16 Οκτ 2017

Η ανομβρία σχημάτισε αιγιαλό στη λίμνη των Ιωαννίνων!

Ευκαιρία να καθαριστεί η άκρη της λίμνης από τα σκουπίδια

   Η παρατεταμένη ανομβρία, που πλήττει μέσα στην καρδιά του φθινοπώρου ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, έχει επηρεάσει πολυεπίπεδα τόσο το ίδιο το περιβάλλον όσο και τα οικοσυστήματα.
   Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η λίμνη Παμβώτιδα, η στάθμη της οποίας έχει κατέβει αρκετά, καθώς τεράστιες ποσότητες νερού έχουν χαθεί, χωρίς όμως φυσικά να έχουν αντικατασταθεί από τα νερά της βροχής.
   Η πτώση της στάθμης των νερών της λίμνης είναι αισθητή και για έναν ακόμη λόγο. Για την εμφάνιση του αιγιαλού, που μπορεί κανείς να διακρίνει κατά μήκος της λίμνης από την πλευρά της Λεωφόρου Παπούλια (πρώην Ακτή Μιαούλη), στη μεγάλη παραλίμνια ευθεία που ενώνει τα πρώην Σφαγεία με την οδό Βογιάννου.
   Όμως, μαζί με τον αιγιαλό την εμφάνισή τους έχουν κάνει και τα σκουπίδια που ασυνείδητοι πέταξαν στο συγκεκριμένο χώρο. Οι εικόνες προβληματίζουν κάθε καλόπιστο πολίτη αλλά και επισκέπτη αυτού του τόπου και επιβάλλουν την άμεση ενεργοποίηση των υπευθύνων, ώστε άμεσα να καθαριστεί.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.