε στην πολιτική που πρέπει να χαράξουν στο εξής οι Κυανέρυθροι με τις πωλήσεις πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών. Ανέλυσε για ποιον λόγο αυτή η αρνητική εξέλιξη δεν βαραίνει αποκλειστικά την ομάδα, ενώ μίλησε και για την παραμονή των Ζαμάνη-Δάρα στον σύλλογο.

Θοδωρή, τι ακριβώς συμβαίνει στον Πανιώνιο και επισκιάζει τον προγραμματισμό της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου;

Η κατάσταση ήταν γνωστή και δεν έχει εξ ολοκλήρου την ευθύνη ο Πανιώνιος. Οι διοικούντες του συλλόγου είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση πως η ρύθμιση των 120 δόσεων θα γινόταν από τον Δεκέμβριο του 2018, το αργότερο τον Ιανουάριο του 2019 κάτι που περίμενε ο Πανιώνιος για να μπει. Αυτό τελικά θα γίνει πέντε μήνες αργότερα το Μάιο και τότε θα μπει η ομάδα στην ρύθμιση. Δυστυχώς όμως ο φάκελος για την άδεια έπρεπε να δοθεί μέχρι τέλος Μαρτίου κάτι που σήμαινε πως ο Πανιώνιος δεν θα μπορούσε να προλάβει. Τουλάχιστον για την σεζόν 2020-21 θα έχει μπει, θα έχει σβηστεί ένα ποσό κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ και δεν θα έχει θέμα για την άδεια της μεθεπόμενης σεζόν.  

"Δώρο Θεού το -6"

Θεωρείς ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο, αν υπολογίσουμε ότι η ομάδα θα πουλούσε έτσι κι αλλιώς κάποιους παίκτες της; Τώρα γίνεται ακόμα πιο δύσκολος ο προγραμματισμός;

Εννοείται πως γίνεται πιο δύσκολος. Αρχικά θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -6 ενώ θα έχει περιορισμό στις μεταγραφές. Αυτό σημαίνει πως το καλοκαίρι θα μπορεί να αποκτήσει Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών, ενώ έχει δικαίωμα να αποκτήσει συγκεκριμένα μόνο έναν ποδοσφαιριστή που είναι άνω των 23 ετών είτε αυτός είναι ξένος είτε Έλληνας. Καταλαβαίνει κανείς πως με -6 και με περιορισμό στις μεταγραφές ξεκινάς από τη χειρότερη δυνατή θέση για την παραμονή στην κατηγορία. Βέβαια, εγώ θα πω ότι η τιμωρία αυτή είναι και θεού δώρο για τον Πανιώνιο. Γιατί ο Πανιώνιος ήταν αυτός που είχε ξεκινήσει το πλάνο με τους νεαρούς Έλληνες που προέρχονται από τις Ακαδημίες, Έλληνες που δεν τους πίστευαν στις άλλες ομάδες και στην Πλατεία έδειξαν την αξία τους. Φέτος αυτό δεν έγινε κι έστω λοιπόν και από ανάγκη θα επιστρέψει στο σωστό και πρέπον πλάνο για την ομάδα.



"Δεν τον παίρνει για Ντουρμισάι"

Ποιοι παίκτες μπορούν να πουληθούν και σε ποιες ομάδες, για να δώσουν οικονομική ανάσα στον σύλλογο;

Υπάρχουν 2-3 ποδοσφαιριστές που μπορούν να φέρουν λεφτά στον Πανιώνιο, ποδοσφαιριστές όπως ο Ντουρμισάι, ο Κότνικ, ο Σπιριντόνοβιτς ακόμα και ο Σταυρόπουλος. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραχωρηθούν, γιατί όπως είπαμε με -6 και περιορισμό δύσκολα μπορείς να τους αντικαταστήσεις επάξια. Νομίζω ότι δεν τον παίρνει τον Πανιώνιο να δώσει την αφρόκρεμα, και θεωρώ ότι μπροστά στο μεγάλο καλό που είναι η παραμονή, θα μπει σε δεύτερη μοίρα η όποια πρόταση. 

Θεωρείς ότι μπορεί να αλλάξει η σύσταση στον σύλλογο; Το προηγούμενο διάστημα, για παράδειγμα, έφτασε πολύ κοντά στην έξοδο ο Ζαμάνης;

Δε νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Ζαμάνης και Δάρας μπήκαν μπροστά όταν ο Πανιώνιος είχε φτάσει στο χείλος του γκρεμού, κοντά στο να διαλυθεί. Κανένας δεν είχε τη διάθεση να μπει και να ασχοληθεί γνωρίζοντας ότι το χρέος της ομάδας ήταν σε δυσθεώρητα ύψη. Θυσίασαν προσωπικό χρόνο, έχουν φτάσει να πάρουν στις πλάτες τους αυτό το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και παράλληλα να φτιάξουν τις προηγούμενες χρονιές ομάδες που τις θαύμαζε το ποδοσφαιρικό Πανελλήνιο

"Δεν υπάρχει Τσακίρης"

Υπάρχουν σενάρια για κάποιον επενδυτή, ακόμα και για επιστροφή Τσακίρη, που θα μπορούσε να δώσει λύση;

Όχι κανένα σενάριο. Καλό είναι να τα ξεκαθαρίσουμε αυτά και να μη δημιουργούμε ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή το δίδυμο Δάρας - Ζαμάνης κάνει ο,τι καλύτερο μπορεί και είμαι σίγουρος παρά τα όποια εμπόδια στο τέλος ο Πανιώνιος θα ξεπεράσει τη δύσκολη κατάσταση.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags