23 Ιουν 2017

Εγκρίθηκε σήμερα, από τον Γιώργο Σταθάκη, νέα αίτηση για έρευνα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Η Energean, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου, έχει ήδη αναλάβει τις έρευνες στις περιοχές Ιωαννίνων, Αιτωλοακαρνανίας και Κατάκολου

 
   Όπως αναφέρει το σημερινό Δελτίο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας:
   "Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ενέκρινε τις αιτήσεις της κοινοπραξίας, Total-ExxonMobil-ΕΛ.ΠΕ., καθώς και της εταιρίας Energean Oil & Gas, για παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε νέες θαλάσσιες περιοχές. Σχετική θετική γνωμοδότηση προς τον ΥΠΕΝ είχε υποβάλει η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ). 
   Η κοινοπραξία Total-ExxonMobil-ΕΛ.ΠΕ. ενδιαφέρεται για τις θαλάσσιες περιοχές νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης, ενώ η Energean Oil & Gas για θαλάσσια περιοχή στη Δυτική Ελλάδα (Ιόνιο). 
   Μετά την έγκριση του ΥΠΕΝ, η ΕΔΕΥ θα προχωρήσει σε δύο νέες διακηρύξεις, τις οποίες θα εγκρίνει ο Υπουργός. Οι δύο διακηρύξεις θα δημοσιευθούν ως τα τέλη Ιουλίου, ταυτόχρονα στην ελληνική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος είναι η διαγωνιστική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους."
   Η Energean Oil & Gas, είναι η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου και, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρεται για τη θαλάσσια περιοχή των «μπλοκ» 3 και 7, τα οποία βρίσκονται δυτικά της Κέρκυρας και της Λευκάδας, συνολικής έκτασης περίπου 6.700 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
   Πρόκειται για τη δεύτερη αίτηση που εγκρίνεται για έρευνα στη Δυτική Ελλάδα, καθώς η Energean έχει ήδη αναλάβει τις έρευνες στις περιοχές Ιωαννίνων, Αιτωλοακαρνανίας και Κατάκολου. Η εταιρεία είχε λάβει γνώση και των σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο που έγιναν το 2013, τα δεδομένα των οποίων συνεκτιμήθηκαν με το γεγονός ότι στην ίδια γεωλογική ζώνη υπάρχουν σημαντικές ανακαλύψεις (σε Κροατία, Αλβανία, Ιταλία).
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.