12 Οκτ 2018

Μάχη σε πολλά μέτωπα

- Στήριξη της κοινωνίας, της εργασίας, μέτρα ελάφρυνσης, κάθαρση, διαφάνεια, θεσμικός εκδημοκρατισμός
- Απέναντι σε μια αντιπολίτευση που θα δώσει τη μάχη με λάσπη και fake news, η κυβέρνηση οφείλει να προσανατολίσει τη συζήτηση στα πραγματικά επίδικα


   Η μετά τα Μνημόνια εποχή έχει ξεκινήσει και το ζητούμενο τώρα είναι να στηριχθεί η κοινωνία. Μέσα σε ένα δημοσιονομικό πλαίσιο που δεν θα είναι φυσικά χαλαρό και άνετο, η κυβέρνηση εργάζεται ήδη για την εξασφάλιση ενός σταθερού επιπέδου κοινωνικής προστασίας, τη στήριξη της εργασίας, την ουσιαστική αντιμετώπιση της ανεργίας και την υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ. Απέναντι υπάρχει μια Νέα Δημοκρατία που εξαγγέλλει την αποσταθεροποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, την κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων, την ελαστική εργασία, τις φοροαπαλλαγές για τους έχοντες. Τα δύο αυτά σχέδια συγκρούονται σε κάθε τους σημείο.
   Ένα δεύτερο μέτωπο σύγκρουσης αφορά την κάθαρση και τη διαφάνεια. Πίσω από τη σπέκουλα της Ν.Δ. με τις τράπεζες κρύβεται η προσπάθεια να παρεμποδιστεί η έρευνα για τα θαλασσοδάνεια και, ιδιαίτερα, αυτά των κομμάτων. Ενώ σε ό,τι αφορά άλλα σκάνδαλα, που κόστισαν τεράστια ποσά δημόσιου χρήματος, όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Νovartis, η πρόθεση της Ν.Δ. να σταματήσει τη διερεύνησή τους δηλώνεται ανοιχτά.
   Γι' αυτό άλλωστε η αντιπολίτευση θέλει άμεσα εκλογές, πριν οι υποθέσεις κλείσουν με οποιονδήποτε τρόπο.
   Ένα τελευταίο μέτωπο είναι αυτό του θεσμικού εκδημοκρατισμού. Η κυβέρνηση οφείλει να διαχειριστεί το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης με υπεύθυνο αλλά και αποφασιστικό τρόπο, προωθώντας ώριμες τομές και επιδιώκοντας τη συσπείρωση μιας ευρύτερης κοινωνικής πλειοψηφίας γύρω από αυτές.
   Αυτό είναι το πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης που διαμορφώνεται από τώρα μέχρι τις εκλογές. Απέναντι σε μια αντιπολίτευση που θα δώσει τη μάχη με λάσπη και fake news, η κυβέρνηση οφείλει να προσανατολίσει τη συζήτηση στα πραγματικά επίδικα.
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.