25 Απρ 2017

Όλγα Γεροβασίλη: Η δημοκρατική δύναμη της αριστεράς στη Γαλλία, δεν μπορεί παρά να καταψηφίσει την ακροδεξιά

Το διακύβευμα των γαλλικών εκλογών, αφορά την ήττα της ακροδεξιάς όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη

   Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, είναι αυτές τις ημέρες στο Παρίσι, στο οποίο βρίσκεται η έδρα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), όπου μίλησε στην ετήσια συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για την Απασχόληση και Διοίκηση στο Δημόσιο και είχε σειρά επαφών με αξιωματούχος του Οργανισμού.
   Μιας και το θέμα των ημερών είναι οι Προεδρικές εκλογές στην Γαλλία, ήταν απόλυτο φυσικό να την αναζητήσουν δημοσιογράφοι, για να σχολιάσει το αποτέλεσμα του α' γύρου των εκλογών,
   Η Όλγα Γεροβασίλη μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 Fm» και εμφανίστηκε, σε ζωντανή μετάδοση, στην ΕΡΤ και την εκπομπή "Αίθουσα Σύνταξης".
   Συγκεκριμένα, η υπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm», προέταξε, ως το διακύβευμα των εκλογών στη Γαλλία, την ήττα της ακροδεξιάς και πρόσθεσε πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στο αποτέλεσμα του α΄ γύρου.
   Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε πως τα μεγάλα κόμματα είναι οι μεγάλοι χαμένοι, ενώ ειδικά οι σοσιαλιστές υπέστησαν εκλογική συντριβή. Επιπλέον, υπογράμμισε την πανστρατιά κατά της Μαρίν Λεπέν και τις δηλώσεις στήριξης στον Εμανουέλ Μακρόν. «Το διακύβευμα είναι μεγάλο, αφορά την ήττα της ακροδεξιάς όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά για ολόκληρη της Ευρώπη» τόνισε.
   Ερωτηθείσα για την επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα, η κ. Γεροβασίλη απάντησε: «Η προσπάθεια για μια συνολική συμφωνία οδεύει προς το τέλος της. Η σκληρή διαπραγμάτευση φτάνει σε αποτελέσματα για μια βιώσιμη συμφωνία που θα περιλαμβάνει και τη διευθέτηση του χρέους. Οι πολύ μεγάλες προσπάθειες, από την ελληνική κυβέρνηση, έγιναν ώστε να έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία και μετά το 2018 να έχουμε θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία».
   Με αφορμή τη συμμετοχή της στη συζήτηση εργασίας του ΟΟΣΑ για τη δημόσια διοίκηση που διεξάγεται στο Παρίσι, υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα η συνεργασία τής ελληνικής κυβέρνησης με τον Οργανισμό για ζητήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. «Κινούμαστε σε δύο άξονες: στις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού και στην αναβάθμιση των ΚΕΠ, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις» είπε.
   Αναφερθείσα στη χρηματοδότηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως το μεγάλο στοίχημα του υπουργείου που θα αναπτυχθεί με ορίζοντα 3ετίας είναι ένα φιλικό Δημόσιο και σημείωσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να εξαντλήσουμε όλα τα κονδύλια και, μέσω ΕΣΠΑ, να απορροφήσουμε χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Σχεδιάζουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με τίτλο «αυτεπάγγελτη αναζήτηση εγγράφων», είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμάσουμε την επόμενη ημέρα των ΚΕΠ».


   Επίσης, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή Αίθουσα Σύνταξης για τη συνάντηση εργασίας με τον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, αλλά και για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών  .
   «Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας με τον ΟΟΣΑ, για τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στη δημόσια διοίκηση στη χώρα μας, με βασικούς άξονες την αξιοποίηση και την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και την αναβάθμιση του ήδη επιτυχημένου θεσμού των ΚΕΠ», δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχετικά με τη συνάντηση εργασίας με τον ΟΟΣΑ.
   Όσον αφορά τις γαλλικές εκλογές, η κ. Γεροβασίλη τόνισε τη σημασία της ήττας που υπέστη η ακροδεξιά αλλά και την αποτυχία των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων της Γαλλίας, να εκλέξουν υποψήφιο στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της χώρας.
   «Αυτός ο πρώτος γύρος των εκλογών διεξήχθη υπό τη σκιά της τρομοκρατίας σε μια περίοδο που η χώρα μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα που έχουν οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά ανεργίας. Πρόκειται για ιδιαίτερες εκλογές σε ιδιαίτερη στιγμή όχι μόνο για τη Γαλλία αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε η κ. Γεροβασίλη
   Τέλος, αναφερθείσα στο γεγονός πως ο Μελανσόν δεν προέτρεψε τους ψηφοφόρους του να στηρίξουν το Μακρόν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπογράμμισε πως «Η δημοκρατική δύναμη της αριστεράς, δεν μπορεί να έχει διαφορετική επιλογή από το να καταψηφίσει την ακροδεξιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.