Facebook Pixel Τι συμβαίνει με Ματσίς στην ΑΕΚ
| 2019-04-18 22:00:00

Τον θέλουν... μια ζωή στην ΑΕΚ - Κάνει "όργια" και 6 "χαρτιά" - Τον "στέλνει" πρώην του ΠΑΟΚ;

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τον θέλουν... μια ζωή στην ΑΕΚ - Κάνει "όργια" και 6 "χαρτιά" - Τον "στέλνει" πρώην του ΠΑΟΚ;

Διαχρονική "καψούρα" ο παικταράς. Μήπως ήρθε η ώρα του;

Δεν υπάρχει μεταγραφική περίοδος εδώ και χρόνια που το όνομα του Ντάρβιν Ματσίς δεν εμφανίζεται στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Και φυσικά, όχι μόνο στο ρεπορτάζ, αφού ο πολυσύνθετος Βενεζουελάνος επιθετικός αρέσει πάγια στην Ενωση, ανεξαρτήτως του ποιοι στελεχώνουν το μεταγραφικό της επιτελείο (προπονητής – τεχνικός διευθυντής – scouts).

Αρκετές οι προσπάθειες σε αυτό το διάστημα που έγιναν προκειμένου να διερευνηθεί τουλάχιστον η πιθανότητα να ντυθεί ο 26χρονος άσος στα «κιτρινόμαυρα». Καμία δεν ευοδώθηκε. Για άλλη μια ετοιμάζεται η ΑΕΚ και τώρα, με την προσπάθεια τουλάχιστον να επιβεβαιώνεται τόσο από τα ισπανικά όσο και τα ιταλικά media.

Τα ιταλικά γιατί ο ποδοσφαιριστής ανήκει στην Ουντινέζε, με την οποία έχει και συμβόλαιο ως το 2022 και ισπανικά γιατί από τον Ιανουάριο και ύστερα (και παρότι έκανε 14 συμμετοχές στο φετινό καμπιονατο με τους «φριουλάνι») έχει παραχωρηθεί δανεικός στην Κάντιθ, ομάδα της Σεγούντα Ντιβιζιόν.

Και εκεί κάνει… όργια, έχοντας επτά γκολ σε εννιά συμμετοχές (τα τέσσερα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές), συμβάλλοντας καταλυτικά στο να είναι η Κάντιθ στο κυνήγι της απ’ ευθείας ανόδου (στο -5 από τη 2η θέση) και σταθερά στη ζώνη των play-off ανόδου. Κάτι που είναι καταλυτικό αναφορικά με το μέλλον του Ματσίς.

Η Ουντινέζε, τον παραχώρησε δανεικό τον Ιανουάριο στην Κάντιθ, επειδή ο ανδαλουσιάνικος σύλλογος ήταν ο μόνος που δέχτηκε υποχρεωτική option αγοράς το καλοκαίρι (ύψους 6 εκατ. ευρώ) σε περίπτωση που κέρδιζε τον προβιβασμό της στην Πριμέρα. Σχετική option υπάρχει και σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η άνοδος, με τον ίδιο μάλιστα τον Ματσίς, σε πρόσφατες δηλώσεις του να δημοσιοποιεί την επιθυμία του να παραμείνει στην Κάντιθ.

Προφανώς λοιπόν, αν η Κάντιθ ανέβει στην Πριμέρα, ξεχνάμε τον Ματσίς. Αν όχι, και συμμετάσχει στα play-off ανόδου, το πράγμα… τραβάει, αφού το πρωτάθλημα της Σεγούντα, ολοκληρώνεται στις 9 Ιουνίου και έκτοτε αρχίζουν τα play-off. Καλό Ιούλιο δηλαδή για να ξεκαθαρίσει το κατά πόσον ο ισπανικός σύλλογος θα μπορεί να τον αποκτήσει «υποχρεωτικά» ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μετά και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Ουντινέζε και την ανάληψη των ηνίων από τον Ιγκορ Τούντορ, ο οποίος δεν έχει «δει» τον Ματσίς, ακόμη και αν ο Βενεζουελάνος επιστρέψει στο «Φρίουλι», τουλάχιστον θα τσεκαριστεί από τον Κροάτη τεχνικό και αν και από τον ίδιο κριθεί πως δεν «κάνει» για το ιταλικό club, τότε και μόνο τότε η Ουντινέζε θα μπει σε διαδικασία να βρει (πρωτίστως) αγοραστή και εν συνεχεία κάπου να τον παραχωρήσει δανεικό. Δεδομένα πάντως, ο Ματσίς αγορά έχει, αφού και εξαιρετική φήμη τον συνοδεύει και όπου έχει αγωνιστεί με συνέχεια και συνέπεια, έχει κάνει καλές εμφανίσεις.

Όπως και να ‘χει λοιπόν, ο πρώτος λόγος ανήκει στην Κάντιθ, είτε κερδίσει την άνοδο (οπότε θα έχει και τον τελευταίο) είτε όχι. Μετά το μπαλάκι περνάει στην Ουντινέζε και αν το… ξαναρίξει στην αγορά, τότε και μόνο τότε θα μπει η ΑΕΚ στην εξίσωση. Μια εξίσωση όμως που έχει την Ενωση τελευταίο… παράγοντα, αφού η περίπτωση Ματσίς και ακριβή είναι και - κυρίως – έχει πολύ ανταγωνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα από ομάδα της τετράδας: Έκλεψε παίκτη που... ήθελαν όλοι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags