12 Αυγ 2018

Αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα

Η Ν.Δ. δεν συνιστά αντίπαλο για την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία με την οποία θα διαχειριστεί τη μετά τα Μνημόνια εποχή


   Η κυβέρνηση ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την καταστροφή στο Μάτι. Ήδη έχουν εξαγγελθεί άμεσα μέτρα για την επιβολή της νομιμότητας σε ό,τι αφορά την αυθαίρετη δόμηση, τους αιγιαλούς και τα ρέματα, ταχύτατη ολοκλήρωση των δασικών χαρτών, ριζική αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας και διερεύνηση των συνθηκών της τραγωδίας από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες.
   Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει, ιδιαίτερα στο πρώτο ζήτημα, θα πρέπει να παραμείνει ισχυρή, γιατί το πολιτικό κόστος δεν είναι αμελητέο. Γι' αυτό η κυβέρνηση χρειάζεται να ενισχύσει από τώρα τις κοινωνικές συμμαχίες γύρω από αυτό το ζήτημα. Η πλειονότητα της κοινωνίας ξέρει ότι αν το θέμα δεν λυθεί τώρα, δεν θα λυθεί ποτέ.
   Όλα αυτά η αντιπολίτευση τα θεωρεί υπεκφυγές. Με ή χωρίς την τραγωδία, ο βασικός της στόχος είναι η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Μπροστά σε αυτό τον στόχο, δεν υπάρχει ούτε διάλογος, ούτε προτάσεις, ούτε καν πολιτική αντιπαράθεση. Διότι αυτά νομιμοποιούν την κυβέρνηση αντί να την αποσταθεροποιούν. Υπάρχει μόνο αυτό που εξέφρασαν με τον απλοϊκό τους τραμπουκισμό τα γελοιωδέστερα των στελεχών τους: η ανάγκη για βίαιη απομάκρυνση, ώστε να γίνουν όλα τόσο ασφαλή όσο ήταν πριν.
   Αυτή η βιαιότητα δείχνει το άγχος που τους διακατέχει. Στην αρχή της θητείας της, η κυβέρνηση ήταν ιδιαίτερα αποδυναμωμένη. Δεν κατάφεραν να την κλονίσουν. Από τις 20 Αυγούστου και μετά, κάθε μέρα που θα περνάει θα εξασθενεί η δική τους θέση.
   Η Ν.Δ. δεν συνιστά αντίπαλο για την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία με την οποία θα διαχειριστεί τη μετά τα Μνημόνια εποχή.
το Κύριο Άρθρο στην Αυγή της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.