tetartopress

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2019 – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

thiethnes-festival-patras-2019


Συνολικά το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας περιλαμβάνει 61 εκδηλώσεις, 28 συναυλίες, 16 θεατρικές παραστάσεις, 12 κινηματογραφικές προβολές, 9 χορευτικές παραστάσεις, που θα διαρκέσουν από τις 5 Ιουνίου έως και τις 11 Σεπτεμβρίου 2019. Οι βασικοί άξονες των φετινών εκδηλώσεων είναι οι έξης:

– Jazz
– Παιδί & τέχνη
– Χορός
– Βήμα νέων καλλιτεχνών
– Φεστιβάλ στις γειτονίες
– Κινηματογράφος (Δείτε το πρόγραμμα εδώ)
– Ημέρες Σκαγιοπουλίου

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2019:

Τετάρτη 5/6 και Πέμπτη 6/6, 21:00
«Δημιουργίας Βήματα»
Δυο ξεχωριστές βραδιές θα προσφέρουν στο κοινό και τους επισκέπτες της Πάτρας στην Πλατεία Γεωργίου, την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, στις 9.00 το βράδυ, περισσότερα από πεντακόσια μέλη του Χορευτικού Τμήματος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Το διήμερο αφορά σε ένα πανελλαδικό οδοιπορικό γεμάτο φαντασία, χρώματα, μουσικές, τραγούδια και χορούς με τα οποία θα κλείσουν τη χειμερινή τους διαδρομή, μέσα στα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Χορευτικού, οι ενήλικες χορευτές και χορεύτριες.

Πλατεία Γεωργίου

[Περισσότερες πληροφορίες]

xoreftiko6

[wc_divider style=”solid” line=”double” margin_top=”” margin_bottom=””]

Jazz + Πράξεις
Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

[wc_divider style=”solid” line=”double” margin_top=”” margin_bottom=””]

* Τιμές εισιτηρίων Jazz + Πράξεις
10 ευρώ ανά βραδιά
22 ευρώ (ενιαίο και για τις τρεις βραδιές)

Πέμπτη 6 Ιουνίου, ώρα 21.30
Κυριάκος Σφέτσας – Greek Fusion Orchestra

Ο Κυριάκος Σφέτσας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες συνθέτες συμφωνικής, κινηματογραφικής και θεατρικής μουσικής, μουσικής για μπαλέτο, για σύνολα δωματίου και για σόλο όργανα, ηλεκτρονικής μουσικής, τζαζ κ.α. Δημιούργησε την Greek Fusion Orchestra το 1976, ένα χρόνο μετά την επιστροφή του από τη Γαλλία στην Ελλάδα, με την πτώση της δικτατορίας. Ήταν η περίοδος που προσκλήθηκε από τον Μάνο Χατζιδάκι, για να δουλέψει ως εξωτερικός παραγωγός στο Γ’ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ στη συνέχεια, διετέλεσε διευθυντής του Γ’ Προγράμματος, την περίοδο 1982-1993. Από μικρός έπαιζε μαζί με τσιγγάνικες ορχήστρες σε πανηγύρια. Αυτή ακριβώς η εμπειρία είναι που τον ενέπνευσε να συστήσει την Greek Fusion Orchestra το 1975, μια φιλοδοξία που είχε από την avant-garde περίοδο της καριέρας του στο Παρίσι την δεκαετία του ’60: να δημιουργήσει ένα έργο που θα διεύρυνε τα όρια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. H Greek Fusion Orchestra δεν έπαιξε ποτέ ζωντανά την εποχή εκείνη.

Greek Fusion Orchestra

Greek Fusion Orchestra


Το 2018, 41 χρόνια μετά, αποτελούμενη από νέους μουσικούς που επιλέχτηκαν από τον ίδιο τον Σφέτσα, άρχισε να παρουσιάζει ζωντανά τη μουσική της μπροστά στο κοινό. Μετά την επιτυχία του πρώτου δίσκου Greek Fusion Orchestra Vol.1 αποτελούμενου από ένα μέρος ηχογραφήσεων της εποχής εκείνης (1977) η δισκογραφική εταιρεία Teranga Beat μόλις κυκλοφόρησε το Vol.2, με συνθέσεις που ηχογραφήθηκαν ακριβώς μετά την ολοκλήρωση του υλικού της πρώτης κυκλοφορίας.Πιο ζεστό και πιο περίπλοκο από τον Vol.1, το Vol.2 χαρακτηρίζεται από μια πιο jazzy ατμόσφαιρα παρουσιάζοντας τον Σφέτσα όχι μόνο ως μουσικό πειραματιστή, αλλά και ως απαιτητικό και διακριτικό συνθέτη, που βάζει πραγματικά τους μουσικούς του στη δοκιμασία

Συμμετέχουν: Γιώργος Παλαμιώτης – Μπάσο, Σάκης Τσινούκας – Ηλ. Κιθάρα, Γιώργος Μπερερής – Πιάνο, FenderRhodes, Κώστας Φόρτσας – Κλαρίνο, Τάσος Φωτίου – Φλάουτο, Τενόρο σαξόφωνο και Γιάννης Αγγελόπουλος – Ντραμς.

Sfetsas-Vol.2-Front-Cover-for-BD-(1)


Παρασκευή 7 Ιουνίου, ώρα 21.30
Gilad Atzmon & Next Step Quartet

Mια σύμπραξη κορυφής. Ο διάσημος Βρετανός, γεννημένος στο Τελ Αβίβ, σαξοφωνίστας, συνθέτης, συγγραφέας και ακτιβιστής Gilad Atzmon, με συνεργασίες με πρωτοκλασάτα ονόματα του διεθνούς χώρου, συμπράττει με ένα από τα σπουδαιότερα ελληνικά συγκροτήματα, τους Next Step Quartet (Θοδωρή Κότσυφα-ηλεκτρική κιθάρα, Γιάννη Παπαδόπουλο-πιάνο, Ντίνο Μάνο-κοντραμπάσο και Βασίλη Ποδαρά (Billy Pod)-τύμπανα) επί σκηνής ενώνοντας τις δυνάμεις τους, την ανεξίτηλη φαντασία, την σπάνια ευαισθησία και λυρισμό, τον εκρηκτικό δυναμισμό τους, την απαράμιλλη δεξιοτεχνία τους με σκοπό να μας προσφέρουν μια ανεπανάληπτη μουσική βραδιά.

 Next Step Quartet

Next Step Quartet


Το album του «Exile» επιλέχθηκε από το BBC ως ο καλύτερος τζαζ δίσκος της χρονιάς (2003). Ο John Lewis της Guardian τον περιγράφει ως τον “πιο δυναμικό άντρα στη βρετανική τζαζ σκηνή”. Ο Atzmon περιοδεύει συχνά ανά τον κόσμο. Τα album του συχνά εξερευνούν πολιτικά ζητήματα και μουσικές της Μέσης Ανατολής. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τους Ian Dury, Robbie Williams, Sinead O’Connor και Paul Mc Cartney. Ο Gilad έχει επίσης συνεργαστεί με τον Robert Wyatt των θρυλικών Soft Machine και τους Water Boys, την Ofra Haza, τον Dhafer Youssef και πολλούς άλλους. To 2014 συνεργάστηκε με τους Pink Floyd και συμμετέχει στον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο «The Endless River».

O Αtzmon έχει αναπτύξει ποικίλη αντιπολεμική δράση. Τα λεγόμενά του είναι χαρακτηριστικά: «…Έχω αρνηθεί και την εβραϊκή και την ισραηλινή μου ταυτότητα. Υποστηρίζω κάθε μορφή αντίστασης από μέρους των Παλαιστινίων. Άλλωστε, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου οι πολιτικές πρωτοβουλίες του Ισραήλ ήταν καταδικασμένες να οδηγούν πάντα σε τραγικές συνέπειες. Αλλά απέτυχε παταγωδώς. Η βιαιότητα με την οποία αντιδρά το Ισραήλ αγγίζει τα όρια της κτηνωδίας, αφού οδηγεί σε πολιτικές ξεκληρίσματος. Τάσσομαι στο πλευρό των Παλαιστινίων με όλη μου την καρδιά.

Gilad Atzmon

Gilad Atzmon


Σάββατο 8 Ιουνίου, ώρα 21.30
Mathias Eick Quintet

*Αποκλειστική εμφάνιση στο «Jazz+Πράξεις 2019». Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

*Με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας

Ένα από τα πιο διάσημα ονόματα της ευρωπαϊκής τζαζ, που οι συναυλίες τους μαγνητίζουν τεράστια ακροατήρια αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποκλειστικά για το Jazz+Πράξεις. Ο Mathias Eick είναι νορβηγός τζαζ μουσικός, διάσημος από τις κυκλοφορίες του στην ετικέτα της δισκογραφικής εταιρείας τζαζ ECM Records. Το κύριο όργανο του είναι η τρομπέτα, αλλά παίζει και κοντραμπάσο, βιμπράφωνο, πιάνο και κιθάρα και έχει ηχογραφήσει για περισσότερα από 100 άλμπουμ.

Έχει συνεργαστεί με πολλά συγκροτήματα και κορυφαίους και μουσικούς όπως Chick Corea, Pat Metheny Jaga Jazzist, Manu Katché, Jazz Trondheim Orchestra, την Iro Haarla, τον Manu Katché, τον Jacob Young, την εκλεκτή ψυχεδελική ροκ μπάντα Motorpsycho, το Jan Gunnar Hoff Group, τον Mike Stern, τραγουδιστή-τραγουδοποιό Thomas Dybdahl, και πολλούς άλλους.

Έχει παίξει στους μεγαλύτερους χώρους του κόσμου, ενώ φέτος η συναυλιακή δραστηριότητα τους φέρνει στα σπουδαιότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ όπως της Jazzahead της Βρέμης και JazzBaltica. Ο Eick έχει μια μοναδική συγκομιδή βραβείων και διακρίσεων. Μεταξύ αυτών το 2007 κέρδισε το διεθνές ταλέντο τζαζ που του απονεμήθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Φεστιβάλ Τζαζ που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Το συγκρότημα Μathias Eick Quintet αποτελείται από πέντε εκπληκτικούς μουσικούς, από τους καλύτερους της Ευρώπης: Andreas Ulvo (πιάνο), Torstein Lofthus (τύμπανα), Audun Erlien (μπάσο) και Håkon Aase (βιολί). Η εξαιρετική πρωτότυπη, ατμοσφαιρική και αισθαντική μουσική του Mathias Eick αποτίει φόρο τιμής τόσο στο πραγματικά μοναδικό σκανδιναβικό ηχοτοπίο, όσο και στον λυρισμό και τη μελαγχολία του Καναδού ογκόλιθου της τζαζ Kenny Wheeler. Τα μοτίβα του τοπίου των Άλπεων και τα τιρολέζικα σπίτια ενυπάρχουν στη μουσική του και δημιουργούν εικόνες και ηχητικά τοπία απίστευτης ομορφιάς.

Mathias Eick

Mathias Eick

[wc_divider style=”solid” line=”double” margin_top=”” margin_bottom=””]

Δευτέρα  10/6, 21:30
«Μπουζουκιού Διάλογοι»
Τέσσερις σύγχρονοι, διακεκριμένοι σολίστ του μπουζουκιού, ο Βαγγέλης Τρίγκας, ο Παναγιώτης Στεργίου, ο Νίκος Τατασσόπουλος και ο Νίκος Κατσίκης, ανταμώνουν στις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιουνίου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, όπου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2019, αναμένεται να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους φίλους της μουσικής και της τέχνης του Μπουζουκιού. Μαζί τους το Μουσικό Σύνολο “Βαγγέλης Τρίγκας».

Στη συναυλία κυρίαρχο στοιχείο θα είναι ο αυτοσχεδιασμός επί σκηνής, καθώς και η αναδρομή  σε γνωστά οργανικά τραγούδια, μέσα από τα οποία αναδείχθηκε το μπουζούκι.

Οι τέσσερις σολίστ θα προβάλουν παράλληλα τον σύγχρονο ήχο του λαϊκού μας οργάνου, παρουσιάζοντας δικές τους οργανικές συνθέσεις.

Τους τέσσερις σολίστ συνοδεύουν, ο Θόδωρος Μπρουτζάκης  στο πιάνο, η Μαργαρίτα Καραμολέγκου στο τραγούδι και η Έρση Νόνη στο Βιολοντσέλο.

Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
Εισιτήρια 10 και 7 ευρώ

[Περισσότερες πληροφορίες]

ΒΑΓΓΕΛΗΣ--ΤΡΙΓΚΑΣ-


Τετάρτη 12/6, 21:30
«Το κλαρίνο χθες και σήμερα» – Έλληνες δεξιοτέχνες του κλαρίνου
(Παραγωγή Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας)
Μια σπάνια «συνάντηση κορυφής» με τέσσερις κορυφαίους δεξιοτέχνες του λαϊκού κλαρίνου, φιλοξενεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ στο Αρχαίο Ωδείο, το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας. Πετρολούκας Χαλκιάς, Νίκος Φιλιππίδης, Γιώργος Κωτσίνης και Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, αυτοί οι μοναδικοί σολίστες του είδους, «συνοδοιπορούν» στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, εκπροσωπώντας  παράλληλα τέσσερις διαφορετικές γενιές, αποδίδοντας φόρο τιμής στους μεγάλους δασκάλους του κλαρίνου και την τέχνη τους, έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στην κλασική δισκογραφία του δημοτικού τραγουδιού. Παρουσιάζουν τις διαφορετικές τεχνικές παιξίματος που διαμόρφωσαν τις «σχολές» του οργάνου στις διάφορες περιοχές του Ελληνισμού και παίζουν επιλεγμένα κομμάτια από το κλασικό ρεπερτόριο, που άφησαν ως παρακαταθήκη οι παλαιοί «πρωτομάστορες».

Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
Εισιτήρια 10 και 7 ευρώ

[Περισσότερες πληροφορίες]

AFISA-GIA-12-IOYNIOPSYXH-MOY--(1)

[wc_divider style=”solid” line=”double” margin_top=”” margin_bottom=””]

«Παιδί και Τέχνη»
Υπαίθριος Χώρος Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος και Πολυχώρος «ΑΙΓΛΗ»
Τρίτη 18/6 έως Παρασκευή 21/6

Ο κύκλος των εκδηλώσεων ανοίγει στις 5.30 το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου, με «Το Βιβλιόδεντρο του μαγικού κήπου», για παιδιά του Δημοτικού, τα οποία θα αναζητούν στον κήπο του Σκαγιοπουλείου τα κρυμμένα παραμύθια, για να βοηθήσουν τα λόγια – σπόρους να… φυτρώσουν. Τα παιδιά θα ακούνε ιστορίες και τραγούδια από έναν κόσμο χωρίς σύνορα, θα βρίσκουν τους περιπλανώμενους ήρωες και έτσι θα φτιάξουν ένα μαγικό και «αθάνατο» Βιβλιόδεντρο. Στις 8.30 το βράδυ τη σκυτάλη θα πάρει το «Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μποικο», μια φαντασμαγορική κουκλοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, με ηθοποιούς, κούκλες και θέατρο σκιών, όπου όλο το κοινό συμμετέχει ενεργά.

Η επόμενη ημέρα, Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 20:30, θα είναι «γεμάτη» από …«Λάχανα και Χάχανα». Ο δημιουργός τραγουδιών, Τάσος Ιωαννίδης με την κιθάρα του, οδηγεί τα παιδιά σε μια διασκεδαστική περιπλάνηση, γεμάτη ρυθμό και μελωδία. Τραγουδάει, αφηγείται, παίζει με τα παιδιά και τα καλεί να συμμετάσχουν στα τραγούδια.

Ο «κύριος Τάσος», όπως τον αποκαλούν τα παιδιά, θα τραγουδήσει τα πιο αγαπημένα από τις δουλειές «Λάχανα και Χάχανα» – 24 τραγούδια από το βιβλίο Γλώσσας, η Προπαίδεια σε Τραγούδια, Εδώ Νηπιαγωγείο, Οι Ρυθμοί και οι Αριθμοί. (Έναρξη 20.30)

Την ίδια ημέρα, Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 8.00 το βράδυ στον Πολυχώρο «ΑΙΓΛΗ» τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ΚΟΜΑΙΘΩ – Κοικονικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων θα πραγματοποιήσουν την παράσταση Αριστοφάνη «Πλούτος», σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, και το Μουσικό εργαστήρι του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 7.00 το απόγευμα το Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, θα παρουσιάσει και θα προσφέρει στα παιδιά «Μικρές στιγμές… Μεγάλης ευτυχίας» και στις 9.30 το βράδυ θα παρουσιαστεί η παράσταση «Το Γαλάζιο Πουλί» του Μωρίς Μαίτερλινκ, επίσης από το εφηβικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου για παιδιά και εφήβους του ΔΗΠΕΘΕ.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις της ενότητας «Παιδί και Τέχνη» είναι ελεύθερη.

[Περισσότερες πληροφορίες]

[wc_divider style=”solid” line=”double” margin_top=”” margin_bottom=””]

Σάββατο 22/6, 21:30
Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων – Αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο «Η τέχνη στο Σήμερα»
Tο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2019 και ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων παρουσιάζουν στις 9.30 το βράδυ, του Σαβάτου 22 Ιουνίου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, ένα αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο με τίτλο «Η τέχνη στο σήμερα».

Η συναυλία είναι προϊόν συνεργασίας του Μουσικού Εργαστηρίου του Παμμικρασιατικού, με την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη και τους Κολεκτίβα, που θα παρουσιάσουν τραγούδια από το έργο του Μάνου Λοΐζου και τραγούδια από την σύγχρονη δισκογραφία, σε μια προσπάθεια να καταδειχθεί ότι και σήμερα γράφονται μουσικές και παράγεται πολιτισμός.

Ο Μάνος Λοίζος ήταν ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της γενιάς του, που άφησε μέσα από το έργο του σπουδαία παρακαταθήκη . «Μίλησε» μέσα από τα νέγρικα για τον πόλεμο και τον ρατσισμό, τον δρόμο, για τον αντιδικτατορικό αγώνα, ενώ δεκάδες άλλες δισκογραφικές δουλειές του άφησαν το στίγμα τους στον πολιτισμό της εργατικής τάξης.

Ελεύθερη είσοδος
Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας

[Περισσότερες πληροφορίες]

ΜΑΝΟΣ-ΛΟΪΖΟΣ-ΑΦΙΣΕΤΑ-2019-F2


Δευτέρα 24/6, 21:30
Νίκος Καββαδίας «Ταξιδεύοντας την ατελείωτη γη»
Οι Κώστας Βασιλιάγκος (τραγούδι),  Ανδρέας Στεργίου (κλασική κιθάρα),  Κώστας Βλαχόπουλος  (φυσαρμόνικα) και  Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο), συμπράττουν το βράδυ της Δευτέρας 24 Ιουνίου (21.30) στο θέατρο Κρήνης, για να ταξιδέψουν το κοινό στην ατέλειωτη γη του Νίκου Καββαδία. Η συναυλία αποτελεί ένα ταξίδι στο έργο του ποιητή της θάλασσας με τους συντελεστές να ξεδιπλώνουν τη μοναδικότητα του ποιητικού του έργου.

Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης
Γενική είσοδος 5 ευρώ

[Περισσότερες πληροφορίες]

kavvadias


Τρίτη 25/6, 21:30
«Σπείρε αγάπη κι ας μη θερίσεις. Έτσι, για να μοσκοβολάει ο κόσμος»
Μια συναυλία με πολιτικά-κοινωνικά τραγούδια που αγγίζουν συλλογικές  μνήμες και συναισθήματα, φιλοξενείται στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στο ανοιχτό θέατρο της Κρήνης. Τίτλος της συναυλίας – η οποία είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας – «Σπείρε αγάπη κι’ ας μη θερίσεις. Έτσι,για να μοσκοβολάει ο κόσμος».

Η αισθαντική φωνή της Άννης Ονουφρίου συναντιέται με την πλούσια, λαϊκή φωνή του Κώστα Τριανταφυλλίδη με τον καθένα έχει μια καλλιτεχνική διαδρομή ήθους και υπέροχης επικοινωνίας με το κοινό.

Το μικρό οργανικό σύνολο  αποτελείται από πολύ καλούς μουσικούς-σολίστες (τσέλο, κλαρινέτο, πιάνο, κρουστά, με εναλλαγές και φλάουτου-μαντολίνου) . Το θεατράκι της Κρήνης θα πλημμυρίσουν μουσικές και στίχοι, που έχουν υπογράψει κορυφαίοι Έλληνες συνθέτες (Θεοδωράκης, Λεοντής, Λοίζος, Μικρούτσικος, Ξαρχάκος, Λάγιος ) και ποιητές (Γ.Ρίτσος, Κ. Βάρναλης, Μ. Μπουρμπούλης, Μ. Ρασούλης ) σε κορυφαίες στιγμές συνάντησής τους.

Παράλληλα θα ακουστούν με ανάλογο περιεχόμενο  τραγούδια «αφοπλιστικής» δύναμης από τη  γειτονική Κάτω Ιταλία.

Η ενορχηστρωτική κατεύθυνση της συναυλίας θα μπορούσε να περιγραφεί ως λυρική, με στόχο την πιο εσωτερική προσέγγιση όλων αυτών των γνωστών μελωδιών, προκειμένου  να μην ξεχνάμε, να νιώθουμε, να «ακούμε», να μοιραστούμε  και πάντα να ονειρευόμαστε και να παλεύουμε για έναν πιο δίκαιο κόσμο.

*Ο τίτλος της συναυλίας είναι δανεισμένος από τον Μενέλαο Λουντέμη

Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης
Γενική είσοδος 5 ευρώ

[Περισσότερες πληροφορίες]


Τετάρτη 26/6 Πέμπτη 27/6, 21:30
Χορευτικά συγκροτήματα από τους πολιτιστικούς συλλόγους.

Δεκατέσσερα χορευτικά συγκροτήματα από πολιτιστικούς συλλόγους της Πάτρας, παίρνουν το διήμερο 26 και 27 Ιουνίου, τη σκυτάλη των παράλληλων δράσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο χορευτικό αντάμωμα, όπου κυριαρχεί η «ψυχή» της γειτονιάς και των συνοικιών της πόλης, μέσα από την ανάδειξη του μεγαλείου που περιέχει το λαϊκό και παραδοσιακό.

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου τα χορευτικά (μεγάλων, εφήβων, παιδικά) από το Αρκτικό και Νότιο Διαμέρισμα, θα παρουσιάσουν στις 9.30 το βράδυ στον υπαίθριο χώρο του Σκαγιοπουλείου, παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς. Θα συμμετάσχουν τα χορευτικά από ΠΡΑΤΣΙΚΑ, ΤΕΡΨΗ, ΝΕΑΠΟΛΗ, ΖΑΒΛΑΝΙ, ΒΟΥΝΤΕΝΗ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ, ΑΝΩ ΣΥΧΑΙΝΑ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ.

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου στον ίδιο χώρο, θα παρουσιαστούν χορευτικά συγκροτήματα από συλλόγους του Κεντρικού και Ανατολικού διαμερίσματος. Θα συμμετάσχουν χορευτικά – μουσικά συγκροτήματα και κουκλοθέατρο από ΠΕΡΙΒΟΛΑ, ΑΓΥΙΑ , ΠΑΓΩΝΑ, ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ, ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ.

Το κουκλοθέατρο θα ξεκινήσει 8:30 για τα παιδιά.

Είσοδος ελεύθερη
Υπαίθριος χώρος Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος


Πέμπτη 27/6, 21:30
«Οι Προσευχές της Θάλασσας», Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro
Το Θέατρο της Κρήνης υποδέχεται την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ, το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro, σε μια νυχτερινή μουσική παράσταση με τίτλο «Οι Προσευχές της Θάλασσας» – Μουσική παραμυθία.

Η παράσταση είναι μία παραγωγή του Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, στο πλαίσιο της οποία θα ακουστούν μελωδίες που «ακουμπάνε» στις… άκρες της παραδοσιακής μουσικής, ταξιδεύουν στις ράχες της ελαφράς  λόγιας, για να ελλιμενιστούν ελεγειακά στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.

Η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο πλαίσιο του κύκλου «Άτλας» Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τον Ιούνιο του 2018.

Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης
Γενική είσοδος 5 ευρώ

[Περισσότερες πληροφορίες]


Παρασκευή 28/6, 21:30
Ζεϊμπέκικο: 9 σημάδια στον χρόνο – Ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων Δημοτικού Ωδείου Πάτρας
Η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών σε μια ιδιαίτερη συναυλία, με τίτλο, «Ζεϊμπέκικο : 9 σημάδια στο χρόνο», θα μας ξεναγήσει στην ευρύτερη περιοχή της γενέτειρας του δημοφιλούς αυτού χορού, την Μικρά Ασία, την Καππαδοκία και το ανατολικό Αιγαίο.

Ξεναγοί και συνταξιδευτές οι δεξιοτέχνες μουσικοί, Σόλων Λέκκας, ένας από τους τελευταίους αυθεντικούς αμανετζήδες και γνώστες της Μυτιληναίϊκης μουσικής παράδοσης και ο Απόστολος Τσαρδάκας στο κανονάκι, διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικός και καθηγητής του συγκεκριμένου οργάνου.

Διεύθυνση – Επιμέλεια: Ευγένιος Βούλγαρης. Η συναυλία είναι «αφιερωμένη» στο θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
* Από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας γίνεται γνωστό ότι η παράσταση της Ορχήστρας Παραδοσιακών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας με τίτλο «Ζεϊμπέκικο : 9 σημάδια στον χρόνο» θα πραγματοποιηθεί με δωρεάν είσοδο για το κοινό και όχι με εισιτήριο όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά. Όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια από τα σημεία προπώλησης θα μπορούν να τα εξαργυρώσουν στην είσοδο του Ρωμαϊκού Ωδείου την ημέρα της εκδήλωσης. Επίσης γίνεται γνωστό ότι μετά την έναρξη της εκδήλωσης ώρα 9.30 δεν θα είναι δυνατή η είσοδος επιπλέον θεατών.

[Περισσότερες πληροφορίες]

image3-(1)


Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4/7, 21:30
«Χορεύοντας τη Ζωή» – Παράσταση Μεγάλου και Παιδικού Χορευτικού Δήμου Πατρέων
Η «πάλη» των παιδιών σήμερα, μεταξύ ηλεκτρονικού και παραδοσιακού παιχνιδιού και το πως αυτά επιδρούν στην ζωή τους, είναι το κυρίαρχο στοιχείο της μουσικοχορευτικής παράστασης «Χορεύοντας τη Ζωή», που παρουσιάζει το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 στις 9.30 το βράδυ στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είσοδος ελεύθερη
Συνεδριακό Πανεπιστημίου Πατρών

[Περισσότερες πληροφορίες]


Τετάρτη 10/7, 21:30
Συναυλία Δημοτικού Ωδείου Πάτρας – «Μια Νεράιδα μ΄εγέννησεν από θνητό πατέρα…». Αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά.
Η «Συμφωνική Ορχήστρα» του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, παρουσιάζει στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, έργα Μανώλη Καλομοίρη σε ποίηση Κωστή Παλαμά, με Σολίστ την Μαίρη –Έλεν Νέζη (mezzo soprano), τον Γιάννη Μαυρίδη (βιολί), υπό τη διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή και αφήγηση του Δημήτρη Γκοτσόπουλου.

Τίτλος της συναυλίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο, «Μια Νεράιδα μ΄εγέννησεν από θνητό πατέρα…» – Κωστής  Παλαμάς (Πάτρα 13 – 01 – 1859 – Αθήνα 27 – 02  – 1943), 160 χρόνια από  την γέννησή του.

Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
Γενική είσοδος 10 ευρώ

[Περισσότερες πληροφορίες]

orxistra-dimotikou-odeioy-(1)


Πέμπτη 11/7, 21:30
«Οι μούσες που αγάπησα»
Μια μουσικοποιητική παράσταση, όπου η μελοποιημένη ποίηση του Κ. Παλαμά βρίσκεται σε αντιστικτικό  διάλογο με ποιήματα και κείμενα που μαρτυρούν τη σχέση του ποιητή με τη «Γυναίκα-Μούσα», η οποία αποτελεί και ένα από τα κυρίαρχα θέματα της ποίησής του, φιλοξενεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.

Πρόκειται για τη νέα συνθετική δουλειά του Σάκη Παπαδημητρίου πάνω στην ερωτική ποίηση του Κωστή Παλαμά, που γίνεται αφορμή και πρόκληση για  μια ιδιαίτερη συνεργασία με το καταξιωμένο πατρινό γυναικείο μουσικό σύνολο A Companhia Artistica με υπεύθυνη την πιανίστα Μαρία Νικολοπούλου, ερμηνεύτρια τη σοπράνο Πόλυ Νικολοπούλου, τη Φωτεινή Γεροπούλου στο βιολί, την Ευγενία Κοΐνη στο  φλάουτο και την Κωνσταντίνα Σέλληνα στο βιολοντσέλο.

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου
Γενική είσοδος 5 ευρώ

[Περισσότερες πληροφορίες]

ΜΟΥΣΕΣb


Παρασκευή 12/7, 21:30
«Το βάλς με τα παραμύθια» – Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη
Η Κάρμεν Ρουγγέρη και ο θίασός της ταξιδεύουν αυτό το καλοκαίρι στην πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας και φιλοξενούνται στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, για το οποίο παρουσιάζουν το έργο «Το βαλς με τα παραμύθια». Η παράσταση, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, στο Παμπελοποννησιακό στάδιο και σκοπός είναι, να γνωρίσουν τα παιδιά τον πατέρα του βαλς, τον Γιόχαν Στράους και την υπέροχη μουσική του, παρουσιάζοντας έξι παραμύθια, «ντυμένα» με τις μελωδίες και τα τραγούδια του.

Η επιλογή των παραμυθιών δεν έγινε τυχαία καθώς μέσα από την αφήγηση συγκεκριμένων ιστοριών θα αναδειχθούν αξίες της ζωής, όπως: Αγάπη – Συνέπεια – Εντιμότητα – Συνεργασία -Υπευθυνότητα – Καλοσύνη.

Γενική είσοδος: 10,00 €
Παμπελοποννησιακό Στάδιο

[Περισσότερες πληροφορίες]

p8529281_3181411599_6

[wc_divider style=”solid” line=”double” margin_top=”” margin_bottom=””]

Φεστιβάλ στις γειτονιές

Σάββατο 13/7, 21:30
Συναυλία Δημήτρη Υφαντή

Με τραγούδια που ανασύρουν τα ποιο βαθιά ανθρωπινά συναισθήματα ερμηνευμένα από έναν ιδιαίτερα αγαπητό για την πορεία και τις επιλογές του καλλιτέχνη, «ανοίγει» η ενότητα «Το Φεστιβάλ στις γειτονιές», του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, το οποίο  παρουσιάζει τον Δημήτρη Υφαντή, στην πλατεία «Παγώνας» στο Ανατολικό διαμέρισμα, το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ.

Μέσα από ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι, ο – γνωστός και από το μουσικό σχήμα Τρίφωνο – ηπειρώτης τραγουδοποιός και ερμηνευτής, που έχει την πυξίδα της μουσικής του στραμμένη στην παράδοση, ερμηνεύει τραγούδια που περνάνε μέσα απ’ το φίλτρο της έντεχνης και μερικές φορές ροκ μουσικής, ενώ άλλες φορές παρουσιάζονται με τη δική τους χαρακτηριστική απλότητα.

Τραγούδια, που με τις εναλλαγές των ρυθμών τους μας  προτρέπουν να ενώσουμε τις φωνές και τα χέρια μας σε χορούς κυκλωτικούς όπως παλιά, γίνονται η γέφυρα που ενώνει μελωδικά τη γη της πεντατονίας με το Αιγαίο και τη Θράκη αλλά και τους διαφορετικούς «μουσικούς τόπους» όπως αυτόν του έντεχνου, με τον παραδοσιακό  και τις διασκευές από σπουδαία λαϊκά κομμάτια παλαιοτέρων μεγάλων δημιουργών.

Τον Δημήτρη Υφαντή πλαισιώνει το συγκρότημά του, οι “Fun Day”. Μια μπάντα που εναλλάσσει τα μελωδικά καρέ μιας αληθινής μουσικής πρότασης, από τρυφερές και ρομαντικές αρμονίες ως τους πιο διονυσιακούς και απογειωτικούς ρυθμούς, ενώ η πολυφωνία, ο ρυθμός, και το χιούμορ που τους χαρακτηρίζει υπόσχονται κάτι πιο άμεσο και διαφορετικό απ’ τα συνηθισμένα.

Είσοδος ελεύθερη
Ανατολικό Διαμέρισμα (Πλατεία Παγώνα)

IFANTIS22


Κυριακή 14/7, 21:30
«ΜΑΜ» από το Άρμα Θέσπιδος 
Ένας μαθητής, ο Ζοζέφ, Ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου, ο Μεγάλος. Και ανάμεσα τους μια απρόσμενη φιλία. Επτά χρόνια ταξιδεύουν μαζί. Από το σπίτι στο σχολείο. Τα λένε όλα μεταξύ τους. Ο Μεγάλος όμως θα μάθει στο Ζοζέφ τα μυστικά της ενηλικίωσης με έναν παράξενο τρόπο. Η μέθοδος του είναι: επτά συνταγές μαγειρικής. Μπορούν επτά συνταγές να σε μάθουν να μη φοβάσαι τον θάνατο; Να αντιμετωπίσεις την ερωτική απογοήτευση; Να κυνηγήσεις την ευτυχία σου; Να δεις την πόλη σου σαν να την βλέπεις για πρώτη φορά; Να μάθεις να ζεις ελεύθερος μακριά από το κοπάδι; Να βρεις τον πραγματικό σου εαυτό; Οι επτά συνταγές μαγειρικής του Μεγάλου μπορούν.

Σκηνοθεσία –Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Στρέπκος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Κόκαλης, Πάνος Τρουμπουνέλης, Γιάννης Τσάκωνας, Μαρία Χρυσανθακοπούλου.

Είσοδος ελεύθερη
Ανατολικό Διαμέρισμα (Πλατεία Παγώνα)

46343475_295251567990434_5148479028310573056_n
[wc_divider style=”solid” line=”double” margin_top=”” margin_bottom=””]

Δευτέρα 15/7 και Τρίτη 16/7, 21:30
«Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου
Μια πολύ αγαπημένη ιστορία γεμάτη νοσταλγία και αρώματα της Πόλης θα ζωντανέψει μπροστά στο κοινό της Πάτρας, με την εξαιρετική  θεατρική παράσταση «Λωξάντρα», το διήμερο Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Η παράσταση η οποία βασίζεται στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, είναι ένα μαγευτικό και παράλληλα γοητευτικό ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας.

Συμμετέχει ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη (Δημητρός), τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη και την Σοφία Παπάζογλου (τραγουδίστρια Ευθαλία) που ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας.

Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
Εισιτήρια: 20€ κανονικό και 15€ μειωμένο (φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, παιδικό από 6 έως 12 ετών)

* Από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας ανακοινώνεται η αναβολή της θεατρικής παράστασης «Λωξάντρα», η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 16 Ιουλίου. Η αναβολή κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Η νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της παράστασης θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

[Περισσότερες πληροφορίες]

cyoljqveec5cdecf4f182d8


Τετάρτη 17/, 21:30
«Των ονείρων μας οι μουσικές», Χρήστος Θηβαίος – Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου
Ο Χρήστος Θηβαίος, μια από τις ωραιότερες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής, με ένα ευρύ φάσμα ερμηνευτικών δυνατοτήτων, με σπάνια ευαισθησία, συμπράττει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, υπό τη διεύθυνση του Πελοπίδα Μαυρόπουλου και την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ «κλείνουν θέση» στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, όπου από τη σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου, φιλοδοξούν να  προσφέρουν μια μοναδική παράσταση, με κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και έργα από συνθέτες και τραγουδοποιούς που έχουμε αγαπήσει, σε φρέσκες ενορχηστρώσεις για φιλαρμονική ορχήστρα.

Μαζί τους στη σκηνή ο Χρήστος Νινιός που διαγράφει τη δική του αξιόλογη πορεία στο χώρου του Ελληνικού τραγουδιού και στο πιάνο ο Μάξιμος Δράκος.

Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
Εισιτήρια: Στα σημεία προπώλησης 12€ – Στο ταμείο του Ρωμαϊκού Ωδείου 15€.

* Από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας ανακοινώνεται η αναβολή της συναυλίας του Χρήστου Θηβαίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 17 Ιουλίου. Η αναβολή κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω της πρόβλεψης για επικράτηση άσχημων καιρικών συνθηκών. Η νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της συναυλίας θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

[Περισσότερες πληροφορίες]

Filarmoniki-Orxistra-Loutrakiou


Πέμπτη 18/7, 21:30
Χρήστος Τσιαμούλης και Κυρατζήδες
Ο Χρήστος Τσιαμούλης και οι «Κυρατζήδες», ξεναγούν μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας το κοινό της περιοχής, στη διαδρομή Μοριάς, Γιάννενα, Κωνσταντινούπολη, που έφτιαξαν και ακολούθησαν 3 αιώνες τώρα, οι «έμποροι των εθνών».

Η συναυλία με τίτλο «Βόρεια Διαδρομή», θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουλίου, στο ανοιχτό θέατρο της Κρήνης και επιχειρεί να αναδείξει τη μουσική και τα χνάρια της, από όλο τον Ελλαδικό χώρο μέχρι τη Κωνσταντινούπολη.

Γενική είσοδος 5 ευρώ
Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης

[Περισσότερες πληροφορίες]

Kyratzides-TSIAMOULIS-1

[wc_divider style=”solid” line=”double” margin_top=”” margin_bottom=””]

Φεστιβάλ στις γειτονιές

Σάββατο 20/7, 21:30
ΕncArdia και Αlliotica band
ΕncArdia είναι το όνομα του Ελληνικού μουσικού συγκροτήματος της world music που εμπνέεται από την πλούσια μουσική παράδοση της Μεσογείου και της Κάτω Ιταλίας. Το ιδιαίτερο κλίμα και η σχέση που χτίζουν με το κοινό τους είναι αξιοσημείωτο, καθώς επίσης και η μοναδική τους ικανότητα να παίζουν στις μεγάλες σκηνές αλλά και με την ίδια επιτυχία να δημιουργούν μια μοναδική παράσταση ακόμα και στη μέση της πλατείας.

Οι Alliotica Band συστάθηκαν το 2018 αρχικά, με σκοπό να διασκευάζουν με ακουστικές εκτελέσεις αγαπημένες τους μουσικές από φόλκ, ρόκ, blues, ποπ ακούσματα και να αποτελέσουν, παράλληλα, βάση συνεργασιών με φίλους μουσικούς. Αποτελούνται από τους πάνω από δέκα χρόνια μουσικούς συνοδοιπόρους ΣΟΦΙΑ ΡΑΦΤΟΥΛΗ (ακορντεόν, τραγούδι), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΙΩΤΣΟΠΟΥΛΟ (ακουστική, ηλεκτρική κιθάρα), ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΑΡΑΚΟ (κρουστά).

Είσοδος ελεύθερη
Κεντρικό Διαμέρισμα (Πλατεία Ελευθερίας – Προσφυγικά)

Κυριακή 21/7, 21:30
«ΜΑΜ» από το Άρμα Θέσπιδος 

Είσοδος ελεύθερη
13ο Δημοτικό Σχολείο (Αγίας Τριάδος 70, Πάτρα)

[wc_divider style=”solid” line=”double” margin_top=”” margin_bottom=””]

Δευτέρα 22/7 και Τρίτη 23/7, 21:30
Αριστοφάνη «Νεφέλες»

Η αιώνια αντιπαλότητα ανάμεσα στον δίκαιο και τον άδικο λόγο, οι διαχρονικές ανθρώπινες αξίες, απέναντι σε ευτελείς επιλογές της καθημερινότητας, αλλά και η ποιο ισχυρή «άμυνα» απέναντι στα πραγματικά η φανταστικά αδιέξοδα, το γέλιο, ξεδιπλώνονται μέσα από τον σατυρικό λόγο του Αριστοφάνη, στην αριστοτεχνική κωμωδία «Νεφέλες» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά και μετάφραση Γιάννη Αστερή, που παρουσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας την Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο Ρωμαϊκό ωδείο.

Ο Δημήτρης Καραντζάς καταπιάνεται για πρώτη φορά με το αριστοφανικό έργο και με τη σύμπραξη πολύ σημαντικών ηθοποιών (Γιώργος Γάλλος, Νίκος Καραθάνος, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θεοδώρα Τζήμου, Αινείας Τσαμάτης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Πάνος Παπαδόπουλος, Γιάννης Κλίνης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη,Έμιλυ Κολιανδρή, Ελίνα Ρίζου) χρίζει πρωταγωνίστριες της παράστασης τις ίδιες τις Νεφέλες, που έρχονται να κηρύξουν την αμφισβήτηση της παντοδυναμίας της λογικής και την επιστροφή σε μια χαμένη πνευματικότητα, σ’ ένα αέναο και επικίνδυνο παιχνίδι μεταμορφώσεων.

Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
Τιμές εισιτηρίων: 20€ κανονικό και 15€ μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητικά, ΑμεΕΑ και παιδικό)

[Περισσότερες πληροφορίες]

Dimitris_Karantzas_Nefeles_SITE_02

[wc_divider style=”solid” line=”double” margin_top=”” margin_bottom=””]

Φεστιβάλ στις γειτονιές

Τετάρτη 24/7, 21:30
Συναυλία Νάντιας και Νίκου Καραγιάννη

Έναν ανεκτίμητο θησαυρό ελληνικής μουσικής δημιουργίας, που εκτείνεται από την παράδοση μέχρι το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι, θα παρουσιάσουν με  τις μοναδικές ερμηνευτικές τους ικανότητες η Νάντια και ο Νίκος Καραγιάννης, την Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ  στην πλατεία Παναχαϊκής (Αρκτικό διαμέρισμα), στο πλαίσιο της ενότητας «Το Φεστιβάλ στις γειτονιές» του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Μια ξεχωριστή βραδιά με τραγούδια που μπορούν να εκφράσουν τα ποιο βαθιά συναισθήματα και να επιβεβαιώσουν για ακόμα μια φορά την πολυμορφική διάσταση της ελληνικής μουσικής, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το διαχρονικό αποτύπωμα μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, που σφράγισαν με την ποιότητα και την αξία τους τον μουσικό μας πολιτισμό.

Είσοδος ελεύθερη
Πλατεία Παναχαϊκής

Πέμπτη 25/7, 21:30
«ΜΑΜ» από το Άρμα Θέσπιδος

Ένας μαθητής, ο Ζοζέφ, Ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου, ο Μεγάλος. Και ανάμεσα τους μια απρόσμενη φιλία. Επτά χρόνια ταξιδεύουν μαζί. Από το σπίτι στο σχολείο. Τα λένε όλα μεταξύ τους. Ο Μεγάλος όμως θα μάθει στο Ζοζέφ τα μυστικά της ενηλικίωσης με έναν παράξενο τρόπο. Η μέθοδος του είναι: επτά συνταγές μαγειρικής. Μπορούν επτά συνταγές να σε μάθουν να μη φοβάσαι τον θάνατο; Να αντιμετωπίσεις την ερωτική απογοήτευση; Να κυνηγήσεις την ευτυχία σου; Να δεις την πόλη σου σαν να την βλέπεις για πρώτη φορά; Να μάθεις να ζεις ελεύθερος μακριά από το κοπάδι; Να βρεις τον πραγματικό σου εαυτό; Οι επτά συνταγές μαγειρικής του Μεγάλου μπορούν.

Σκηνοθεσία –Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Στρέπκος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Κόκαλης, Πάνος Τρουμπουνέλης, Γιάννης Τσάκωνας, Μαρία Χρυσανθακοπούλου.

Είσοδος ελεύθερη
Πλατεία όπισθεν παλιάς βιομηχανίας «Μάμος», (Αμερικής και Αθηνών)

Σάββατο 27/7, 21:30
Συναυλία με την Σοφία Παπάζογλου

Με μια από τις ποιο εκφραστικές ελληνικές φωνές συνεχίζονται οι επιτυχημένες εκδηλώσεις της  ενότητας το «Το φεστιβάλ στις γειτονιές» του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο Νότιο διαμέρισμα και συγκεκριμένα στο χώρο του 47ου Δημοτικού Σχολείου.

Σε μια μοναδική συναυλία με επίκεντρο τη μαγεία του λαϊκού τραγουδιού, η Σοφία Παπάζογλου με την ιδιαίτερη και αισθαντική φωνή της θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα από τα νέα της τραγούδια καθώς και αγαπημένα τραγούδια από τις προηγούμενες δισκογραφικές της συνεργασίες με τους Χρήστο Νικολόπουλο, Παν. Καλαντζόπουλο, Μ. Πάππο, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Γιώργο Ζήκα, Θοδωρή Κοτονιά , συνοδευόμενη από εξαιρετικούς μουσικούς. Με κυρίαρχο στοιχείο, την διαχρονική επιρροή των γνήσιων λαϊκών ακουσμάτων στη νεότερη δημιουργία, η εκδήλωση γίνεται αφορμή για ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι από τον Βαμβακάρη και τον Τσιτσάνη, μέχρι  τον Θεοδωράκη και τον Θαλασσινό, φτάνοντας ως τις ποιο μελωδικές ακτές της Μεσογείου. Μαζί η Στέλλα Βαλάση στο τραγούδι και στο σαντούρι.

Είσοδος ελεύθερη
Νότιο Διαμέρισμα (Υπαίθριος χώρος 47ου Δ.Σ., Σούτσου Μιχαήλ 24, Πάτρα)

[wc_divider style=”solid” line=”double” margin_top=”” margin_bottom=””]

Δευτέρα 5/8 και Τρίτη 6/8, 21:30
«Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου
Ένα από τα δημοφιλέστερα θεατρικά έργα, που γοητεύει για αιώνες το κοινό, καθώς αγγίζει την ανθρώπινη ψυχή προσπαθώντας να ξορκίσει μέσα από το γέλιο φόβους, την καυστική κωμωδία του Μολιέρου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» παρουσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Αυγούστου στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στις 9.30 βράδυ.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος υπογράφει τη μετάφραση μαζί με τον Δημήτρη Φιλιππίδη, κρατώντας παράλληλα τον πρωταγωνιστικό ρόλο, έχοντας έναν εξαιρετικό θίασο στο πλευρό του.

Ο Αργκάν είναι ένας υποχόνδριος, φιλάργυρος και αρρωστοφοβικός ηλικιωμένος, εξαρτημένος από τους γιατρούς και τα φάρμακα. Αισθάνεται συνεχώς ασθενής, αν και στην πραγματικότητα χαίρει άκρας υγείας! Αυτή η εμμονή του τον καθιστά εύκολο θύμα και οι γύρω του τον εκμεταλλεύονται. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να θέλει να παντρέψει την κόρη του, Ανζελίκ, με γιατρό προκειμένου να έχει δωρεάν ιατρική φροντίδα. Ο αδελφός του, όμως, σε συνεργασία με την υπηρέτρια του Αργκάν θα προσπαθήσουν να τον θεραπεύσουν από τις φαντασιοπληξίες του και ταυτόχρονα να τον οδηγήσουν να ανακαλύψει ποιος πραγματικά τον αγαπά και του είναι πιστός.

Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
Τιμές εισιτηρίων: 20€ κανονικό και 15€ μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητικά, ΑμεΕΑ και παιδικό)

[Περισσότερες πληροφορίες]

hallcs


Σάββατο 10/8, 21:30
«Κάτι ανοίγει» – Σύγχρονος χορός, Ομάδα STRATES Χάρης Γκέκας
Tην εντυπωσιακή παράσταση Συγχρόνου Χορού «Κάτι Ανοίγει», με πρωταγωνιστή τον αναγνωρισμένο σε διεθνές επίπεδο Έλληνα χορευτή, Χάρη Γκέκα και την ομάδα  “Strates”, η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές σε Παρίσι, Στρασβούργο και Βρυξέλλες που παρουσιάστηκε, φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, είναι μια «χορογραφική πρόκληση» η οποία μας παρουσιάζει το πως οι φυσικές δυνάμεις ενεργοποιώντας έναν μηχανισμό «ανοίγματος – μεταμόρφωσης» περνούν από διαφορά στάδια πειραματισμού, για να καταλήξουν από την απόλυτη έκρηξη στην ανανέωση και στο καινούργιο, χωρίς όρους ή περιορισμούς και πως η ανθρώπινη φύση μπορεί να γίνει κομμάτι αυτής της εξέλιξης.

Η εξαιρετική παράσταση που έχει ήδη διακριθεί και επιλεγεί ως μια από τις 10 καλύτερες της χρονιάς, για νέους χορογράφους και θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στην Grande Scène της πλατφόρμας PSO, ενώνει πέντε περιζήτητους ερμηνευτές που αυτή τη στιγμή συνεργάζονται με τους ποιο σπουδαίους χορογράφους, σκηνοθέτες και συνθέτες της Ευρώπης.

Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
Γενική είσοδος: 10€

[Περισσότερες πληροφορίες]

gkekas3-(1)


Δευτέρα 12/8, Τρίτη 13/8, Κυριακή 25/8 21:30
ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας – «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου

Μια ιδιαίτερη θεατρική παράσταση η οποία βασίζεται στο «Ίσως πιο φωτισμένο κείμενο όλων των εποχών», όπως σημειώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Σταύρος Τσακίρης ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία, τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου, παρουσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας την Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο. (Η παράσταση θα επαναληφθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ.)

Ο Σταύρος Τσακίρης είδε στο πρόσωπο και την ερμηνευτική δεινότητα της βραβευμένης με Olivier Award, Kathryn Hunter (Κάθρυν Χάντερ) τον ιδανικό Προμηθέα και η διεθνούς φήμης ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, αποδέχτηκε με θέρμη την πρόσκλησή του να ενσαρκώσει τον ομώνυμο ρόλο. Ας σημειωθεί ότι ο ρόλος του Προμηθέα ερμηνεύεται για πρώτη φορά παγκοσμίως από μια γυναίκα ηθοποιό. Πώς όμως αλλιώς, όταν μιλάμε για ένα ρόλο που αντιπροσωπεύει το ανθρώπινο είδος να υπάρχει διαχωρισμός σε άντρα ή γυναίκα.

Στην παράσταση τον κεντρικό ρόλο του «Αφηγητή» κρατά ο πλέον εμβληματικός Έλληνας ηθοποιός στο Αρχαίο Δράμα Νικήτας Τσακίρογλου, ο οποίος έχει υποδυθεί ο ίδιος τον Προμηθέα στο παρελθόν δυο φορές.

Στο ρόλο του Ήφαιστου είναι ο Δημήτρης Πιατάς που για πρώτη φορά ερμηνεύει έναν τραγικό ρόλο, η Πέγκυ Τρικαλιώτη υποδύεται την Ιώ, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης στο ρόλο του «Κράτους» και ο Γεράσιμος Γενατάς κρατά τον ρόλο του Ωκεανού.

Τέλος, το ρόλο του Ερμή μοιράζονται τρεις από τους πιο πολλά υποσχόμενους ηθοποιούς της νεότερης γενιάς: η Ηλιάνα Μαυρομάτη, η Αντιγόνη Φρυδά και ο Κωσταντίνος Νικούλι.

Ο εννεαμελής χορός έχει ως Κορυφαίο το παλαιό στέλεχος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Περικλή Βασιλόπουλο.

Η μετάφραση, που έγινε ειδικά για τη παράσταση, είναι του Δημήτρη Δημητριάδη, τα σκηνικά του διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη Κώστα Βαρώτσου και τα κοστούμια του σημαντικού ενδυματολόγου Γιάννη Μετζικώφ που έχει «ντύσει» περισσότερες από 80 παραγωγές Αρχαίου Ελληνικού Δράματος.

Την ευθύνη για την κίνηση έχει ο Ιταλός Marcello  Magni, ένας εκ των συνιδρυτών του διεθνώς γνωστού θιάσου Complicite.

Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας

[Περισσότερες πληροφορίες]

481301


Δευτέρα 26/8, 21:30
Alexandra Gravas «Με του έρωτα τις ευωδίες…»

Ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός, τη συναυλία της διεθνούς φήμης Mezzo – Soprano, Αλεξάνδρα Γκράβας με τίτλο «Με του Έρωτα τις Ευωδιές», παρουσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ στο Κάστρο του Ρίου.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια θα ταξιδέψει το κοινό σε «ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι ψυχής» όπως το ονομάζει, με τραγούδια που θα ερμηνεύσει σε έξι διαφορετικές γλώσσες σε μία πολυπολιτισμική βραδιά που περιλαμβάνει έργα από τα μουσικά ταξίδια της σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Θα ερμηνεύσει, επίσης,  τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως και αγαπημένες μελωδίες των Κουρτ Βάιλ, Βαγγέλη Παπαθανασίου και Μικρασιάτικα σε απρόσμενες προσεγγίσεις με τη σφραγίδα της.

Είσοδος ελεύθερη
Κάστρο Ρίου

[Περισσότερες πληροφορίες]

gravas

[wc_divider style=”solid” line=”double” margin_top=”” margin_bottom=””]

Βήμα Νέων Καλλιτεχνών
Δευτέρα 2/9 – Τετάρτη 4/9, 21:00

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

Δευτέρα 2/9, 21:00

Α. “La Chanteuse”
Τέσσερις αξιόλογοι Αχαιοί καλλιτέχνες, ο πιανίστας Γιώργος Αναστασόπουλος, ο μπασίστας Χάρης Πεγιάζης, ο ηθοποιός Νίκος Παρασκευόπουλος και η ερμηνεύτρια Έλενα Παπαδημητρίου σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μουσικοποιητική παράσταση που θα μας «ταξιδεψει» στο Παρίσι μέσα από τη σκοτεινή ποίηση των Baudelaire, Rimbaud, Verlaine και άλλων καταραμένων ποιητών αλλά και από το μελαγχολικό τραγούδι της Edith Piaf και άλλων ερμηνευτών της κλασικής περιόδου του γαλλικού chanson. Μια παράσταση γεμάτη στίχους, συναίσθημα, πάθος και μορφές που ποτέ δε γερνάνε… γεμάτη απόκοσμες φωνές που μόλις ακουστούν, δεν μπορείς παρά να τις ερωτευτείς.

Β. Ανδρέας Φοίβος Αποστόλου
Ο Ανδρέας Φοίβος Αποστόλου ως συνθέτης, έχει γράψει έργα για πιάνο, σύνολα μουσικής δωματίου, χορωδία, συμφωνική ορχήστρα και μουσική για χορό, θέατρο και κινηματογράφο.

Γενική Είσοδος: 5€

[Περισσότερες πληροφορίες]

Τρίτη 3/9, 21:00

Α. Athens Tango Ensemble
Ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι πλημμυρισμένο από τα «αρώματα» και τις μελωδίες του τάνγκο, με το κουιντέτο “Athens Tango Ensemble“, περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ενότητας Βήμα Νέων Καλλιτεχνών του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 9 το Βράδυ, στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Οι “Athens Tango Ensemble’’ πραγματοποίησαν την πρώτη εμφάνισή τους στο κοινό την 21η Οκτώβρη του 2016 και πολύ σύντομα η μουσική τους αγκαλιάστηκε από το Αθηναϊκό κοινό και όχι μόνο. Στη σύντομη ιστορία του το κουιντέτο έχει παρουσιάσει συναυλίες σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε χώρους όπως ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος, το Half Note Jazz Club και πολλούς άλλους.

Το κουιντέτο “Athens Tango Ensemble’’ ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Βουγιούκα και αποτελείται από τους σπουδαίους σολίστες:

Δήμος Βουγιούκας – μπαντονεόν, ενορχηστρώσεις
Κυριάκος Γκουβέντας -βιολί
Παναγιώτης Μάρκος-πιάνο
Δημήτρης Κουφογιώργος-κιθάρα
Κώστας Αρσένης-κοντρα μπάσο

Γενική Είσοδος: 5€

[Περισσότερες πληροφορίες]

photo-(2)b


Τετάρτη 4/9, 21:00

Α. «Γέρμα» Ιωάννης Μπαλαφούτης
Ο Ιωάννης Μπαλαφούτης συμμετέχει στην εκδήλωση παρουσιάζοντας τον προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Γέρμα», ο οποίος περιέχει δέκα οργανικούς σκοπούς και δύο μελωδίες στη φόρμα του τραγουδιού που είναι όλα πρωτότυπες δικές του συνθέσεις. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο δίσκος φιλοξενείται στην μουσική βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Β.  Συγκρότημα dRom
Οι dRom οι οποίοι είναι το κύριο σχήμα έκφρασης για τον Θάνο Σταυρίδη τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν στις συναυλίες τους μουσικές κυρίως και τραγούδια από τη «Βαλκανική». Μουσικές ευχάριστες και ζωντανές που ταξιδεύουν το κοινό από τον καιρό που οι μελωδίες αυτές ήταν αποκλειστικότητα των τσιγγανών μέχρι τις μέρες μας.

Ένα ταξίδι από την Ήπειρο προς το Βουκουρέστι, με ενδιάμεσες στάσεις στη Θεσσαλονίκη, τα Σκοπιά, τη Σοφία, το Βελιγράδι και πάλι πίσω, με πολύ κέφι και ενέργεια. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις αποσπούν πάντα τα καλύτερα σχόλια, αφού πάντα καταλήγουν σε μια έκρηξη μουσικής ενέργειας. Στην Πάτρα ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή τους περιοδεία η οποία είχε μεταξύ άλλων σταθμούς στην Κύπρο, στη Θεσσαλονίκη, στην Κατερίνη αλλά και στο Burgas, τη Sofia, και το Κumanovo.

Γενική Είσοδος: 5 ευρώ

[Περισσότερες πληροφορίες]

[wc_divider style=”solid” line=”double” margin_top=”” margin_bottom=””]

Μέρες Σκαγιοπουλείου
Πέμπτη 5/9 & Παρασκευή 6/9, 21:00

Υπαίθριος Χώρος Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος

Πέμπτη 5/9, 21:00
Ευήκοον Μέλος, Κώστας Θωμαΐδης και Έλενα Κοσμά
Το Πατρινό Σύνολο Μουσικής Δημιουργίας Ευήκοον Μέλος και ο ερμηνευτής με πολύχρονη και γόνιμη διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι Κώστας Θωμαΐδης μαζί με την Έλενα Κοσμά, ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν, στο πλαίσιο της ενότητας «Μέρες Σκαγιοπουλείου» του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, μια μοναδική μουσική παράσταση, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στον υπαίθριο χώρο του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή μελωδική συνάντηση μοναδικής ευαισθησίας, αφιερωμένη στο λόγο των ποιητών, της μουσικής των μεγάλων συνθετών και στα τραγούδια που μας ενώνουν με τις ιστορίες τους σε έναν κοινό μύθο.

Είσοδος ελεύθερη

[Περισσότερες πληροφορίες]

001-(2)


Παρασκευή 6/9, 21:00
«Ροκ Μπαλάντες» από τη Χορωδία «Αντηχώ» στις Μέρες Σκαγιοπουλείου του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

Τη Χορωδία «Αντηχώ» σε ένα πρωτότυπο αφιέρωμα στη «Ροκ Μπαλάντα» φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας στο πλαίσιο της ενότητας Μέρες Σκαγιοπουλείου την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στον υπαίθριο χώρο του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος.

Πρόκειται για ένα διαχρονικό μουσικό ταξίδι που ξεκινά από την δεκαετία του 60 με τραγούδια που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια τους στις καρδιές των ακροατών.

Bob Dylan, Metallica, Pink Floyd, Foreigner, Simon & Garfunkel, John Lennon, είναι μερικοί από τους μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές που τα τραγούδια τους θα ερμηνευτούν από την Χορωδία Αντηχώ με την υπογραφή της ενορχήστρωσης του Νίκου Δημογιάννη.

Ερμηνευτές: Ανδρέας Μαρκάκης, Μαρία Ρούτση.

Είσοδος ελεύθερη

[Περισσότερες πληροφορίες]

[wc_divider style=”solid” line=”double” margin_top=”” margin_bottom=””]

Τρίτη 10/9, 21:30
Ορχήστρα Νυχτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων – «Ήρα» Από τη Δήλο στην Πάτρα
Έξι χρόνια μετά την παράσταση «Τρωάδες», που παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο συνθέτης και σκηνοθέτης Θοδωρής Αμπαζής συνεργάζεται ξανά με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.

Η όπερα «Ήρα», που δημιουργήθηκε ειδικά για την Ορχήστρα Νυκτών Eγχόρδων και παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2018 σε μια εμβληματική παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, αναβιώνει στις 10 Σεπτεμβρίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας.

Ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός που στόχο έχει να δημιουργήσει μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ του αρχαίου πολιτισμού και της σύγχρονης τέχνης, μέσα από το σύγχρονο λυρικό έργο ενός σημαντικού Έλληνα δημιουργού.

* Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας

[Περισσότερες πληροφορίες]

69359311_2304592972996081_2495950678485106688_o


Τρίτη 10/9, 21:00
Συναυλία «Οι Μεν και Δεν»
Σε αγαπημένα τραγούδια από όλα τα είδη της ελληνικής μουσικής είναι αφιερωμένη η συναυλία με τίτλο «Τα τραγούδια της καρδιάς μας», που θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας το μουσικό σχήμα «Οι Μεν και Δεν», στο Θεατράκι Μαρίνας την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2012 από μια παρέα φίλων και αποτελείται από τους Τζοβάνι Μπάστα (φωνή – κιθάρα), Χρήστο Θεοδωρόπουλο (φωνή – πιάνο) και Χάρη Γιαννόπουλο (μπουζούκι) ενώ την παρέα συμπληρώνει στα κρουστά ο Γιώργος Μπαράκος.

Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από ένα «κράμα» σύγχρονου και παλιού τραγουδιού, προσαρμοσμένα στους μοντέρνους ήχους, ενώ η αγάπη τους για την ελληνική μουσική τους οδηγεί να «εξερευνήσουν» και να παρουσιάσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο όλα τα είδη της ελληνικής μουσικής κουλτούρας, με επίκεντρο το έντεχνο και λαϊκό τραγούδι.

Έχουν πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις στην περιοχή της Πάτρας και της Αχαΐας αλλά και εκτός αυτής σε περιοχές όπως Αθήνα, Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Πύργο, Πρέσπες, Πόρτο Χέλι κ.α.  Πολλές είναι και οι  συμμετοχές τους σε εκδηλώσεις, πολιτιστικές βραδιές, φεστιβάλ (πρόσφατη συμμετοχή στο Lagoon Festival Aitolikon) ή μουσικά αφιερώματα σε σπουδαίους συνθέτες.

Είσοδος ελεύθερη
Θεατράκι Μαρίνας


Τετάρτη 11/9, 21:00
Συναυλία Duo Stricto Sensu
Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει  μερικά από τα πλέον αγαπημένα έργα του φλαουτιστικού ρεπερτορίου σε μια μουσική διαδρομή που ξεκινά απ’ τον J.S.Bach και καταλήγει στον Francis Poulenc θα παρουσιάσει το duo Stricto Sensu που αποτελείται από την πιανίστα Μαριλένα Σουρή και τη φλαουτίστα Heidi Wayenberg, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας την Τέταρτη 11  Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Η Heidi Wayenberg γεννήθηκε το 1993 στο Βέλγιο. Έχοντας ξεκινήσει μαθήματα φλάουτου από πολύ μικρή ηλικία, αποφοίτησε από το Koninklijk Conservatorium Brussel με Master in Music το 2016. Συμμετείχε ενεργά σε σεμινάρια και masterclasses με τους Emmanuel Pahud, Andrea Lieberknecht, Emily Beynon, Gaby Van Riet, Philippe Bernold & Vincent Cortvrint. Ως τώρα, έχει συνεργαστεί με μερικές από τις πιο σημαντικές ορχήστρες του Βελγίου όπως Symfonie orkest van de Munt, Symfoni eorkest van Vlaanderen, Opera en Balletvan Vlaanderen, Prima La Musica, Sint-Paulus Sinfonietta, European Philharmonia κ.ά.

Πριν ξεκινήσει τις σπουδές τις με τον Alan Weiss στο LUCA School of Arts το 2016, η Μαριλένα Σουρή (πιάνο) είχε αποφοιτήσει από το Ελληνικό Ωδείο (παράρτημα Αθηνών) και τη Schola Cantorum de Paris με καθηγήτρια την Αγάθη Λεϊμονή. Έλαβε το πρώτο βραβείο στους διαγωνισμούς Χ.Ο.Ν. ( 2009, 2010) και 8th International Competition for youngmusicians στην Castellamare di Stabbia (Ιταλία, 2013). Το 2018 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο «Μυκονίου» της Τάξης των Γραμμάτων & Καλών Τεχνών. Η μουσική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συναυλίες ως σολίστ, συνοδό τραγουδιστών/χορωδιών, τσεμπαλίστα αλλά και συμμετοχή σε ποικίλα σύνολα μουσικής δωματίου.

Είσοδος ελεύθερη
Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο


 

Πέμπτη 12/9, 21:15
Συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας του Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πατρέων
«Κι αν μας αντέξει το σχοινί…» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα πραγματοποιήσει η Λαϊκή Ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, στις 9.15 το βράδυ της Πέμπτης (αύριο) 12 Σεπτεμβρίου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας.

Πρόκειται για μία συναυλία μέσα από την οποία προβάλλονται τραγούδια που υπογράφει στιχουργικά η Λίνα Νικολακοπούλου, σε μια προσπάθεια προσέγγισης και ανάδειξης στίχων της δημιουργού, οι οποίοι μελοποιήθηκαν από διάφορους συνθέτες.

Σε  επιμέλεια της μαέστρου Δήμητρας Αψώμοτου,  θα παρουσιασθούν 26 τραγούδια, συνδυασμένα με ποίηση και χορό, μέσα από τα οποία αναδεικνύονται οι προβληματισμοί και τα συναισθήματα της στιχουργού και άλλων δημιουργών, με την συμμετοχή της εικοσαμελούς Ορχήστρας του Χορευτικού  και Πατρινών καλλιτεχνών.

Στο πλαίσιο της συναυλίας η ορχήστρα θα συνεργαστεί με αναγνωρισμένους πατρινούς δεξιοτέχνες μουσικούς προσφέροντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Είσοδος ελεύθερη
Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας


Σημεία προπώλησης εισιτηρίων Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2019
– Ταμείο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας | Τηλ.: 2610 273.613
– Music Station Στόλλας | Ρήγα Φεραίου 34, Τηλ.: 2610 222.411
– Discover A.E. | Βούρβαχη 3 και Κορίνθου, Τηλ.: 2610 624916
– Καραμούζης Οπτικά | Μαιζώνος  92, Τηλ.: 2610 274.728
– Βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος Ε. και Π. Αθανασόπουλος Ο.Ε. | Κορίνθου 270, Τηλ.: 2610 273.287

Στο πρόγραμμα μπορεί να υπάρξουν αλλαγές.
Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Φεστιβάλ: www.festivalpatras.gr

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Νώε» - Παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη στην Πάτρα

«Νώε» – Παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη στην Πάτρα

Οι εκδόσεις Κίχλη και το βιβλιοπωλείο Πίξελ Books μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη «Νώε» την Τετάρτη ...
Ρέα Γαλανάκη «Πού ζει ο λύκος;»

Ρέα Γαλανάκη «Πού ζει ο λύκος;»

Είναι λεπτή, σχεδόν αόρατη, η γραμμή που μετατρέπει εντός μας ένα σημαντικό βίωμα σε ιστορικό γεγονός. Χωρίς να την ενδιαφέρει ...
Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης «Το χιόνι των Αγράφων»

Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης «Το χιόνι των Αγράφων»

Κυκλοφορεί η τέταρτη έκδοση του μυθιστορήματος του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη «Το χιόνι των Αγράφων», ενός βιβλίου που επαινέθηκε από την κριτική, ...
«Μπρανκαλεόνε» - Νέο άλμπουμ από τον Παύλο Παυλίδη

«Μπρανκαλεόνε» – Νέο άλμπουμ από τον Παύλο Παυλίδη

«Ο μάγος Μπρανκαλεόνε θα μπορούσε να είναι κάποιο φανταστικό πρόσωπο. Όμως είναι απολύτως υπαρκτό. Πρόκειται για τον αγαπημένο μου φίλο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13875 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top