Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτό είναι θέμα - Οι παιχταράδες που βαρέθηκαν να μπαίνουν αλλαγή!
| 2019-05-11 08:10:00

Αυτό είναι θέμα - Οι παιχταράδες που βαρέθηκαν να μπαίνουν αλλαγή!

Sportdog Team
Αυτό είναι θέμα - Οι παιχταράδες που βαρέθηκαν να μπαίνουν αλλαγή!

Έδιναν όμως λύσεις.

Από τις χιλιάδες ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί στην Α’ Εθνική από το 1959 μέχρι σήμερα, μόλις τρεις έχουν μπει περισσότερες από εκατό φορές σαν αναπληρωματικοί. Και οι τρεις ήταν επιθετικοί και στο πρόσωπό τους οι προπονητές ζητούσαν λύση.

Ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης εμφανίστηκε σαν μεγάλο ταλέντο στον Ηρακλή και με τις σπουδές του στην Ιατρική, έμεινε με το παρατσούκλι “γιατρός”. Έγινε διεθνής, έπαιξε πέντε χρόνια στον Ηρακλή, έξι στην ΑΕΚ, δύο στον Ιωνικό και ένα στον Πανσερραϊκό, συνολικά 288 αγώνες Α’ Εθνικής.

Από αυτούς στους 130 μπήκε σαν αλλαγή. Σε 158 αγώνες ξεκίνησε βασικός και σε 97 από αυτούς βγήκε. Μόνο σε 61 δηλαδή άκουσε και τα δύο σφυρίγματα του διαιτητή στο γήπεδο. Μάλιστα τα 9 από τα 41 γκολ του στην κατηγορία, ο επιθετικός από το Σιδηρόκαστρο, τα έβαλε σαν αναπληρωματικός.

Ο Δημήτρης Ναλιτζής πήγε σε μικρή ηλικία από τη Νίκη Ρέντη στον Πανιώνιο. Πήρε Κύπελλο και έγινε ο πρώτος στην ιστορία, που βγήκε πρώτος σκόρερ, παίζοντας με δύο ομάδες στη σεζόν. Ο Δημήτρης έκανε 247 αγώνες και έβαλε 68 γκολ με Πανιώνιο, Εθνικό Αστέρα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Κέρκυρα. Σε 112 αγώνες μπήκε αλλαγή, σε 135 ξεκίνησε και σε 87 έμεινε στον αγώνα 90 λεπτά.

Ένας άλλος που έγινε γνωστός με τον Πανιώνιο αρχικά, ο Ηλίας Ιωάννου, μπήκε 102 φορές αλλαγή, στις 220 συμμετοχές που έκανε στην Α’ Εθνική. Επιθετικός και αυτός, που έπαιξε σε Πανιώνιο, Κέρκυρα, Αστέρα Τρίπολης, Καβάλα, Κέρκυρα, Βέροια και Παναιτωλικό. Έβαλε 33 γκολ στην κατηγορία.

Οι τρεις παίκτες με τις περισσότερες εισόδους σαν αλλαγή

1. Σωτήρης Κωνσταντινίδης 130

2. Δημήτρης Ναλιτζής 112

3. Ηλίας Ιωάννου 103

Οι τρεις παίκτες με τις περισσότερες συνολικά αλλαγές, εξόδους και εισόδους

1. Σωτήρης Κωνσταντινίδης 227

2. Φανούρης Γουνδουλάκης 220

3. Βασίλης Λάκης 201

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags