Αρχική » Ηλεκτρονικά προηγμένες πόλεις στον Έβρο! Κύριοι υποψήφιοι το σκέφτεστε;

Ηλεκτρονικά προηγμένες πόλεις στον Έβρο! Κύριοι υποψήφιοι το σκέφτεστε;

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Τα Τρίκαλα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία 5G. Ο Δήμος Τρικκαίων, η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και η e-trikala Α.Ε., υπέγραψαν προγραμματική συμφωνία, με βάση την οποία, τα Τρίκαλα θα μετατραπούν σε μια πρότυπη πόλη 5G – Ready.



Με το 5G, οι πολίτες θα έχουν δυνατότητες που εντάσσονται στις Λύσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και αφορούν στην έξυπνη στάθμευση, τον έξυπνο φωτισμό, την ασύρματη  πρόσβαση στο διαδίκτυο, τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων, καθώς και λύσεις εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων. Οι εργασίες για την εγκατάσταση πιλοτικού δικτύου 5G, θα γίνουν δωρεάν και εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν περίπου τέσσερις μήνες!!!

Αντίστοιχες επεμβάσεις θα γίνουν και στον Δήμο Ζωγράφου όπου υπεγράφη η ανάλογη σύμβαση, την υλοποίηση της οποίας, ανέλαβε ήδη η COSMOTE! Τα δίκτυα 5G είναι το μέλλον των τηλεπικοινωνιών και προϋπόθεση για την Κοινωνία των Gigabit!

Μεταξύ των άλλων, πόλεις που διαθέτουν εγκατεστημένα δίκτυα 5G, σημαίνει ότι έχουν την οπτική ίνα στην πρίζα των σπιτιών, ότι έχουν ταχύτητες μέχρι 500 Mbps και γενικότερα ανοίγονται δρόμοι για καινούργιες χειρουργικές επεμβάσεις (ορίστε νέοι δρόμοι για την εκτίναξη της Ιατρικής σχολής της Αλεξανδρούπολης), ασφαλέστερη μετακίνηση, λύσεις για άνεση στο παρκάρισμα των οχημάτων και προσέλκυση νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών για επενδύσεις, κυρίως προηγμένης τεχνολογίας. (Μ’ αρέσει που μια δεκαπενταετία πριν, συζητούσαμε την ίδρυση της «Τεχνόπολης», μιας σύγχρονης Silicon Valley στην Αλεξανδρούπολη!).

Λοιπόν κύριοι Υποψήφιοι Δήμαρχοι σε όλες τις πόλεις του Έβρου;

Ετοιμαστείτε να μας πείτε τις ιδέες και τις προτάσεις σας για όλα αυτά που μας κάνουν να νιώθουμε 15 τουλάχιστον χρόνια πίσω, ως κάτοικοι στον Έβρο. Ετοιμαστείτε να μας πείτε πως θα κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο ώστε να συγχρονιστούμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ με Δήμους όπως τα Τρίκαλα και ο Δήμος Ζωγράφου. Ετοιμαστείτε να μας πείτε πως θα μας κάνετε (τουλάχιστον)  τεχνολογικά περήφανους, που ζούμε στις πόλεις του Έβρου και όχι παρατηρητές που ζηλεύουν άλλες πόλεις της Ελλάδας, γιατί «έτυχε» να έχουν Δημάρχους που κοίταξαν νωρίτερα από εσάς στο μέλλον.

Υπάρχουν να μην ξεχνάτε, υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που περιμένουν να διαβάσουν τα προγράμματά σας, για να …αποφασίσουν με ποιόν υποψήφιο Δήμαρχο θα συμπορευτούν! Σαν …την κ. Ελένη Ιντζεπελίδου, όπως το δήλωσε πρόσφατα! Θα βρει λοιπόν τέτοιες προτάσεις και σχεδιασμούς στα προγράμματά σας;

Θυμηθείτε τέλος, ότι αν ούτε οι υποψήφιοι Σύμβουλοί σας, αντιλαμβάνονται τι σημαίνει «ηλεκτρονικά προηγμένες πόλεις», (πολύ πιθανόν δυστυχώς), υπάρχουν οι νέοι άνθρωποι, τα νέα Σαμοθρακιτάκια, οι νέοι Ορεστιαδίτες και Αλεξανδρουπολίτες, που είναι ικανοί να κάνουν και αγώνα ακόμα, για να σας βοηθήσουν να εκλεγείτε, αν δουν στα προγράμματά σας, να τους υπόσχεστε την «Κοινωνία των Gigabit»! Και να σκεφτείτε ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Έβρου εξαιτίας της διασυνοριακότητας και τις εφαρμογές της τεχνολογίας αυτής στα συστήματα άμυνας του Ελληνικού Στρατού, θα επισπεύσουν πανεύκολα τις επενδύσεις αυτές και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα χρειαστούν.

Άντε…. Τα προγράμματα! Περιμένει η κ. Ιντζεπελίδου…

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας