Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ντεφόρμε λόγω Βιεϊρίνια ο Μπίσεσβαρ
| 2019-11-07 15:09:00

Να γιατί μπλόκαρε ο Μπίσεσβαρ! Υπάρχει εξήγηση, αυτός του έκανε... χαλάστρα

Sportdog Team
Να γιατί μπλόκαρε ο Μπίσεσβαρ! Υπάρχει εξήγηση, αυτός του έκανε... χαλάστρα

Πως εξηγείται ο λόγος της αγωνιστικής πτώσης του Ολλανδού.

ΠΑΟΚ: Ντεφόρμε λόγω Βιεϊρίνια ο Μπίσεσβαρ

Τη φετινή σεζόν στον ΠΑΟΚ οΝτιέγκο Μπίσεσβαρ δεν δείχνει την κατάλληλη φόρμα. Πέτυχε δύο υπέροχα γκολ με αντίπαλο τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ και ύστερα… σίγησε. Στο Πρωτάθλημα μετά από εννέα αγωνιστικές δεν πέτυχε γκολ. Οι ασίστ που μοίρασε είναι μετρημένες, μόλις τρείς σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων η μία στο Πρωτάθλημα κόντρα στον Πανιώνιο, ενώ και ο ίδιος δείχνει εκνευρισμένος (φαίνεται από τις κινήσεις και τις αντιδράσεις του) γιατί δεν μπορεί να παρουσιάσει στο γήπεδο αυτό που πραγματικά θέλει. Την περασμένη Κυριακή, για πρώτη φορά ακούστηκαν “γιούχες” από την εξέδρα για την απόδοσή του.

Που οφείλεται όμως αυτή η πτώση του Μπίσε; Και το βασικότερο, πως μπορεί να επανακάμψει; Σύμεφωνα με τη Metrosport, τα αίτια είναι πολύ πιο βαθιά.

Ο Μπίσεσβαρ δείχνει εγκλωβισμένος στο Πρωτάθλημα, κυρίως διότι οι αντίπαλοι προπονητές, “ρίχνουν” πάνω του, δύο και τρεις παίκτες που τον μαρκάρουν ασφυκτικά. Δεν του επιτρέπουν να πάρει “ανάσα”.

Το ασφυκτικό μαρκάρισμα, περιορίζει τον χώρο δράσης του, ενώ και ο ίδιος είναι φανερό πως διανύει αγωνιστική κάμψη. Ωστόσο ο Αμπέλ Φερέιρα τον στηρίζει. Μόλις μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε με θετικά λόγια για τον Μπίσεσβαρ, τονίζοντας πόσο πολύτιμος είναι για την ομάδα.

Στον ΠΑΟΚ εκτιμούν πως ο Μπίσεσβαρ θα απελευθερωθεί. Με την είσοδο του Βιεϊρίνια στο βασικό σχήμα, ειδικά αν παίξει ο Πορτογάλος αρχηγός, στην επίθεση. Σε αυτή την περίπτωση, οι αντίπαλοι προπονητές θα πρέπει να “μοιράσουν” τα μαρκαρίσματα και να ρίξουν το βάρος τόσο στον περιορισμό του Μπίσεσβαρ, όσο και στον περιορισμό του Αντρέ.

Φάνηκε την Κυριακή, πως ο Μπίσεσβαρ είχε τρείς παίκτες πάνω του, πριν κάνει την σέντρα (στο πρώτο γκολ), όταν η μπάλα κόντραρε και “στρώθηκε” στον Βιεϊρίνια, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέτυχε το γκολ.

Αυτό είναι το “κλειδί” για την απελευθέρωσή του σε συνδυασμό με την θέση που αγωνίζεται. Για παράδειγμα με τον Πέλκα δίπλα του και την εναλλαγή των θέσεων, ο Μπίσεσβαρ μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικός. Το είδαμε στην πράξη.

Οι “γιούχες” από την εξέδρα δεν τον πτόησαν, απεναντίας, άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον ανέφεραν στη “Μ” πως τον πείσμωσαν. Ο Μπίσεσβαρ θέλει να δείξει πολλά και θα επιμείνει. Δεν πρόκειται να τα παρατήσει.

Δεν τίθεται θέμα φυσικής κατάστασης του παίκτη, ούτε όσα ακούστηκαν πως είναι “σκασμένος”. Απλά δεν του βγήκαν τα παιχνίδια, δεν μπόρεσε με ασφυκτικό μαρκάρισμα πάνω του να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και επηρεάστηκε. Ο ίδιος θέλει να μείνει συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει για να βοηθήσει την ομάδα. Και πιστεύει πως πολύ σύντομα θα δείξει και πάλι μέσα στο γήπεδο, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

Το πιο σημαντικό από όλα, είναι η εμπιστοσύνη του Φερέιρα. Του δίνει να καταλάβει πως πρέπει να επιμείνει, να μην επηρεαστεί και πιστεύει πως θα κάνει την διαφορά. Κακά τα ψέματα, ο αναγεννημένος Μπίσεσβαρ, σε συνδυασμό με τον Βιεϊρίνια, μπορούν να αλλάξουν την εικόνα του ΠΑΟΚ επιθετικά. Ο Ολλανδός θέλει να γίνει και πάλι ο γνωστός Μπίσεσβαρ, με τον Βιεϊρίνια στην ενδεκάδα και να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ σε επιτυχίες. Το θέλει, το πιστεύει, δεν πτοείται, επιμένει. Γιατί θέλει να δικαιωθεί και να δικαιώσει τον προπονητή για την επιμονή του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags