Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τι ισχύει για Γκαρσία, Βέλεθ και Μπρούνο
| 2019-04-19 11:38:00

Αυτός παίρνει Γκαρσία - Δεν είναι Ποντένσε - Περιμένει Κάναντι ο Ολυμπιακός - Δίνει 1,5 για πάγκο;

του Παναγιώτη Νικολάου
Αυτός παίρνει Γκαρσία - Δεν είναι Ποντένσε - Περιμένει Κάναντι ο Ολυμπιακός - Δίνει 1,5 για πάγκο;

Θέλει παικταράδες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τι "παίζεται" με Ατρόμητο;

Ξεκάθαροι εδώ και καιρό οι στόχοι του Ολυμπιακού από την ελληνική αγορά. Επισημαίνονται και σήμερα στο πρωτοσέλιδο του "Κόκκινου Πρωταθλητή". Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο και Φραν Βέλεθ. Το ότι έχουν ξεχωρίσει βέβαια στους "ερυθρόλευκους" δεν σημαίνει πως θα αποκτηθούν κιόλας.

Αρχικά, γιατί όπως έχουμε καταγράψει εδώ και πολύ καιρό και πλέον επιβεβαιώνεται καθημερινά στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, το βασικό κριτήριο εν όψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου για τους δευτεραθλητές είναι η εμπειρία.

Και καλώς ή κακώς κανείς από τους τρεις συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές δεν διαθέτει. Όχι απλώς εμπειρία για να σταθούν σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έστω σε επίπεδο πρωταθλητισμού, αφού κανείς δεν έχει κάνει. Από εκεί και πέρα βέβαια υπάρχουν και άλλα ερωτηματικά.

Ο Ολυμπιακός αναζητά όχι συμπληρωματική προσθήκη στους εξτρέμ, αλλά βασική, ικανή να πλαισιώσει τον Ποντένσε. Κακά τα ψέματα, τέτοιος δεν είναι ούτε ο Αργεντινός του Άρη ούτε ο Βραζιλιάνος του Ατρόμητου. Επιπρόσθετα, και για τους δύο, τη δεδομένη στιγή το προβάδισμα να τους διατηρήσουν στο ρόστερ τους το έχουν οι ομάδες που τους φιλοξένησαν ως δανεικούς και στην τρέχουσα σεζόν.

Ο Άρης έχει καταθέσει την καλύτερη πρόταση αγοράς του Γκαρσία στη Λας Πάλμας, ενώ έχει και σύμμαχο τον ποδοσφαιριστή και ως γνωστόν, τίποτα, από καμία άλλη ομάδα δεν μπορεί να γίνει ως τις 30 Ιουνίου, οπότε και ολοκληρώνεται ο δανεισμός του.

Από την άλλη, ο Ατρόμητος διατηρεί option αγοράς 200.000 ευρώ για τον Μπρούνο, την οποία βέβαια οι Περιστεριώτες δεν είναι καν σίγουρο πως θα εξασκήσουν (το σκέφτονται αυτοί για τον ποδοσφαιριστή και ο Βραζιλιάνος μπορεί να κάνει για τον Ολυμπιακό; Οξύμωρο τουλάχιστον…). Για την ακρίβεια, θα εξαρτηθεί από την παραμονή ή όχι του Κάναντι. Αν ο Αυστριακός ανανεώσει το δικό του συμβόλαιο, τότε δεδομένα θα γίνει κίνηση αγοράς του παίκτη, διαφορετικά είναι 50-50.

Όσο για τον Φραν Βέλεθ. Εφόσον οι Πειραιώτες θα αποκτήσουν δύο στόπερ, ο Ισπανός έχει τύχη. Σε καμία περίπτωση όμως όχι με την καταβολή 1,5 εκατ. ευρώ, που είναι και το αντίτιμο που αξιώνει ο Αρης για την παραχώρηση του. Εδώ βέβαια, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν στο... οπλοστάσιο τους άλλα ατού που μπορούν να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να δελεάσουν τους "κίτρινους" και να μειώσουν έτσι το κόστος αγοράς του Βέλεθ, ο οποίος σε κάθε περίπτωση δεν προαλείφεται -αν και εφόσον γίνει κίνηση- για βασικός, αλλά για μια λύση που θα συμπληρώνει το καρέ των στόπερ του Ολυμπιακού για την ερχόμενη σεζόν. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags