24 Μαρ 2017

Το παλιό Σχολείο στις Πηγές Άρτας μετατρέπεται σε Ενεργειακά ευφυές Πολιτιστικό Κέντρο

Σχεδόν μηδενική η Ενεργειακή Κατανάλωση

   Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014 - 2020 το ανενεργό Δημοτικό Σχολείο της Τοπικής Κοινότητας Πηγών με 419.582 ευρώ και μετατρέπεται σε Πολιτιστικό Κέντρο ενεργειακά ευφυές και σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.
   Συγκεκριμένα, ύστερα από την σχετική πρόταση που είχε κατατεθεί, από το Δήμο Γ. Καραϊσκάκη, τον περασμένο Αύγουστο, ανακοινώθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη", του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η ένταξη του Ανενεργού Δημοτικού Σχολείου των Πηγών, Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, Π.Ε. Άρτας, στο Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. (ΕΣΠΑ 2014 - 2020).
   Το έργο προβλέπει την μετατροπή του παλιού Σχολείου σε Ενεργειακά ευφυές Πολιτιστικό Κέντρο, σχεδόν μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης. Στην πρόταση περιλαμβανόταν και η προσθήκη Παιδικής Χαράς στον προαύλιο χώρο (με ανακυκλωμένα υλικά εκπαιδευτικού χαρακτήρα).
   Ο συνολικός Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 419.582 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.